donderdag 5 oktober 2017

4 T op uitstap naar Coloma-rozentuin

De uitstap naar de rozentuin was vermoeiend, maar wel gezellig

Wij kwamen eerst in het kasteel Coloma aan, het cultureel centrum, waar we hartelijk werden ontvangen door Kristien, de toerismedeskundige.

Zij gaf ons wat meer uitleg over de rozentuin, de geschiedenis en de jaarlijkse, buitenlandse bezoekers. Niet iedereen was gemotiveerd, maar dat ging nog komen in de loop van de dag.

Na het halfuurtje uitleg van Kristien gingen wij door naar de Brabantse trekpaarden.

Onderweg was het heel gezellig als klas. Er werden grapjes gemaakt, we deelden ons eten en tegen die tijd waren we aangekomen. Deze keer kregen we uitleg van meneer Hubert die ons wat uitleg gaf over de prachtige Brabantse trekpaarden.

Hij was er samen met een fotograaf van Sint-Pieters-Leeuw. Hubert haalde stokbrood uit zijn auto en riep wat naar de paarden die zowat 50 meter verderop zaten. Ze kwamen meteen aanrennen, wat heel indrukwekkend was om te zien. Hij gaf ons elk een stukje brood om aan de paarden te geven. Dat durfde ik niet dus gaf ik mijn stukje door aan iemand anders.

Na de interessante uitleg van meneer Hubert kregen we rond 13u middagpauze en ging ik met Margaux en Ijeoma ons eten opeten in een voor ons gereserveerd zaaltje in het mooie Coloma-kasteel.

Toen de middagpauze voorbij was gingen we richting de Rozentuin als afsluiter. Jammer genoeg waren de bloemen niet erg mooi door het regenweer van de voorbije weken. Na een twintigtal minuten scheen de zon en de sfeer werd meteen leuker. De tuin was onderverdeeld in verschillende delen en landen.

Er waren bloemen die genoemd werden naar Nederlandse wielrenners bijvoorbeeld, Duitse zangeressen ….

Na alles bekeken te hebben en alles opgeschreven te hebben gingen we weer naar school toe en kwamen we rond 15u15 aan.

Persoonlijk vond ik het weer niet geweldig en de uitleg niet altijd even interessant, maar ik kon op het einde zeggen dat het een geslaagd dagje was en daar draait het allemaal om.

  • Souhayla El Hakiki, 4T
Dit bericht is geplaatst in (beeld)verhaal. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord