donderdag 14 september 2017

Malcolm X valt in de smaak

trim.1900086D-BE5F-418A-BC3C-3F29F5E4BF41

Samen met de derde graad en het 7de jaar zijn wij allemaal naar het theater gegaan in de KVS Bol. Er waren ook andere scholen aanwezig.

De acteurs zijn de theatervoorstelling begonnen met Arabische spreekwoorden. Ze stonden in het donker en daarna is het licht aangegaan. We zagen mensen met verschillende huidskleur, afkomsten en ze spraken verschillende talen, namelijk: Frans, Nederlands, Engels, Arabisch en Zoeloe.

Er was veel muziek tijdens het toneelstuk begeleid door een orkest. Een vrouw heeft heel mooi gezongen.

Het toneel ging over Malcolm X, een Afro-Amerikaanse moslim.

Met het toneelstuk wouden de acteurs ons laten zien hoe Malcolm X zou reageren als hij in onze tijd had geleefd. Ze deden dat met toneelstukken, liedjes, dans … De acteurs spraken verschillende talen: daarom was er een scherm met boventiteling.

Als afsluiter hebben ze allemaal meegezongen op rapmuziek. Daarna was er een nabespreking waar wij vragen konden stellen. Iedereen vond het een leuk toneel.

  • verslag: Chaima, Kaoutar, Nisrine, Yasmine, Zineb, 5C&M

Malcolm X is een meertalig theaterconcert (Nl, Fr, Eng, Ar.) Het was niet alleen een teksttheater, maar ook slam poetry (slam poetry is een kunstvorm waarbij gedichten gebracht worden op muziek) en hip hop kwamen aan bod.

De combinatie was perfect en dynamisch, en er was een aangename sfeer.Wij vonden het geweldig! Het publiek deed actief mee, we mochten recht staan en meezingen. De danschoreografie paste goed bij de muziek en was synchroon. Wij vonden het heel erg leuk omdat iedereen wel ergens Malcolm X is.

  • aanvulling: Migane en Hamide, 5C&M

Malcolm X, een bron van inspiratie

Malcolm X blijft een bron van inspiratie zijn voor ons. Met dit theaterconcert hebben we begrepen dat het gedrag van Malcolm X beïnvloed werd door de samenleving waarin hij leefde. De mensen waren toen agressief en racistisch. Maar toch is hij er in geslaagd zijn woord te laten horen. Die man heeft veel gedaan om ervoor te zorgen dat wij vandaag gelijke kansen hebben.

Wij vonden het heel interessant hoe het theater het verleden naar het heden kan brengen. Het was leerrijk en emotioneel. 

  • recensie: Benedicte, Leo, Adlan, Issa, uit 5C&M
Dit bericht is geplaatst in (beeld)verhaal. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord