maandag 12 oktober 2015

De leerlingen en leerkrachten van Erasmus+ komen vandaag aan in Anderlecht. Zij komen uit Italië, Oostenrijk, Portugal en Spanje en samen met hen zit onze school in een Europees samenwerkingsverband.

De dag begint met een kleine receptie en een welkomstwoordje van onze directeur. Wij krijgen drank en hapjes van de leerlingen van 6 Onthaal en Public Relations. Nadien spelen wij samen met zijn allen speed dating, de perfecte manier om elkaar snel te leren kennen. Dat is ook wel nodig, want enkele leerlingen van onze school fungeren de komende dagen als gastgezinnen voor de Erasmus-leerlingen.

De leerlingen van 6OPR geven ons een korte rondleiding door de school. De verschillende studierichtingen worden voorgesteld. En er volgt een quiz over welk profiel bij welke studierichting past. Voor de richting Onthaal en Public Relations moet je bijvoorbeeld sociaal en behulpzaam zijn. Ondertussen is er in een ander lokaal een kleine persconferentie waar leerlingen van 6OPR uitleg gaven over het Erasmus+ project en wat de Erasmusstudenten hier allemaal gaan doen tijdens hun week in Brussel. Na de rondleiding kunnen wij iets kleins gaan eten in ERASMUS+ DAG 1de refter, cake en taart, en houden de leraren van Spaans een presentatie over The Beatles, alles in het Engels natuurlijk. Ik heb bij voorbeeld geleerd dat er in de jaren ‘50–‘60 verschillende groepen tieners zijn geweest, met elk hun eigen stijl. Klik op de foto-assemblage

In de namiddag houden de leerlingen van 6 OPR opnieuw een gidsbeurt, dit keer in de Anderlechtse omgeving van onze school. Wij beginnen bij het Vanden Stockstadion, het Astridpark, onze tweede vestiging in de Dokter Jakobsstraat, de Porseleinenstraat, de Sint-Guido-en-Sint-Pieterskerk, het Dapperheidsplein, het metrostation van Sint-Guido, het Begijnhof, Erasmushuis, Verzetsplein en de Wayezstraat. Benieuwd hoe ze het gaan vinden morgen in Brussel.

  • Julia Dubois, 6OPR
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord