All for Joomla All for Webmasters

dinsdag 18 oktober 2021

October 18, 2021

Wij zijn Meriem, Sephora en Soukaina, oud-leerlingen van het Sint-Guido-Instituut. Wij zijn afgestuurde leerlingen van het schooljaar 2019-2020 en dat was geen gemakkelijk jaar.

Na een paar maanden les volgen in normale omstandigheden gebeurde de drama. Van elke dag achter een bank zitten en naar de leerkracht luisteren werd het elke dag achter de computer werken.

Het was geen gemakkelijk jaar, voor niemand, maar zeker voor de laatstejaars. Dankzij onze top-leerkrachten die ons zeer goed van afstand hebben begeleid, hebben we onze eerste jaar op het universiteit/hogeschool goed kunnen starten.

Vandaag zitten we in onze tweede jaar en willen onze leerkrachten nog hartelijk bedanken voor hun ondersteuning gedurende het niet-gemakkelijkste schooljaar.

Posted in: oud-leerling

woensdag 13 oktober 2021

October 12, 2021

Beste lezeressen en lezers,

Deze twee leerlingen zijn ook van okan 1 en werden helemaal niet vergeten, maar om 13u50 ging de schoolbel en moest ik even stoppen.

David (Preda), die ook uit grote Roemenië komt, kan het volgende kwijt :  “Ik luister graag naar  Russische, klassieke gitaarmuziek.  En ik praat ook met mijn vrienden, als ik verdrietig ben.”

Mirela komt uit Moldavië en haar lievelingseten is spaghetti, kebab en natuurlijk de Belgische frietjes. Zij zei over kleren : “Ik draag graag een t-shirt in de zomer en een trui in de winter.”

Tot de volgende keer, Signaallezers.

En stel het wel. BV

Posted in: interview

dinsdag 12 oktober 2021

October 12, 2021

OKAN 1 spreekt al een mondje Nederlands

In Okan 1 zitten vandaag 13 leerlingen, die al een tijdje in ons land zijn en al een mondje Nederlands spreken. Tijd voor een klein interview. De vragen gingen over vrienden en familie, over België en hùn land, mooie plaatsen, hobby’s en eten.

Salem, die uit Palestina komt,  zei : ” Ik hou evenveel van mijn moeder als van mijn papa. Ik woonde in Antwerpen, maar nu ben ik terug in Anderlecht. Mijn lievelingskleur is zwart. Ik had vorig schooljaar 3 zussen op deze school.”

Tahir komt uit Turkije en beweert : ” Antwerpen is de mooiste stad van dit landje . Ankara, de hoofdstad van mijn land, is  groter dan Brussel.” Hij vindt lang haar ook goed voor een jongen.

Roosevelt die van Kameroen is, vertelde : “Mijn lievelingseten is spaghetti bolognaise. Als ik een probleem heb, dan zeg ik dat aan mijn ouders, die helpen me dan.”

David  vindt zijn beste vriend soms dom. Hij zei ook : “Mijn ouders zijn al zeker 15 jaar getrouwd.”

Bongani komt ook uit Kameroen en beweert : “Het mooiste land is de VS van Amerika. Ik drink graag fanta met mangosmaak.”

Mehmet is ook een Turkse leerling en hij stelt : “Ik speel graag basketbal en ik zwem ook graag. Mijn jongere broer is 10 jaar, hij houdt van games op zijn gsm.”

Nour komt dan weer uit Spanje. Zij leest graag boeken in het Catalaans en ze zei ook : “Ik  woonde in de stad Girona en ik heb hier ook een  oudere zus”.

Natanail komt uit Cernauti en hij vindt  Kiev de mooiste plek stad  in Oekraïne. “Mijn lievelingszanger is de Russische zanger Kizaru”.”

Nihal komt ook uit Turkije en ze zegt : ” Mijn hobby is op de fluit spelen, dat doe ik al 6 jaar. Ik wandel ook graag in de stad.”

Aisha komt dan weer uit Somalië en beweert: ” Ik hou van regen, maar ik hou dan weer niet van koud weer. Ik heb ook een jongere zus in okan 2.”

Weldra komen ook de andere leerlingen aan bod, tot weldra, beste lezers.

Groeten van meneer Verbruggen of BV

Posted in: interview

woensdag 6 oktober 2021

October 6, 2021

Interview met leraar C. Somerhausen

  • interview: Bilal Aalioua, camera: Selma Benaissa en Anissa Sahli (6ASO)
Posted in: interview

dinsdag 21 september 2021

September 21, 2021

Uit de oude doos

De Ninoofsesteenweg 369, toen de eerste, kleine kerk van Scheut, vandaag één van de vestigingen van onze school: PORTA SGI

vóór 1920, zie: bruciel.brussels

Posted in: (beeld)verhaal, fotoboek

woensdag 15 september 2021

September 15, 2021

Dag, wij zijn Anissa Sahli (6EcWi) en Bilal Aalioua (6EcMt). Wij coördineren dit jaar signaaltv. 

Iedereen van het Sint-Guido-Instituut is welkom om mee te werken aan onze school-vlog!

Posted in: fotoboek, signaaltv

dinsdag 14 september 2021

September 14, 2021

Uitzicht van mijn kamer

Dit is het uitzicht van Brussel vanuit mijn kamer in Molenbeek:

  • Nadia Alves Mehmood  6HW
Posted in: fotoboek

woensdag 8 september 2021

September 8, 2021

Hamid Yar is oud-leerling van SGI. Hij is actief op vele fora, onder andere op Boosttalks:

“Ik heb het Sint-Guido-Instituut altijd een toffe school gevonden!

Ik heb in ASO gestudeerd, maar nu volg ik volledig een andere richting, namelijk: Sociaal maatschappelijk werk. Als je ASO studeert, krijg je een goede theoretische kennis mee, maar mis je wel de praktische aanpak. Wanneer je afstudeert met een ASO-diploma, kan je niet meteen gaan werken, terwijl dat met een BSO- of TSO-diploma wel lukt na jouw secundair onderwijs. Dat merk ik nu in mijn hogere studies. Ik zit nu samen met de studenten van zowel ASO, BSO als TSO.”

– Hamid YAR

Posted in: oud-leerling

dinsdag 22 juni 2021 (2)

June 22, 2021

Foto van een leerling van 6 CM geselecteerd voor de fotowedstrijd Urban Zoom Schools

In een reeds eerder gepubliceerd artikel werden foto’s getoond waarmee de leerlingen van 5 en 6 CM deelnamen aan de fotowedstrijd Urban Zoom Schools 2021-2022.

We kregen vandaag van de organisatie volgend bericht:

“We hebben de eer u mee te delen dat de jury, samengesteld in het kader van de wedstrijd urban zoom schools 2021, een foto van uw leerlingen heeft geselecteerd. Het gaat om een foto van Ines Bonkindo.

Hierbij willen we de laureaat en alle andere leerlingen die hebben deelgenomen aan de wedstrijd feliciteren.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden midden september.  We zullen je nog informeren waar en wanneer deze zal plaatsvinden.

Nogmaals bedankt voor uw interesse in deze wedstrijd.

Prettige dag, Brigitte​ ​VANDER BRUGGHEN”

Wat we nog niet weten is, over welke foto het juist gaat. We stuurden voor Inès deze drie foto’s in. We houden jullie op de hoogte.

Posted in: evenement, fotoboek

dinsdag 22 juni 2021 (2)

June 22, 2021

Alexia (6 CM) openhartig over haar schoolloopbaan op Sint-Guido

Dit is een proefwerkvraag voor de leerlingen van het 6de jaar Communicatie & Media:

“Vraag 12  :  Artikel voor Nieuwsbrief of schoolkrant

LPD 24      Punten   /20

Het schooljaar loopt op zijn einde. Dit betekent ook voor jou het einde van je secundaire studies aan het Sint-Guido-Instituut. Je schrijft hieronder hoe je deze schoolloopbaan hebt ervaren: je klasgenoten, samenzitten met  5CM, de corona, de schoolinfrastructuur en de verhuis naar de Porta, hoe je les volgen op de Porta vond ( een heel nieuw gebouw waar reeds vele andere scholen naar kwamen kijken) ….
Maak het artikel zodanig dat het klaar is voor publicatie, geef het ook een passende titel.”

Hieronder het artikel dat Alexia schreef en dat we met haar toestemming ook mogen publiceren.

Ik zit nu al 2 jaar in het Sint-Guido-Instituut en volg hier de richting communicatie en Media. Ik startte mijn eerste jaar in het SAP waar ik voor het eerst al mijn klasgenoten heb leren kennen. het was wel een aanpassing voor mij want we waren een graadsklas. Dat wil zeggen dat ik samen met het zesde in de klas zat (5 en 6 CM).

Dit was even wennen maar later vond ik dit super leuk, want ze hebben ons veel geholpen wanneer we verschillende zaken niet wisten. We waren een super leuke klasgroep. nu dat ik in het zesde zit, heb ik ook een veel betere band met de leerlingen van het vijfde.

Wanneer ik in het 5de zat, startte ik in het SAP, maar daarna moesten we verhuizen naar een nieuw gebouw met als naam Porta 1070.

Ik vind dit super want het gebouw is veel moderner, we hebben een aula en het gebouw is heel groot.

De lessen verliepen ook zeer goed, wij kregen les in het openleercentrum (dit zijn lokalen zonder muren en deuren). Ook de leerkrachten waren steeds bereid om ons te helpen en vragen te beantwoorden.

Ik ben zeer blij dat ik heb gekozen om te studeren aan het Sint-Guido-Instituut, omdat ik hier een zeer leuke ervaring heb gehad en ik heb hier veel bijgeleerd over de verschillende leerstoffen, maar ook over mezelf.”

  • Alexia Buscemi, 6C&M
Posted in: evenement

4 vestigingen in Anderlecht

Dokter Jacobsstraat 67
TEL: 02 521 60 10
Sainte Adresseplein 12
TEL: 02 520 86 30
Ninoofsesteenweg 369
TEL: 0491 71 57 41
   Verheydenstraat 39
TEL: 02 520 05 72
Mailadres
info@sintguido.be
  Ondernemingsnummer
0478.379.452
  R.P.R.
Brussel - Nederlandstalig

partnerschool VZW Sint-Goedele Brussel

Wat leerlingen zeggen

“Ze apprecieerde het enorm dat we zo spontaan waren en onszelf bleven. We hebben eigenlijk gedaan alsof koningin Mathilde een van ons was.”

Abdel El Ouedi

diversiteitslabel


We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…