Na de doorlichting in 2022 werden interne werkgroepen opgericht om de belangrijkste verbeterpunten te bespreken en prioritaire acties voor te stellen binnen de clusters Curriculum, Krachtige leeractiviteiten op school en in het werkveld en Ontwikkelingsgerichte feedback en evaluatie.
Curriculum
De curriculumhervorming heeft gezorgd voor het actualiseren van leerlijnen en cursusmateriaal zal hierop worden afgestemd. Het versterken van klinisch redeneren, en het integreren van een holistische visie zullen meegenomen worden met aandacht voor het beheersingsniveau 5 en voldoende aandacht voor wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast worden er stappen ondernomen om internationalisering via Erasmus+ op te starten en kwalitatieve ECTS-fiches aan te maken. Het geïntegreerd onderwijs dient behouden te blijven en er wordt ingezet op simulatieonderwijs in de hervormde opleiding om praktische vaardigheden te verbeteren.
Krachtige leeromgeving
Binnen de cluster krachtige leeromgeving zal meer aandacht besteed worden aan het bevorderen van zelfregulatie en verantwoordelijkheid bij studenten door middel van een digitaal portfolio en ECTS-fiches met heldere informatie. Daarnaast wordt er ingezet op taal- en leerondersteuning, met workshops en systematische begeleiding om de noden van individuele studenten in kaart te brengen en te ondersteunen. Deze maatregelen zijn bedoeld om de leeromgeving rijker en effectiever te maken voor alle studenten, wat we willen borgen.
Evaluatie en ontwikkelingsgerichte feedback
De cluster evaluatie en ontwikkelingsgerichte feedback richt zich op het installeren van een toetscommissie om de kwaliteit van toetsen te waarborgen en het toetsbeleid te centraliseren. Daarnaast wordt ontwikkelingsgerichte feedback geoptimaliseerd en verankerd binnen de opleiding, met een focus op zowel schriftelijke als mondelinge feedback. Tot slot is het gebruik van de planner in Smartschool geïntegreerd in de opleiding wat transparantie en duidelijkheid biedt.