zondag 22 november 2015

Moeder en kind

Vorige vrijdag hadden we les over moeder en kind. Een mensje in wording doorloopt in de baarmoeder verschillende stadia. Het heeft mij echt geraakt dat de ontwikkelingsstadia van de mens volgens de koran met de bevindingen van de embryologie precies overeenkomen: embryo“Wij hebben de mens uit een uittreksel van klei geschapen. Vervolgens maakten Wij hem tot een druppel in een stevige bewaarplaats. Vervolgens schiepen Wij de druppel tot een bloedklonter (‘alaqah). Toen vormden Wij de bloedklonter tot een vleesklomp (moedghah), waarna Wij de vleesklomp voorzagen van beenderen, die Wij vervolgens met vlees bekleedden.” (Soerat Al-Moe-eminoen (23), aayah 14).

  • Fatima El Ouadi, Verpleegkunde, module 8OAGDA

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord