dinsdag 29 maart 2022 (5)

Ik moest beton bestellen door een plan te maken in Autocad.

Daarna moest ik een meting doen om te weten hoeveel materiaal (tegels, overgangsprofiel; siliconenvoeg, linoleum,…) de arbeiders ter plaatse nodig hadden. Ik moest een plan tekenen om een oplossing te vragen aan de architect. Ik moest de versterkingen van elke verdieping, van elk gebouw berekenen om te zien hoeveel er nodig waren. Ik moest de leidingen van gebouw A controleren door er water in te doen en te kijken of er water uit komt, daarna controleren of de waterafvoer + leidingen goed werken in heel gebouw A. Dat is niet mogelijk omdat er te veel druk in de leidingen zat.

Later moest ik controleren of alle liften 5 haken hadden, maar gebouw B had geen haken, de andere 5 gebouwen hadden alle haken nodig. Ik moest berekenen hoeveel beton er nodig was voor de parkeergarage.

Ik moest een grondplan maken van gebouw f verdieping 1, om te zien of er genoeg ruimte was om een trap te plaatsen. Ik moest controleren of er mortel zat tussen de kolommen op de begane grond, als dat zo was moest ik een schroevendraaier pakken en de mortel ertussen verwijderen.

Ik vond de stage erg leuk omdat ik veel geleerd heb zoals verschillende problemen oplossen, hoe een blowerdeur werkt en nog veel meer…

Maar ik zou niet graag op een bouwplaats werken omdat het arbeidsintensief is en daar hou ik niet van.

  • Zekeriya Usta – 5BOTE

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in dagboek. Bookmark de permalink.