vrijdag 19 november 2021

Een Moldavische in België

Beste lezers,

Ik stelde jullie al de leerlingen van okan 1 voor, leerlingen die mogelijk nog dit schooljaar in de gewone klas zullen instromen. Mirela maakte zelf een voorstelling van haar land en mocht daarbij het internet gebruiken.

Moldavië is een jong  land in Oost-Europa dat vroeger van de grote Sovjet-Unie deel uitmaakte. Het is zo groot als België, maar veel mooier. De bevolking bedraagt maar 2,3 miljoen mensen en is in dalende lijn, door emigratie en economische achteruitgang en de niet te vergeten corona. Hopelijk blijft dit niet duren.

Kijk zelf naar deze leuke presentatie van dit leuke land: Prezentare

Groeten van Mirela uit Moldavië en van meneer BV uit België!

Dit bericht is geplaatst in evenement. Bookmark de permalink.