dinsdag 12 oktober 2021

OKAN 1 spreekt al een mondje Nederlands

In Okan 1 zitten vandaag 13 leerlingen, die al een tijdje in ons land zijn en al een mondje Nederlands spreken. Tijd voor een klein interview. De vragen gingen over vrienden en familie, over België en hùn land, mooie plaatsen, hobby’s en eten.

Salem, die uit Palestina komt,  zei : ” Ik hou evenveel van mijn moeder als van mijn papa. Ik woonde in Antwerpen, maar nu ben ik terug in Anderlecht. Mijn lievelingskleur is zwart. Ik had vorig schooljaar 3 zussen op deze school.”

Tahir komt uit Turkije en beweert : ” Antwerpen is de mooiste stad van dit landje . Ankara, de hoofdstad van mijn land, is  groter dan Brussel.” Hij vindt lang haar ook goed voor een jongen.

Roosevelt die van Kameroen is, vertelde : “Mijn lievelingseten is spaghetti bolognaise. Als ik een probleem heb, dan zeg ik dat aan mijn ouders, die helpen me dan.”

David  vindt zijn beste vriend soms dom. Hij zei ook : “Mijn ouders zijn al zeker 15 jaar getrouwd.”

Bongani komt ook uit Kameroen en beweert : “Het mooiste land is de VS van Amerika. Ik drink graag fanta met mangosmaak.”

Mehmet is ook een Turkse leerling en hij stelt : “Ik speel graag basketbal en ik zwem ook graag. Mijn jongere broer is 10 jaar, hij houdt van games op zijn gsm.”

Nour komt dan weer uit Spanje. Zij leest graag boeken in het Catalaans en ze zei ook : “Ik  woonde in de stad Girona en ik heb hier ook een  oudere zus”.

Natanail komt uit Cernauti en hij vindt  Kiev de mooiste plek stad  in Oekraïne. “Mijn lievelingszanger is de Russische zanger Kizaru”.”

Nihal komt ook uit Turkije en ze zegt : ” Mijn hobby is op de fluit spelen, dat doe ik al 6 jaar. Ik wandel ook graag in de stad.”

Aisha komt dan weer uit Somalië en beweert: ” Ik hou van regen, maar ik hou dan weer niet van koud weer. Ik heb ook een jongere zus in okan 2.”

Weldra komen ook de andere leerlingen aan bod, tot weldra, beste lezers.

Groeten van meneer Verbruggen of BV

Dit bericht is geplaatst in interview. Bookmark de permalink.