donderdag 21 januari 2021

Kristien Vermoesen van FINN leert ons ondernemen

#vlajovibe #OVK21

Welke vaardigheden zijn nodig in het bedrijfsleven? Wat betekent ondernemen precies? Wat verwachten bedrijven van jongeren? Heel wat vragen die jongeren hebben, maar zelf moeilijk kunnen beantwoorden. Wie kan dat beter uitleggen dan een ondernemer of bedrijfsleider zelf?

Op 21 januari mogen wij van 5 en 6 CM mevr. Kristien Vermoesen van FINN Agency verwelkomen. Gedurende twee uur gaan onze leerlingen met haar in gesprek en krijgen ze de kans om te ontdekken wat ondernemen inhoudt en wat dat voor hen zelf kan betekenen. We wensen onze leerlingen alvast een inspirerende sessie toe.

Vlajo organiseert ieder jaar ‘Ondernemers voor de Klas’ in samenwerking met structurele partners Pulse Foundation, ETION, VKW Limburg en projectpartners BNP Paribas Fortis, essenscia vlaanderen en JCI Vlaanderen. Deze interactieve sessie biedt jongeren de ideale kans om al hun brandende vragen te stellen aan een ondernemer of bedrijfsleider, spannend toch?

Wenst u meer informatie over Vlajo Ondernemers voor de Klas,
surf naar
www.vlajo-ovk.be

Hoe deze sessie verliep kan u volgen op onderstaande foto’s en verslagen van onze leerlingen.

Uit het verslag van BAHNA ROMANA 5CM:

Door het coronavirus kunnen heel wat activiteiten op school niet doorgaan. Vlajo heeft ons toch de kans gegeven om iets leuks te ervaren.

De leerlingen van de derde graad C&M van het Sint-Guido-Instituut kregen bezoek uit de bedrijfswereld. Kristien Vermoesen van het communicatiebureau Finn komt ons vertellen over de uitdagingen die met ondernemen gepaard gaan.

We hadden het plezier om mevrouw Kristien  Vermoesen te ontmoeten en haar ervaringen  uit het bedrijfsleven te horen. Ze heeft haar kennis met ons gedeeld en we hebben veel nieuwe dingen bij geleerd. Haar getuigenis heeft mij geïnspireerd om later misschien zelf een bedrijf op te starten.

De schema’s en de verschillende communicatiemodellen die ze met ons heeft besproken zijn heel inspirerend.

Ze heeft het op een heel leuke manier gebracht door ons zelf oefeningen te laten maken die een beetje laten zien hoe ze eigenlijk te werk gaan in het bedrijf zelf. Haar doelstellingen zijn heel duidelijk en gestructureerd daaronder kunnen we zien dat ze veel ervaring heeft. De sector waarin ze werkt is heel boeiend en verschilt altijd.

Alexia wil weten of corona een invloed heeft op haar bedrijf?

Corona heeft in tegendeel van andere bedrijven niet veel impact gehad op het communicatiekantoor. De communicatiesector is goed bespaard gebleven. Er was tijdens deze coronapandemie veel communicatie nodig en  zijn ze steeds aan het werk gebleven en hebben ze niemand moeten ontslaan. 

Het was aangenaam om haar te leren kennen en uit haar ervaringen te leren, aldus Alexia.

Maria Plamada (5CM):

Een gastspreker van het Finn bedrijf kwam donderdag 21 januari 2021 aan de leerlingen van 5C&M uitleg gegeven over het bedrijf Finn.

Wij hadden al op voorhand met de leerkracht Ann De Ridder vragen opgesteld om ze te stellen aan de gastspreker.  Mijn vraag was “Als u opnieuw zou beginnen met het opstarten van een communicatiebureau, wat zou u anders doen?”.

Mevrouw Vermoesen  antwoordde hierop dat ze zeker dingen anders zou doen, zoals meer geld vragen voor facturen. In het begin vroeg ze veel te weinig voor het werk.

Solina Cox (5C&M):

Ze vertelde alles op een heel beleefde , maar ook leuke manier. Het waren geen saaie lesuren.  Dus daar was ik heel blij mee. Ik werkte heel actief mee , omdat ik het ook oprecht leuk vond. Ik hoop in de toekomst nog wat te horen van hun bedrijf omdat ik het interessant vond. Ik hoop dat het hun bedrijf voor de wind zal gaan, want dat verdienen ze zeker voor al hun harde werk.

Bedankt, mevrouw Vermoesen, en volgend jaar schrijven we ons zeker terug in bij VLAJO om een ondernemer voor de klas te krijgen.

 

Dit bericht is geplaatst in evenement. Bookmark de permalink.