vrijdag 20 november 2015 (3)

“Wij/Zij” – toneel

Wij zijn samen met 1B en 2 BVL naar de Zinnema naar de toneelvoorstelling “Wij/Zij” gaan kijken. Maar wie is “Wij” en “Zij”?

Nieuwsgierig kijk ik ernaar uit, onze leerkracht heeft verteld dat het spannend zal zijn. Ik weet dat het drama van de gijzeling in Beslan wordt uitgebeeld, dat echt gebeurd is.

Het toneel start en meteen is het duidelijk dat het decor de school is waar het allemaal gebeurde…Ik voel me bang, want als de gijzeling begint, klinkt de muziek zwaar en luid. De mevrouw en meneer kan ik niet meer verstaan. Het decor wordt steeds realistischer aangekleed. De ballonnen of de bommen zijn verbonden met de terrorist. De man mag niet bewegen of de bom gaat ontploffen.

Ik voel mij triestig als er weer iemand doodgaat: is het een kind dat gestorven is? Wie doet nu zoiets, vraag ik me af? Dorst, dat is wat ik ook voel, en ik ben niet eens een dag zonder water… “Wij” hadden het zo warm, de mevrouw viel flauw…Waarom krijgen “Wij” geen water? Gijzelnemers, waarom eisen zij zoveel? Allemaal onzin, vind ik dat.

Ineens is er een explosie, de bom ontploft! De terrorist is dood, waar zijn de anderen? Overal zie ik rook. Gelukkig kunnen “Wij” nu vluchten… of toch niet? Waarom vertelt de media een ander verhaal? Mevrouw, het was spannend maar toch zo triestig. Is dit echt gebeurd?

  • 1B en 2 BVL

Wij-Zij 1 Wij-Zij 2

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord