maandag 4 mei 2020

Allemaal anders en toch één

Wij zijn, zeker op onze school, allemaal anders en toch ook één.

Ik draag deze tekening op aan mijn school. Rond een hand met een hartje draaien allerlei vlaggen van verschillende landen. Het Sint-Guido-Instituut heeft mij geïnspireerd om dit kunstwerk te maken. En meer specifiek onze nieuwe vestigingsplaats op PORTA.

Sint-Guido is een school vol diversiteit, dat vind ik erg mooi. Toch wordt iedereen als gelijk beschouwd. Iedereen is speciaal op zijn en haar eigen manier. Vandaar de hand en de vlaggen. De zijkanten heb ik versierd met rood. De kleur doet mij denken aan PORTA. In ons gebouw zijn er overal rode zetels te zien, ook de ‘aula’ is rood.

De eerste dag in PORTA was verwarrend en helemaal anders dan op SAP. Eerlijk gezegd, vond ik het eerst niet zo leuk in PORTA. Maar nu besef ik dat PORTA eigenlijk een nieuw hoofdstuk was voor ons allemaal. Ik realiseer me nu ook dat PORTA ons dichterbij heeft gebracht als school en als een 6-ASO-klasje.

Wij zijn  meer close geworden als school en klas. En dat kan geen corona tegenhouden. Als je goed kijkt, dan zie je dat de hand in mijn kunstwerk gemaakt is van een krant. De krant staat voor ‘nieuws’. Want PORTA is een ‘nieuw’ begin voor ons allemaal. En hopelijk ook opnieuw vanaf 15 mei.

  • Sana Bhaidani, 6 ECWI

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in tekening. Bookmark de permalink.