dinsdag 13 januari 2020

Brief van een zus

Beste lezeressen en lezers

Ik wens jullie een heel gelukkig 2020!

Ik wil Kamila aan jullie voorstellen, een leerlinge van okan 3. Ze is in haar 5de maand okan  (dat is de klas om Nederlands te leren) en heeft een gedicht geschreven. Dat is flink. Jullie tieners weten dat bij het groot of volwassen worden meer dan eens vragen gesteld worden. De oplossingen kunnen van jezelf komen of van mensen die naast je staan en naar je willen luisteren.

Zij was tien jaar met haar gezin in het Arabische Dubaï. Haar vader was daar voor zijn werk. Ze leerde daar onder meer Arabisch, Frans en Engels. Zij houdt van schrijven, dansen en zingen en heeft een broer. Hier volgt haar gedicht:

De tijd is bijna op

mijn hoofd is kapot

Ik heb niks fantastisch gedaan

Ik denk niet dat ik dat kan

Dit is mijn leven

nog even zeg jij dat ik moet blijven

maar ik kan het niet

Ik heb alles losgelaten

En jij weet dat ik verloren ben

Ik heb en zie problemen

Ik kan niet meer zwemmen

Ik zit met veel vragen

en geen antwoorden

Dit bericht is geplaatst in dagboek. Bookmark de permalink.