vrijdag 29 november 2019

Op Safari  naar Planckendael 

4 Toerisme is op 22 november naar Panckendael geweest nabij Mechelen om “The Big Five” te spotten. Wij bestuderen in de les Safarireizen en Panckendael brengt ons ook eens echt in de sfeer van wat het betekent om dieren te observeren.

Iedere leerling heeft een dier gekozen waarover wij allemaal ter plaatse uitleg geven aan de klasgenoten. De voorbereiding en de uitleg ter plaatse dienen in het Nederlands en in het Frans te gebeuren.

Aangezien het niet warm was, was het wel aangenaam om een dikke jas en een wollen pull aan te hebben, zegt Amando terecht. Hij vertelt ons als eerste over de neushoorn, één van The Big Five.

Daarna geeft Sonia uitleg over de Bonobo’s. Dat is een dier dat voorkomt in Afrika en het dichtst aanleunt bij de mens. Daarom is het zo interessant en grappig om te zien.

Hieronder de Zebamangoest, een heel klein diertje dat we kunnen vinden in Afrika. Hun ‘klein’ verblijfje ligt net aan de uitgang van het Bonobo-verblijf.  

  Hieronder de Cordofan-giraf. Ik vind dat een van de mooiste dieren uit de zoo. Niet alleen door zijn prachtige vacht maar ook door hun elegante loopstijl en lange nek. Ik vond het ook zeer indrukwekkend hoe de verzorgers de dieren eten gaven en hoe ze met hun lange tongen het eten door de kleine gaatjes uit de emmers namen. Het lijkt niet zo maar de giraf is een zeer snel dier dat snelheden tot 65 km per uur kan bereiken.  

 Ik was echt opgewonden om de giraf te presenteren, zowel in het Nederlands als in het Frans, zegt Solina. Maar ik heb een beetje tegenslag gehad. Juist op het moment dat ik ging presenteren, was het voedertijd voor de giraffen. Een verzorgster kwam op dat moment uitleggen hoe de giraffen heten, hou oud ze zijn, welk geslacht ze hebben… Daardoor werd ik nerveus want ze vertelde al veel dat ik ook ging vertellen. Het niet zo gelopen als ik wou. 

Vervolgens zijn we naar het jachtluipaard gegaan. Wist je dat een jachtluipaard ons niet zou aanvallen als we stil zouden staan? Daar ben ik die dag dat te weten gekomen. Hij valt alleen aan, als je wegloopt. We konden hem niet goed zien want het glas waar hij achter zat, was wat bedampt. 

 Dan hadden we pauze gekregen , we hebben wat in die cafetaria gegeten en gedronken. Ik vond het er echt heel duur voor wat het was. Na het eten zijn we met heel de klas via een klimrek de olifanten gaan bekijken. Daar hebben we iets heel grappigs en leuks gezien. De olifanten hadden zin om zich voort te planten. Ik had dat nog nooit van mijn leven gezien en was heel blij om het eens mee te maken.

Nadien zijn we nog de sneeuwluipaard gaan zien. Het is een heel lui dier en zat gewoon in een hoge boom. Ik ben er achter gekomen dat sneeuwluipaarden maar voor één jong zorgen, ook als er meerdere geboren worden. Dat vind ik heel zielig, maar de natuur heeft het zo beslist en er valt niets aan te doen. 

We hebben de koala en het goudleeuwkopaapje helaas niet gezien. Maar in de klas hebben we er meer uitleg over gekregen. 

Op het laatst, toen we naar huis gingen en op de bus wachtten, werd mijnheer Delfosse heel erg nerveus omdat de bus te laat was. Dat was toch even een lach-momentje.  Ik heb er heel erg van genoten van het dagje “Op Safari”. Ik vond het echt leuk.

Dit bericht is geplaatst in evenement, uitstap. Bookmark de permalink.