dinsdag 26 november 2019

GSM’s afgeven bij Audi

Vorige week vrijdag zijn wij, 7INV en 7VEB, in de voormiddag op bezoek gegaan bij Audi te Vorst. We moesten onze gsm’s afgeven aan de receptie. Dat moest opdat we geen foto’s zouden nemen en aan industriële spionage doen.

Eerst kregen wij een uitleg over de bewakingssector SERIS. SERIS werkt samen met Audi om de veiligheid van hun bedrijf te garanderen. Eenmaal in het hoofdgebouw van de bewaking werden we in twee groepen gesplitst. 7INV ging als eerste mee met de brandweerploegverantwoordelijke. Daar kregen ze een korte uitleg over de interventies die ze uitvoeren. Ze voeren namelijk lokale interventies uit in het bedrijf maar ook interventies buiten het bedrijf, indien nodig.

Ze hebben gloednieuw materiaal in vergelijking met de Kazerne van Brussel. Het materiaal heeft een waarde van twee miljoen euro. Brandweer Brussel mag indien nodig ook hun materiaal gebruiken. Ze moeten als brandweerman en -vrouw per dag een aantal uren met het materiaal oefenen. Dat is noodzakelijk zodat als ze het moeten gebruiken ze het goed gebruiken en dus niet kapot zal gaan.

7VEB kreeg een uitleg in verband met SERIS zelf en hoe ze de veiligheid in het gebouw garanderen. SERIS is een bedrijf dat aan particulieren hun diensten levert. Verschillende taken van de veiligheidsagenten voor SERIS bij Audi werden voorgesteld, namelijk: portier, receptionist, agenten, brandweer ploeg, polyvalent (zowel beveiligingsagent als brandweer), controle over het bewaking systeem. We hebben ook kort uitleg gekregen in de controlekamer. We konden duidelijk zien waar er personen aanwezig waren (lichte schijn, die warmte aanduidt). Via die kamer kunnen ze ook alles controleren, bijvoorbeeld: het licht.

We hebben een geschiedenisles gevolgd in verband met Audi. Hoe ze zijn geëvolueerd met de tijd, met wie ze hebben samengewerkt, waar ze gevestigd zijn. We hebben ook gezien dat er weinig mensenarbeid aanwezig is maar wel heel veel robotisering. De weinige natuurlijke personen die aanwezig zijn werken in goede omstandigheden. Ze krijgen de tijd en werken op een relaxte manier.

Ik vond de uitstap heel interessant, want ik hou me graag bezig met auto’s en de uitleg die we hebben gekregen was heel interessant. Zoals over hoe dat robots het werk doen. Het enige minpuntje was dat ik s ’morgens mijn weg niet vond en daardoor te laat ben aangekomen.

  • Bilal Es-Sanfaoui, 7VEB

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in uitstap. Bookmark de permalink.