donderdag 14 november 2019

Kustexcursie 2de graad Toerisme

Vrijdag 25 oktober. Wij zijn naar Oostende geweest met 3 en 4T. Het was een leuke uitstap. We hebben ‘de stad aan zee’ leren kennen. Alleen spijtig dat we er niet hebben overnacht. 

Dit zijn wij van 3T, met Diane van 4T

Een toffe uitstap met de klas is altijd leuk. We hebben elkaar beter leren kennen die dag.

“We kregen aan “de Vistrap” een opdracht om de soorten vissen op te schrijven en de prijs te noteren.  Er waren veel vissen die wij niet kennen.”

Solina heeft 3 dingen moeten uitleggen en ze vond het echt leuk: “Eerst heb ik over het staketsel verteld. Dat vond ik echt eens interessant om over te vertellen. Dan kwamen de Lange Nelle en de Rock Strangers.”

“De Rock Strangers is echt een raar kunstwerk als je het mij vraagt. Felrode grote blikken in het midden van de dijk? Neen echt niet te doen en de reden waarom het hier gezet is geweest is nog veel erger. De mensen zijn er ook niet blij mee, er is zelf een man die in één van de appartementen juist voor de Rock Strangers woont , naar de rechtbank gestapt omdat hij het echt schandalig vond dat de rode blikken zijn uitzicht op zee belemmeren.”

Het uitzicht is prachtig

“Het bezoek aan het stadsmuseum vond ik echt heel leuk.”

“We mochten er gratis en vrij rondlopen en er waren echt heel leuke dingen te zien. Er waren immens veel trappen , maar ik heb ze toch gedaan. Gewoon om te kunnen weten wat er allemaal te zien was.”

“In het museum zagen we het bed van de koningin die daar is gestorven op dezelfde plaats, in hetzelfde bed. Het was best griezelig om ernaar te kijken en in die kamer te staan. Precies of ze nog in die kamer rond dwaalt.”

 

In het museum was er ook veel te zien over schepen en carnaval van vroeger met allemaal oude maskers.

Ik vond het een hele leuke dag , ik heb me goed geamuseerdWe waren allemaal samen goed aan het lachen. Het was een super-leuke dag.

  • Uit het verslag van Diana, Imane, Ismael, Sarah en Solina
Dit bericht is geplaatst in evenement, uitstap. Bookmark de permalink.