dinsdag 8 oktober 2019

ERASMUS +

DAG 1

Beste leerlingen van Sint Guido

Jullie hebben waarschijnlijk al gezien dat we nieuwe leerlingen in onze school hebben? Zij komen uit andere landen van Europa: Griekenland, Duitsland, Italiƫ, Litouwen en Portugal. En ze logeren een weekje bij ons op school.

Erasmus + is genoemd naar de geleerde humanist die in 1521 zo graag in Anderlecht heeft verbleven. De bedoeling is om andere Europese landen beter te leren kennen, te connecteren en een nieuwe manier van les volgen te presenteren.

Dit is wat wij op onze eerste dag hebben gedaan:

Maandagochtend begon het project in de D-blok op DJ. Onze leerlingen hebben een topshow gegeven voor de pas aangekomen studenten en hun leerkrachten. De directie deed ons een plezier met aanwezig te zijn.

Na een toffe ‘speeddating’ is er een lekkere lunch die onze eigen leerlingen hebben gemaakt op SAP. Het eten is heerlijk!

Vervolgens hebben wij een quiz gespeeld om elkaar beter te leren kennen. Nadien zijn wij met alle leerlingen uit het project naar de Atomium geweest. De buitenlanders vonden het prachtig om het gigantische Brusselse monument te zien.


Nadien wij allemaal naar het centrum van Brussel om lekkere wafels en Belgische frieten op te eten. We zien de Koninklijke Muntschouwburg, de Grote Markt en de Beurs. Dat is het einde van onze eerste dag.

 

  • Haron Zaanan, 6WeWi
Dit bericht is geplaatst in evenement, uitstap. Bookmark de permalink.