vrijdag 27 september 2019

Schrijf je droom waar

Beste Signaallezers

Wij weten allemaal al heel lang dat dromen bedrog zijn.

Als wat in onze dromen echt zou gebeuren, zou ons leven niet meer mogelijk zijn. Door te dromen verwerken we wel de voorbije gebeurtenissen. Mensen die niet dromen of slecht slapen, kunnen geestelijke problemen krijgen. Ga dus op tijd naar bed of  hou rekening met het aantal uren nachtrust dat je nodig hebt om de dag goed door te komen.

Nu nodig ik jullie uit om van een droom die met school te maken heeft, een tekst(je) te maken. Is dat moeilijk? Niet als u na een droom even enkele woorden over de droom opschrijft, zodat u hem niet vergeet. Hierna slapen we wel gewoon verder, zelfs als we dan niet meer dromen.

We kwetsen niemand en we hoeven ook geen namen te noemen, dat zijn de spelregels.

Hier is mijn droom.

Het is al nacht. Ik zie een grote vrachtwagen, hij staat stil voor een bakstenen schoolgebouw. Op deze open vrachtwagen staat  een muur, die vreemd genoeg in stukken op de grond valt. Vanuit de school komen mannen of grote jongens toegelopen om op te ruimen of om te werken. Ik zie in het licht van de straatlamp hoe ze een soort van elektrische lading over zich heen krijgen, maar het lijkt hen niet te deren. Ik ben daar met mevrouw Y, een lerares van onze school, en met enkele leerlingen van de okan-afdeling, waaronder een Afghaanse jongen. We vertrouwen het niet. Zie mij met het groepje weglopen naar een bos …

Er zijn verschillende soorten dromen. In ‘historische’ dromen zitten dingen die echt gebeurd zijn en komen mensen voor die we kennen of gekend hebben. Andere dromen gaan helemaal niet terug op bekende personen of gebeurtenissen. Nog andere dromen vermengen echte met onechte feiten en mensen. Mijn droom bevindt zich in deze groep.

Lezeressen en lezers, kunnen jullie ook eens een droom posten? Hij moet niet lang zijn en het kan best zijn dat hij onvolledig is of niet klopt, maar dat is niet erg. Dan is een droom niet langer bedrog, maar een beetje literatuur.

Wordt hopelijk door jullie vervolgd?

  • Veel groeten van meneer BV of Verbruggen
Dit bericht is geplaatst in dagboek. Bookmark de permalink.