dinsdag 28 mei 2019

Wetenschappers op de fiets en op kamp

Vandaag trekken wij van 5 en 6 wetenschappen wiskunde met de fiets naar Leuven. Vanuit de school gaat het heel vrolijk met onze leuke outfits naar een kamp. De leerkrachten mevrouw Conings en mevrouw Maerten fietsen met plezier mee.

Na 42 kilometer en meer dan 5 uur rijden, komen wij (nat) aan. Het is niet gemakkelijk, maar we doen allemaal ons best. In Leuven bezoeken ze een school gaan bezoeken. we werden feestelijk ontvangen.

Na een welverdiende douche beginnen we aan de workshops om tandpasta en lippenzalf te maken, te naaien en eigen fruitsappen te maken. Na de workshops beginnen wij aan het opbouwen van de tenten op de speelplaats van de school, zoals echte kampers.

Later zien we nog twee special guests aankomen: meneer Vanmontfort en meneer Nys. Ze komen allebei eens zien hoe hun leerlingen omgaan in deze omstandigheden. ’s Avonds vertrekken we op wandeling in het stad Leuven. Dat vinden we super tof. We mochten fastfood eten, eindelijk!

Terug op de kamp spelen we nog allemaal gezelschapsspelletjes rond een vuurtje. En enkele uren later waren we allemaal aan het slapen, in de tent…

De volgende dag keren we terug naar Brussel, maar deze keer wel met de trein. Het was echt niet meer te doen met de fiets.

 

  • Haron Zaanan uit 5 WEWI
Dit bericht is geplaatst in evenement, uitstap. Bookmark de permalink.