dinsdag 14 mei 2019 (2)

World Difference Day in Bozar

Belevingsdag

Op 3 mei 2019, de werelddag van de persvrijheid,  waren de leerlingen van het 5de en het 6de jaar Communicatie & Media van Sint-Guido uitgenodigd voor een belevingsdag rond het  thema: Fake News.

De leerlingen hebben kunnen deelnemen aan verschillende workshops. Eén van de workshops was de ‘speed date’. De leerlingen kregen de kans om journalisten te interviewen. Het was een leuk en leerrijk moment waarvan de leerlingen hebben genoten. Een andere workshop ging over hoe we fake news konden herkennen.

Fake news kan soms heel subtiel zijn. Daarom hebben onze mediaspecialisten enkele tips aan de leerlingen gegeven om zo het onderscheid te kunnen maken tussen wat echt is en wat fake is.

Op 3 mei zijn we in het kader van ons vak Actua en media naar de Difference Day in BOZAR geweest. Met als centrale thema fake news. ’s Morgens hadden we de kans om vragen te stellen aan journalisten in verband met hun job en het onderwerp propaganda. Het was zeer boeiend om naar de meningen van de journalisten te luisteren en onze vragen te stellen.

 Daarna waren we in een grote zaal waar 4 mediaprofessionals uitleg gaven over fake news en hoe wij, als publiek, het konden herkennen.

Vervolgens kregen we een zeer uitgebreide uitleg over de media van de journalist Tim Pauwels die voor VRT werkt als ombudsman. In de namiddag konden we uit verschillende activiteiten kiezen zoals virtual reality filmpjes bekijken, van een scherm lezen voor de TV-opname, hoe journalisten communiceren en als laatste ook kogelvrije vestjes proberen. Het was een zeer leuke ervaring die we nooit meer zullen vergeten.

Er waren ook leuke activiteiten voor de leerlingen zoals virtual reality of we konden zelf het journaal voorstellen zoals echte journalisten.

– Benedicte, Hamide, Ijeoma, Ines, Migane, Zineb, 5de & 6de Communicatie & Media

Dit bericht is geplaatst in evenement, uitstap. Bookmark de permalink.