donderdag 2 mei 2019 (1)

Ketjes met talent, wat een pret!

De drie meisjes van het 6de Economie, Imane, Nohely en Oumaïma, namen met veel plezier deel aan “Ketjes met Talent” op 25 en 26 april. Dat heeft tot doel om laatstejaars te stimuleren om zelf leerkracht te worden, door eerst een les voor te bereiden en ze dan ook te geven.

Wij maakten eerst kennis met de begeleidende leraar, mevrouw Verpoorten. Het kennismakingsspel diende om onze talenten als toekomstige leerkrachten te ontdekken. Op die manier had zij een gedacht van wat wij wel en niet aankunnen.

Meer items zijn ter sprake gekomen, zoals: wat zijn de kwaliteiten van een goede leraar, hoe moet een leerkracht reageren in een bepaalde situatie, wat is volgens de pedagogische normen het verschil tussen een goede leraar en een slechte leraar enz.

Na een lange reflectie zijn de meisjes tot de beslissing gekomen dat ze het over het thema ‘piraten’ zouden hebben. Op die manier konden wij de les uitbouwen als een schattenjacht. Aan de hand van  ieders talenten, van elke deelnemer, werd een les ontwikkeld.

De les was als volgt opgebouwd:

  1. Kennismakingsspel
  2. Drie obstakels bij de schattenjacht
  3. De winnaar bekend maken
  4. Feedback geven
  5. Afscheid nemen

Oumaïma, Imane en Nohely van 6 Economie

Wij, de meisjes, vinden dat het een heel leerrijke ervaring, ook al hebben wij eerst gewtijfeld of we wel zouden meedoen. Maar onze leraar meneer Vandewaetere heeft een grote rol gespeeld om ons te motiveren voor “Ketjes met Talent”. Zijn intuïtie was juist: wij beschikken over enkele juiste kwaliteiten om les te geven. Uiteindelijk hebben we ontdekt dat we instaat zijn om misschien ooit een goede leerkracht te worden.

Wij, Oumaïma, Nohely en Imane, willen daarom de Groene School hartelijk danken voor het warme welkom. Het is een school met een aangename sfeer en een prachtig groen uitzicht: zie ips-63C6F53A-497F-4F92-9452-C3D8E949ECD0. Ook de enthousiaste medewerking van de leerlingen heeft een invloed gehad op onze uiteindelijke keuze.

  • Oumaïma Bahri, 6 ECWI en Imane El Ghajji, 6ECWI
Dit bericht is geplaatst in evenement. Bookmark de permalink.