donderdag 14 maart 2019

4EcWi bezoekt Coca Cola

Op 26 februari zijn we om 13.30u vertrokken naar het Sainte-Adresseplein. Ik was er met mijn klas bij! Vandaar namen we de bus naar het bedrijf Coca Cola Antwerpen.

Daar aangekomen moesten we uit veiligheid onze spullen in een locker steken. Een heel sympathieke vrouw kwam langs en gaf ons wat meer uitleg over wat we gingen doen. Vervolgens gaf ze aan elke leerkracht en leerlingen een tablet om aan een quiz te beginnen.

Voor die quiz heeft de vrouw ons ingedeeld in twee groepen, een groene groep en een gele groep. Ik zat in de gele groep en we moesten vraagjes oplossen over de geschiedenis van ‘Coca Cola’, ik heb hier veel uit geleerd en vond het heel interessant. De gele groep heeft jammer genoeg verloren.

Toen we hiermee klaar waren is mijn groep naar een zaal gegaan om op enkele persoonlijke vragen te antwoorden. Iedereen kreeg zijn eigen resultaat, een tekst van wie je letterlijk bent en welk werk in het bedrijf van Coca Cola het meest geschikt was voor jou.

Verder zijn we naar een ander lokaal gegaan om een filmpje te bekijken over hoe de drank Coca Cola ontstaan is. Het filmpje was heel kort en duidelijk. Ik vond het heel interessant. Na de film moesten wij op een tablet beoordelen van wat je van de film vond. Vervolgens gingen wij nog naar een ander lokaal om onze eigen drank te maken aan de hand van onze smaken. We zagen dat Coca Cola een duurzame onderneming is en dat ze zoveel drankjes produceren. De echte flessen Coca Cola zijn dunne buisjes die ze verwarmen en er zo een bepaalde vorm van maken.

We kregen ook een grote rondleiding over het hele bedrijf en kregen daarna als dank een gratis drankje. We verzamelden ons daarna in de bus en gingen samen terug naar Sint Guido.

We zijn pas om 18.20u terug aangekomen. Voor mij was die een super goede activiteit. Ik wil deze uitstap eigenlijk nog eens maken.

  • Ilias Lahkloufi, 4 EcWi
Dit bericht is geplaatst in evenement. Bookmark de permalink.