vrijdag 22 februari 2019

Op zoek naar de bronnen van Spa & wintersport in de Ardennen

Dag iedereen

Ik, Solina, leerling van 3Toerisme, ga jullie over onze uitstap naar Spa vertellen.

In het begin van de dag had ik er niet zoveel zin in , ik dacht dat het saai en super veel stappen ging zijn. Maar ik heb me heel goed geamuseerd!

Onze eerste stop was het huis waar Marie-Henriette (de 2de Koningin van België en de vrouw van Leopold II ) verbleef. Nu het museum van de badstad Sp of Musée de la Ville d’eau.

Koning Leopold II had een een minnares en zijn vrouw Koningin Marie-Henriette verbleef liever in Spa dan in Brussel. Ik vond het een zeer boeiend verhaal en ik was heel erg geïnteresseerd  in wat er allemaal gebeurd was in die tijd.

Dat vond ik wel al een leuk begin. Natuurlijk hebben we wel meer dan één bezienswaardigheid gezien.

Toen we naar de toeristische dienst gingen vond ik het niet zo leuk , het begon harder te regenen en veel meisjes waren aan het roepen, praten ,….

In de toeristische dienst stonden hele leuke boekjes , brochures , foto’s , spulletjes…. Ik vond het heel leuk om het allemaal eens te zien.

En vervolgens vond ik de lift het allerleukste wat we gedaan hebben. Met zen alle zaten we op elkaar gepropt , maar het was best wel grappig.

We gingen met de lift stijl naar boven , we konden heel spa zien, het was heel mooi !

Boven kwamen we uit bij de Thermen van Spa. In de hal binnenin konden we verschillende bronnen Spa water drinken. Ze waren spijtig genoeg niet allemaal even lekker.

Toen we klaar waren met door het kuuroord wat te stappen, gingen we te voet naar beneden, de heuvel Anette net Lubin af. Daar keek ik zwaar tegenop maar toen het moment daar was , vond ik het wel heel leuk.

Nadat we het kuuroord hebben bezocht kregen we van mevrouw De Ridder en mevrouw Slembrouck tijd om iets te gaan eten. Helaas was er wel niet zoveel keuze in Spa om te  eten, maar dat vond ik helemaal niet erg.

Na de middag pauze moest onze klas gidsen. Vanaf dan hebben we niet meer zoveel gestapt. Alleen toen we de skipiste gingen bezoeken hebben nog een klein wegje afgelegd. Het uitzicht was prachtig !

De laatste en de mooiste stop van allemaal was de waterval van Coo. De waterval was super mooi en groot. Het was het ideale moment om foto’s te nemen.

Er was veel wind maar dat verpeste het moment gelukkig niet , de zon kwam er zelfs door en we zagen een regenboog.

Na het bezoek aan de waterval was het tijd om naar huis te gaan.

Het was een super leuke dag!

Dit bericht is geplaatst in evenement. Bookmark de permalink.