donderdag 7 februari 2019

Leerlingen van de 2de graad toerisme bezoeken het Vakantiesalon en gidsen in de buurt van het Atomium

 

Wij,  de leerlingen van  3 en 4 toerisme, zijn  donderdag 7 februari 2019 op uitstap gegaan met Mevrouw De Ridder en Mevrouw Van Der Kelen. We moesten deze dag gidsen. Iedereen had een onderwerp gekregen van de leerkracht. 

 We hebben de hele voormiddag een rondleiding gedaan rond het Heizel vlakte. We begonnen eerst met het Atomium.  We hebben daar  foto’s  genomen bij de ‘WELCOME’ . Hier komen de meeste toeristen om foto’s te trekken.

We hebben rond gestapt van het  metro station Heizel tot het vakantiesalon,  een hele tour. Het was heel leuk want er zijn daar nog best wel mooie plaatsen.

 

Hier zijn we aan het Chinees paviljoen en aan de Japanse toren in Laken. Jammer genoeg konden we er niet binnen, het gebouw is in renovatie. In 1909 schonk koning Leopold II het gebouw aan de Belgische staat.

Anas vertelde aan zijn klasgenoten over de Belgische dynastie.
“Volgens sommige medeleerlingen  was mijn presentatie te lang.  De leerkrachten vonden wat ik zei wel interessant en goed voorbereid”, aldus Anas.We weten nu alles over alle koningen van België van Koning Leopold I tot aan Koning Filip dankzij de uitleg van Anas.

Hier zijn we in het  park van Laken, de plek waar we het meest hebben gelachen. We hebben in de voormiddag een wandeling gemaakt  en zeker meer  dan 2 uur gestapt. 

In de namiddag bezochten we het vakantiesalon. Dit  is een beurs waar je info krijgt over toeristische bestemmingen en  je een reis kan boeken. We kregen als opdracht er  informatie te zoeken  en onze  bundel in te vullen.

Daar kon je veel toeristische diensten vinden en activiteiten doen. Het was een beetje ingewikkeld om alle  documentatie te vinden omdat er  veel standen waren.

Benedicte had alles gevonden en had nog wat tijd over om wat indrukken op te doen en  enkele activiteiten te doen. Ze heeft met indianen gedanst, het filmpje heeft ze per ongeluk verwijderd maar ze heeft er nog een foto van.

Hieronder het verslag van wat ze er nog allemaal heeft beleefd:

Ik ben naar een virtuele wereld gegaan : ik moest op een stoel zitten en een mevrouw heeft  me een rare bril opgezet. Ik reisde eerst naar Dubai en daarna naar New York. Dat was echt realistisch en fantastisch!

Daarna ben ik naar de Barbie-stand gegaan en daar heb ik make-up opgedaan en mijn nagels laten verzorgen. Ik ben ook gaan surfen en daar heb ik een lat, een T-shirt, een surf diploma , stickers en een potlood gekregen. Normaal, vind ik het kleur roos niet mooi maar mijn T-shirt is roos en hij is wel mooi dus misschien zal ik nu meer roze aandoen.

Ik wou ook nog duiken maar ik had niet veel tijd en ik moest met een volwassene zijn . Dan kwam ik nog Marilyn Monroe tegen en heb een foto met haar genomen.

Het was een leuke ervaring en ik ben heel gelukkig dat ik het Vakantiesalon nu ken. Na het vakantiesalon zijn we gezamenlijk terug naar de uitgang gegaan. De leerkrachten waren best wel tevreden van ons gedrag en op de feit dat we op tijd waren 

– uit het verslag van: Sarah, Benedicte, Anas, Eumice, Sephora, Safae

Dit bericht is geplaatst in evenement. Bookmark de permalink.