maandag 18 februari 2019

Sint-Guido doet mee aan klimaatmars

Op 31 januari 2019 gingen wij van 6WeWi en 5WeWi samen met mevrouw Conings op klimaatmars naar Brussel-Noord. Er waren duizenden jongeren zowel van lagere scholen als van het secundaire onderwijs op straat gekomen om actie te voeren voor een beter klimaatbeleid.

In Brussel waren 12.500 scholieren en studenten van het Noordstation naar het Zuidstation getrokken. In Luik waren er bijna 15.000 jongeren samengekomen. Wij namen deel aan deze protest omdat er weinig wordt gedaan voor het klimaat en wij vonden het leuk om voor de eerste keer te betogen.

Omdat onze school het klimaat belangrijk vindt, vond de directrice het een spontane idee en werd onze betoging als een uitstap beschouwd en niet als spijbelen. Wij vertrokken met 12 500 betogers om 10u vanuit noord station in Brussel en wij stapten samen tot aan Brussel Centraal.

Ik vond het persoonlijk een leuke ervaring om voor de eerste keer aan een protest deel te nemen, wij hebben gezien hoe de mensen echt het klimaat opwarming willen verminderen, en dat ze eindelijk een actie willen doen. We passeerden langs de Vlaamse parlement, mensen waren daar met hun opvallende slogans voor het parlement aan het roepen.

Dan stapten wij verder naar Kunst-Wet en daar hebben wij Anuna De Wever ( de organisator van Youth for Climate) gezien. Twee van onze klasgenoten hebben een foto met haar genomen. Daarna kwamen wij aan Brussel Centraal station en wij keren langs daar naar school terug om ongeveer 12u30.

Wat is Youth for Climate?

Youth for Climate is een organisatie die opgericht werd door een 17 jarig meisje, Anuna De Wever, samen met haar vrienden, tegen de opwarming van aarde. Ze hebben bedacht om een protest samen met de jongeren te organiseren om de regering aan te moedigen om in actie te schieten.

– Tabarek Hamid, 6WeWi

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in evenement. Bookmark de permalink.