vrijdag 30 november 2018

5 en 6 C&M bij VRT op bezoek

Op 30 november zijn de leerlingen van 5 en 6 c&m naar de VRT geweest. Het was het een zeer informatieve uitstap omdat we achter de schermen van journalisten, weermannen en allerlei andere functies konden kijken.

VRT-nieuwsstudio

Zo konden we zien dat de ruimte er anders uitziet dan wat we bij ons thuis zien. De gids zei dat we vaak bij de neus worden genomen. Zoals hieronder in de studio van  waaruit het journaal wordt uitgezonden. Op de achtergrond worden beelden geprojecteerd.

Zo waren we een beetje speels en blij bij de ketnet-studio en hebben we veel foto’s
getrokken omdat het gewoon onze jeugd is.

Zo zijn we ook meer te weten gekomen over het geluid. De studio’s zijn zo gebouwd dat er geen geluid van buitenaf binnenkomt. De muren vertonen gaten, niet echt mooi maar handig om het echo effect uit te sluiten. Werken in een studio betekent werken met veel licht, maar geen daglicht. Ramen zijn er niet.

De stoelen zijn zo oncomfortabel dat men na een tijdje vooruit gaat leunen of rechtop gaat zitten. Daardoor lijkt het publiek zeer gemotiveerd voor wat de praatgasten vertellen.

Mevrouw Slembrouck en Eduards lijken heel geïnteresseerd te zijn.

Dat is een trucje.

Lamiae en Thomas  vonden het zelfs interessant om het weerbericht eens voor te stellen. Jammer genoeg zijn we Frank Deboosere niet tegengekomen.

Zijn opvolger staan al klaar.

De laatste studio die we te zien kregen, was die van “Van Gils en Gasten”. Het is de grootste studio van het huidige VRT-gebouw.

We hebben vernomen dat de VRT gaat verhuizen.

Men is volop bezig met de plannen en we kregen zelfs een brochure mee over het nieuw te realiseren project. Waarom gaat men het verlaten vroegen we ons af? Het is gewoon te groot, te lange gangen, de nieuwe technieken vereisen niet meer zo’n grote regiekamers en bovendien zit er in de muren en de vloeren asbest verwerkt, dat is een kankerverwekkende stof.

Nu we dat wisten, probeerden we ons zo snel mogelijk uit de voeten te maken. Het challenge spel ‘floor is lava’ leek voor Bene en Zineb de redding. Het nieuwe VRT-gebouw zal het kloppende hart vormen van een nieuwe stadswijk. het einde van de bouwwerken is voorzien tegen 2021. De iconische toren is een ‘landmark’ en blijft gelukkig staan.

  • Migane en mevrouw De Ridder, ook voor de foto’s
Dit bericht is geplaatst in (beeld)verhaal. Bookmark de permalink.