vrijdag 23 november 2018

4 Toerisme ging op uitstap naar Planckendael

Op 23/11/2018 is 4Toerme met Mijnheer Delfosse en Mevrouw De Ridder op uitstap gegaan naar Planckendael in Mechelen. We  vertrokken op school om 8u25 en namen de trein naar Mechelen. Hier stond er een speciale autocar op ons te wachten.

We moesten die dag gidsen.  Onze toerisme leerkracht had ons  tijdens de les allemaal een dier gegeven om te gidsen 

Eenmaal aangekomen in Planckendael hebben de leerlingen elk hun dier gepresenteerd. Ze hebben heel het park afgelegd en gegidst. Het park is ingedeeld in continenten en we kunnen de dieren zien die voorkomen in  Afrika, Amerika, Antartica , … .

Narjis  vertelde ons over de neushoorn. Dieudonné  vindt dat de neushoorn heel behendig is voor een dier dat meer dan 2000 kg weegt.

Hier waren we voor de neushoorn die gelukkig, nog zijn hoorn had.

 

Op deze foto ziet u de pinguins die ook werden gegidst.

Maar het dier dat Safae het mooiste en de meest indrukwekkend vond, is de giraf . Dit  dier is zo prachtig en kalm , dat jij er een uur kan blijven naar kijken . Spijtig genoeg moesten we verder met onze presentaties.

Het meest ontzagwekkend dier was de giraf, het dier dat ik, Diedonné presenteerde. Wat ik eigenaardig vind, is dat zo een dun dier meer dan 2000 kg kan wegen en dat terwijl hij een planteneter is!

In de middag hadden de leerlingen pauze en konden ze lekker lunchen in het warme restaurant.  

Ik, Chirine heb de leeuw moeten voorstellen. We hebben de tekst zowel in het Frans als in het Nederlands moeten presenteren. Ik heb veel bijgeleerd over de dieren.

Ik vond de wandeling in Planckendael echt leuk maar de apen verstopten zich en we konden hen niet lang zien. 

Het was een vermoeiende maar toch een fijne dag.

Dit bericht is geplaatst in (beeld)verhaal, evenement, uitstap. Bookmark de permalink.