vrijdag 23 november 2018

4 Toerisme naar Planckendael

Op 23 november is 4 Toerisme op uitstap gegaan naar Planckendael in Mechelen. We  vertrokken op school en namen de trein naar Mechelen. Hier stond er een speciale autocar op ons te wachten.

Eenmaal aangekomen in Planckendael hebben de leerlingen elk hun dier gepresenteerd. Ze hebben heel het park afgelegd en gegidst. Het park is ingedeeld in continenten en we kunnen de dieren zien die voorkomen in  Afrika, Amerika, Antartica etc.

Narjis  vertelde ons over de neushoorn. Dieudonné  vindt dat de neushoorn heel behendig is voor een dier dat meer dan 2000 kg weegt.

De neushoorn heeft gelukkig nog zijn hoorn

 

Het dier dat Safae het mooiste en meest indrukwekkend vond, is de giraf. Dat dier is zo prachtig en kalm, dat jij er een uur kan blijven naar kijken. Spijtig genoeg moesten we verder met onze presentaties.

Het meest ontzagwekkend dier was de giraf, het dier dat ik, Dieudonné presenteerde. Wat ik eigenaardig vind, is dat zo een dun dier meer dan 2000 kg kan wegen en dat terwijl hij een planteneter is.

In de middag hadden de leerlingen pauze en konden ze lekker lunchen in het warme restaurant

Chirine gidst ons bij de leeuw. We hebben de tekst zowel in het Frans als in het Nederlands mogen presenteren. Ik heb veel bijgeleerd over de dieren.

Ik vond de wandeling in Planckendael echt leuk maar de apen verstopten zich en we konden hen niet lang zien. 

Dit bericht is geplaatst in (beeld)verhaal, evenement, uitstap. Bookmark de permalink.