maandag 25 september 2017

Dieter Biesemans: “Rust en orde leiden naar betere resultaten”

De Itterbeekselaan (IL) heeft een nieuwe vestigingsdirecteur: Dieter Biesemans. Die vindt het nog te vroeg om nu al te zeggen of het zijn droomjob is. “Maar ik doe het wel zeer graag. Mijn nieuwe baan als campusbaas op IL  is enorm boeiend, uitdagend en leerrijk!”

Wat moet een goede leerling op IL doen?
Er wordt enorm veel aandacht besteed aan de manier waarop de leerlingen naar de klas gaan (speelplaats en gangen). Want een rustige start van de les zorgt voor een rustige leeromgeving.

Hierdoor geven de leerlingen elkaar de kans om goed op te letten, vragen te stellen wanneer ze iets niet begrijpen en zich in een vertrouwde en rustige omgeving verder te ontwikkelen … Rust en orde vormen dan ook een niet te onderschatten basis voor goede leerresultaten!

Wat is tot nu toe de moeilijkste situatie?
Tot nu toe kan ik niet over een echt moeilijke situatie spreken. Ik hoop dat ik dat zo kan houden.

Ik tracht steeds goed voorbereid te zijn zodat ik niet voor onaangename verrassingen kom te staan. Ik ben ervan overtuigd dat op die manier veel potentieel moeilijke situaties best meevallen.

Hoeveel uur werkt u per dag?
Oei, moeilijke vraag. De ene dag al wat meer dan de andere …
Het is een drukke, maar boeiende job.

Een goed evenwicht tussen werk en familie is enorm belangrijk en zorgt ervoor dat het mentaal ook goed zit.

“verantwoordelijkheid nemen is geen probleem”

Hoe voelt het om zoveel verantwoordelijkheid te hebben?
Goed. Met verantwoordelijkheid heb ik geen probleem.

Wat doet u op school?
Als campusverantwoordelijke ben je verantwoordelijk voor een vestiging. Je zorgt voor een vlotte organisatie en bent een steun en toeverlaat voor leerkrachten in het pedagogisch project van de school.

Daarnaast probeer je er voor te zorgen dat de leerlingen zich kunnen ‘thuis’-voelen op school. Je dwingt het naleven van regels en afspraken af en zorgt er tegelijkertijd voor dat je een luisterend oor aanbiedt.

Tenslotte breng je veel administratieve zaken in orde, zorg je ervoor dat de lokalen goed onderhouden zijn en stippel je mee het beleid van de school uit.

Werkt u liever alleen of in groep?
Ik voel me goed in beide situaties.
Een campusverantwoordelijke moet zowel alleen als in groep kunnen werken. Alleen werken op vlak van het administratieve, al is dat ook weer relatief … Ik kan rekenen op een zeer gemotiveerd secretariaat. En samenwerken met de leerkrachten en de secretariaatsmedewerkers om als één team, samen school te maken! Daarnaast werk je natuurlijk ook samen in het directieteam.

Bedankt voor het interview en veel succes met uw uitdagende baan!

  • Vanessa Mobunda Aladya en Hind Ouriaghli uit 6WeWi
  • hartelijk dank aan Kris Decatte voor de foto’s

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in interview. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord