woensdag 16 december 2015

10 Tips voor een dagje naar onze Belgische kust in de kerstvakantie: bestemming OOSTENDE

Ben je bang dat je je verveelt in de kerstvakantie?

Een alternatief tussen de kerst en nieuwjaarsfeesten door?

Ga eens een dagje uitwaaien aan zee!

De leerlingen van de tweede graad toerisme werkten dit trimester rond kusttoerisme. Ze bestudeerden in het bijzonder de kuststad Oostende en gingen er op 22/10 als echte gidsen aan het werk.

Zij geven u vanuit hun ervaring 10 tips mee voor een dagje erop uit naar Oostende:

“Stad aan zee”.

IMG_8743

Tip 1 : Kies voor het comfortabelste en veiligste vervoermiddel: neem de trein. Het station ligt op wandelafstand van het centrum, de haven en zeedijk

 

IMG_8742

Tip 2: Vanop het strand heb je een prachtig zicht op de “Skyline” van de dijk van Oostende. Tussen de hoge appartementsgebouwen kan je hier en daar nog een oorspronkelijke huis in Belle-Epoque- of eclectische stijl terugvinden zoals  de Villa Maritza waar Leo ons alles over vertelde.

IMG_8745

TIP 3 Ga op zoek naar de Koninklijke badplaats die Oostende is. In het koninklijk verhaal is Leopold II belangrijk voor Oostende: Hij zette Oostende op de kaart. Getuigen hiervan zijn de Venetiaanse- en de Koninklijke gaanderijen. Hier staan Nisrine en Ilham bij het standbeeld van Koning Boudewijn.

 

 

IMG_8747

TIP 4: Waan je eventjes koning en wandel in de koninklijke gaanderijen. Zien we hier “Koning” Abdoul?

IMG_8748

TIP 5: Ga ook zoek naar ons Koloniaal verleden. Aan het standbeeld van Leopold vertellen “onze prinsesjes” over de tijd van Leopold en het standbeeld voor het Congolese volk

IMG_8751

TIP 6: wandel tot aan de Wellington renbaan Ilham bracht ons naar de Wellington renbaan. Maar wie was Wellington weer? Ja hij versloeg Napoleon in Waterloo. Paarden racen er nu niet meer.

IMG_8754

TIP 7 : Stap tot de Koninklijke stallen. Ze zijn gebouwd in Noorse stijl. We wanen ons dus eventjes in Noorwegen. Moëmin vertelde ons dat hier echter nooit één paard heeft gelogeerd. Nu is het een sportcentrum.

IMG_8756

TIP 8: Ga op zoek naar de Synagoge Wisten jullie dat Oostende ook een Joodse wijk heeft? Of er nog een grote gemeenschap joden woont kwamen we niet te weten maar wel dat de joodse synagoge een kopie is van deze in Keulen.

 

IMG_8757

TIP 9: Heb je nog tijd, stap dan langs de grote groene oases in de stad: Het Maria-Hendrika park is zeker een aanrader.

IMG_8752

TIP 10 : Hulp nodig : neem gerust contact op met de leerlingen van 3 of 4 toerisme. Hopelijk beleef je een even fijne dag zoals wij die beleefden in oktober.

IMG_8749

Dit bericht is geplaatst in tip. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord