dinsdag 29 september 2020

Ik ben gepassioneerd door manga’s en door tekenen. Zo heb ik deze combinatie gemaakt. Op de tekening wordt er een personage van de manga Naruto Shippuden voorgesteld. Hij heet ‘Pain’. Naast mijn sport die ik elke dag beoefen, teken ik graag in mijn rusttijden.

Manga is meer dan zomaar een animatie. Manga leert om voor onszelf op te komen en  nooit op te geven. Daarom vind ik manga leuk en interessant. Het heeft mij een waarde geleerd die ik in het dagelijks leven graag toepas.

 • Mohssine Chebaa, 6ECMT
Geplaatst in dagboek, tekening | Reacties uitgeschakeld voor dinsdag 29 september 2020

donderdag 24 september 2020

Dit schooljaar wordt een speciaal jaar. Dat heeft veel te maken met COVID 19.

Van 18 maart tot en met het einde van het schooljaar hebben we thuis in quarantaine gezeten. Dat was voor sommige leerlingen leuk, maar voor anderen ook niet.

Dit jaar gaan we er voor zorgen dat we zoiets niet meer moeten meemaken. Hoe meer we de regels respecteren, des te meer activiteiten we kunnen doen en hoe leuker ons jaar wordt. Vergeet dat niet!

 • Zeno Debast, 6ECMT
Geplaatst in tip | Reacties uitgeschakeld voor donderdag 24 september 2020

dinsdag 9 juni 2020

Vivaldi

Voor mijn schilderij heb ik inspiratie gevonden bij Vivaldi’s Vier Seizoenen

Ik heb gekozen voor vier verschillende primaire kleuren, één die elk seizoen vertegenwoordigt.  Zo vertegenwoordigt geel de zomer, wit en blauw de winter en magenta de lente. Na wat onderzoek naar de verschillende kunsttechnieken, koos ik voor de abstracte kunst en kwam ik een techniek tegen genaamd “Dutch Pouring”. Die techniek bestaat uit het morsen van verschillende kleuren verf, in de gewenste vorm en richting (cirkels, lijnen etc.) Daarna heb ik met een haardroger de verschillende kleuren gemengd en ze in de gewenste richting verplaatst.

Geplaatst in tekening | Reacties uitgeschakeld voor dinsdag 9 juni 2020

maandag 8 juni 2020

‘Mijn gedachten reiken naar de lucht en de wolken’

Dit is een persoon van wie de gedachten naar de lucht en de wolken reiken.

Mijn kunstwerk beeldt iemands creativiteit uit. De lucht is oneindig: zo kan ook iemands creativiteit zijn. Blauw staat voor vertrouwen, loyaliteit, wijsheid, vertrouwen, intelligentie, geloof en waarheid. Vertrouwen en loyaliteit voor de leraren omdat we vertrouwen hebben in wat ze zeggen. Ook vertrouwen in jezelf is erg belangrijk, vooral in een schoolomgeving, omdat we gemakkelijk worden beoordeeld, maar toch moeten we steeds in onszelf geloven.

Geplaatst in tekening | Reacties uitgeschakeld voor maandag 8 juni 2020

vrijdag 5 juni 2020

Taekwondo en ik twee handen op één buik

Ik beoefen al meer dan tien jaar taekwondo als competitieve vechter, jammer genoeg nog altijd niet professioneel. Ik ben vandaag Belgisch kampioen in de categorie ‘min 54 kilo’.

Mijn volgende doel is om Europees kampioen te worden en nadien de wereldkampioenschappen te bereiken. Intussen droom ik ervan om naar de Olympische spelen 2024 in Parijs te gaan.

De boeken stellen mijn studie voor op sint-Guido. Je kan wel denken dat ik mijn taken ‘s avonds niet thuis maak, maar onderweg in de bus naar mijn taekwando-training.

 • Mohssine Chebaa, 5ECMT
Geplaatst in tekening | Reacties uitgeschakeld voor vrijdag 5 juni 2020

donderdag 4 juni 2020

Mijn bril

Ik heb een bril getekend. Zonder bril kan ik niet goed zien.

De bril heeft ook met de school te maken. Als ik geen bril draag, zie ik niet goed en kan ik de lessen niet goed volgen. Maar in zekere zin is de school ook mijn bril om naar de wereld te kijken.

– Zeliha Aslan, 5ECWI

Geplaatst in tekening | Reacties uitgeschakeld voor donderdag 4 juni 2020

woensdag 3 juni 2020

Omnia mea mecum porto 

Ik draag al het mijne mee

Ik heb met naald en draad een meisje gemaakt.

Met twee verschillende kapsels om de diversiteit van ons ‘instituut’ te laten zien. Maar toch vooral turquoise voor het haar, want dat is mijn lievelingskleur. En ik geloof dat het inclusief is, niet? Op school moeten wij ons natuurlijk fatsoenlijk kleden, en correct.

Ik heb ook vlinders geplakt. Die staan voor de gedachten die we tijdens een schooldag hebben, via taken, toetsen, stages, uitstappen enz. De strepen stellen onze persoonlijke ideeën voor, zoals vrienden, familie, de danscursus, de fitness.

Voorts heb ik nog cirkels boven het hoofd getekend en enkele strepen. Zij beelden de emoties uit die we gedurende de dag kunnen ervaren.

Sommige botsen met elkaar. Terwijl andere ons hoofd kunnen doen ontploffen.

 • Carlota Rodriguez, 5HW
Geplaatst in tekening | Reacties uitgeschakeld voor woensdag 3 juni 2020

dinsdag 2 juni 2020

Eerst mijn diploma, dan voetballen

Ik heb een mix gemaakt van allerlei dingen die een belangrijke rol spelen in mijn leven. Om te beginnen een tekening van Porta 1070. Ik ben in januari van school veranderd, tot dan zat ik in het Sint-Niklaasinstituut SNI. Maar de begeleiding van de voetballers vind ik hier, op Porta, een pak beter.

Onderaan links kan je foto’s zien waar ik aan het voetballen ben. Na mijn familie (en de school, natuurlijk) is voetbal het allerbelangrijkst in mijn leven. Ik heb intussen mijn eerste contract getekend en de stap mogen zetten naar de Beloften. De jongste tijd mocht ik zelfs af en toe eens met de eerste ploeg trainen. De uiterst linkse foto is genomen tijdens mijn eerste training met de A-kern.

Ook kan je een foto zien van een diploma, want ik wil eerst 100% mijn diploma behalen en me dan 200% op het voetbal focussen. Rechts onderaan zie je nog een foto van de “Vaantjesboer”, dat is de mascotte van Halle. Ik heb al mijn hele leven in Halle doorgebracht en daar ben ik heel fier op.

 • Zeno Debast, 5EcMt
Geplaatst in tekening | Reacties uitgeschakeld voor dinsdag 2 juni 2020

maandag 1 juni 2020

Kleurrijk en eenvoudig, zoals mij

Ik heb de wereld geschilderd op het logo van onze school. Op school vinden leven heel wat verschillende culturen samen. Geel is de kleur van de vriendschap, roept licht en harmonie op.

Op school heb ik veel mensen leren kennen, van verschillende afkomst. Daarom heb ik de verschillende continenten geschilderd. De meeste van die mensen zijn vrienden geworden. Ze komen van overal. Ik vind dat mijn schilderij mij goed voorstelt. Het is kleurrijk en eenvoudig zoals ik ben.

 • Ibtissam El Boudakhani, 5HW
Geplaatst in tekening | Reacties uitgeschakeld voor maandag 1 juni 2020

dinsdag 5 mei 2020

Van diverse pluimage

Ik heb voor deze titel gekozen omdat ik vind dat ze onze school perfect beschrijft. Er bestaat reeds een schilderij met dezelfde benaming, geschilderd door Gijsbert Gillisz. de Hondeoeter, dat ik schitterend vind. Hierop zien we letterlijk een landschap met vogels van diverse pluimage.

Wij, zowel leerlingen als leerkrachten, verschillen compleet van elkaar op allerlei vlakken zoals bij voorbeeld achtergrond, levensbeschouwing, huidskleur, leeftijd. Die diversiteit is een troef. Het bepaalt de unieke en eigen identiteit van Sint-Guido.

Voor mijn schilderij heb ik gekozen voor twee vogels. Voor de eerste vogel koos ik de kleuren blauw en oranje, als symbool voor Sint Guido (logo van onze school). De tweede vogel heb ik geel geverfd met groen, omdat Porta 1070 bekend staat voor zijn grote, gele poort. Groen koos ik omdat onze gebouw een passief gebouw is en dat het milieuvriendelijk is.

Maar waarom nu precies vogels? Wel, eerst en vooral vind ik persoonlijk dat vogels veel meer gelijkenissen hebben met de mens dat men denkt. Zo lijkt de manier waarop vogels leren zingen heel fel op de manier waarop wij leren spreken.

De link tussen vogels en de leerlingen van Porta 1070 is dat we ons zo vrij als een vogel voelen. Sint-Guido biedt een zeer ruime keuzemogelijkheden omtrent studierichtingen. Bovendien vind ik dat de directie openstaat tegenover suggesties en heel innovatief is. Onze school vliegt mee met de tijd.

Op onze nieuwe vestiging, nl. Porta 1070, zijn we een klein groepje leerlingen en leerkrachten. Daarom, voel ik, is er meer vertrouwen tussen leerkracht en leerling en dat we meer verantwoordelijkheid en dus ook meer vrijheid krijgen tegenover andere scholen. En dat is fijn.

 • Yasmine Zoufri, 6WEWI
Geplaatst in tekening | Reacties uitgeschakeld voor dinsdag 5 mei 2020

maandag 4 mei 2020

Allemaal anders en toch één

Wij zijn, zeker op onze school, allemaal anders en toch ook één.

Ik draag deze tekening op aan mijn school. Rond een hand met een hartje draaien allerlei vlaggen van verschillende landen. Het Sint-Guido-Instituut heeft mij geïnspireerd om dit kunstwerk te maken. En meer specifiek onze nieuwe vestigingsplaats op PORTA.

Sint-Guido is een school vol diversiteit, dat vind ik erg mooi. Toch wordt iedereen als gelijk beschouwd. Iedereen is speciaal op zijn en haar eigen manier. Vandaar de hand en de vlaggen. De zijkanten heb ik versierd met rood. De kleur doet mij denken aan PORTA. In ons gebouw zijn er overal rode zetels te zien, ook de ‘aula’ is rood.

De eerste dag in PORTA was verwarrend en helemaal anders dan op SAP. Eerlijk gezegd, vond ik het eerst niet zo leuk in PORTA. Maar nu besef ik dat PORTA eigenlijk een nieuw hoofdstuk was voor ons allemaal. Ik realiseer me nu ook dat PORTA ons dichterbij heeft gebracht als school en als een 6-ASO-klasje.

Wij zijn  meer close geworden als school en klas. En dat kan geen corona tegenhouden. Als je goed kijkt, dan zie je dat de hand in mijn kunstwerk gemaakt is van een krant. De krant staat voor ‘nieuws’. Want PORTA is een ‘nieuw’ begin voor ons allemaal. En hopelijk ook opnieuw vanaf 15 mei.

 • Sana Bhaidani, 6 ECWI
Geplaatst in tekening | Reacties uitgeschakeld voor maandag 4 mei 2020

vrijdag 1 mei 2020

De vier seizoenen op mijn school

De school speelt een belangrijke rol in ons leven.

Gewoonlijk besteden wij veel tijd op school. Je maakt nieuwe vrienden. Je leert jezelf kennen en ontwikkelen. Alle jaren op school zijn verschillend. Maar wat wel steeds terugkomt, zijn de seizoenen: lente, zomer, herfst en winter.

Een seizoen is nooit eeuwig. Het verdwijnt om plaats te maken voor een volgend seizoen. Maar mijn herinneringen aan onze school zijn wel voor eeuwig…

Hopelijk mogen wij straks snel terug naar school!

 • Sephora Samatou, 6HW
Geplaatst in dagboek, tekening | Reacties uitgeschakeld voor vrijdag 1 mei 2020

donderdag 30 april 2020

Dit is Mijn School

Ik heb een schilderijtje gemaakt om de boodschap over te brengen dat er nooit een einde komt aan je ontwikkeling als mens. Je school speelt daarbij een belangrijke rol. We gaan naar school voor zoveel dingen, niet in het minst om “onszelf te maken.”

Bloemen bloeien en mensen kunnen ook op school bloeien. Een hand dient om te helpen, zodat je nooit alleen staat. Het infinity-teken staat voor de eeuwigheid: er komt nooit een eind aan leren.

Draag zorg voor jezelf en voor de anderen!

 • Meriem Zaïm, 6WEWI
Geplaatst in poëzie | Reacties uitgeschakeld voor donderdag 30 april 2020

dinsdag 31 maart 2020

Quarantaine-gedicht

Een moeilijke periode is dit voor de mensheid. Wij verlangen allemaal naar vrijheid.

Mijn hart barst van gevoelens. Opgesloten ben ik thuis, nergens om heen te gaan.

Ik verveel me dood. Aan verandering heb ik nood.

Elke dag is weer hetzelfde. Het is een eindeloze cyclus.

De tijd gaat traag. Ontspannen wil ik graag.

Bezorgd ben ik om mijn familie. Verborgen zitten ze veilig thuis.

We weten nooit wanneer de storm toeslaat. Blijf thuis, dat is wat ik aanraad.

Sana Bhaidani, 6 ECWI

Geplaatst in poëzie | Reacties uitgeschakeld voor dinsdag 31 maart 2020

vrijdag 21 februari 2020

4T op uitstap naar Eupen

Op vrijdag 21 februari 2020 zijn wij van 4T samen met 6de-jaars naar Eupen en de Oostkantons gegaan.

“Tijdens de busrit gidsten wij als de bus voorbij ons onderwerp reed. Ik was als tweede aan de beurt om in de micro te spreken en was daarvoor heel nerveus! Normaal heb ik niet zoveel zenuwen maar nu was het wel wat anders, want de 6de-jaars waren erbij. Ik dacht dat ze niet gingen luisteren of ons gingen uitlachen, maar ze hebben toch wel goed geluisterd”. – Solina, 4T

Toen we in Eupen aankwamen, zagen we al een paar mooie landschappen. Wij zijn eerst doorgereden naar het parlement van de Duitstalige gemeenschap. Het ligt dicht bij het stadion van KAS Eupen.

We kregen daar uitleg over de Duitstalige gemeenschap in België: over de ligging, de geschiedenis en over sommige dialecten en specialiteiten.

Toen zijn we met deze mevrouw naar het parlement gegaan. We kregen uitleg over wat er gebeurt en wat er beslist wordt. Ze toonde ons welke partijen hier zetelen, zoals Ecolo, PFF, PRODG, SP, CSP.

Vandaar zijn we verder naar het centrum van Eupen gegaan, waar de leerlingen van 4T gegidst hebben over de bezienswaardigheden van de stad Eupen zoals de oude post, de vroegere Evangelische kerk, het vredegerecht, Haus Grand Ry, de Fontein van de Vrede.

Hieronder enkele foto’s van ons op uitstap in de stad Eupen:

“In het centrum hingen allemaal van die poppen aan de huizen, het was namelijk net carnaval in Eupen geweest. Hun carnaval is heel anders dan bij ons in Halle.” – Solina, 4T

Dan kregen we middagpauze, we mochten eten kopen in een warenhuis en het dan meenemen naar een gezellige picknickplaats waar een haardvuur was voorzien.

We kwamen aan in een mooie chalet met een grote open haard in het midden. Er waren houten bankjes en aan de ingang was een souvenirwinkeltje. Ik vond het echt zo mooi en indrukwekkend”. – Solina

Na de middag  zijn we vertrokken met de autocar naar het Signal de Botrange. Dat is het hoogste punt van België: 694 m hoog, maar met de trappen erbij sta je zelfs op 700 m. Het werd gemaakt in de tijd van koning Albert.

Op het hoogste punt zien we de grens van Duitsland liggen. Een paar foto’s:

Het gebied noemen we de Hoge Venen. Het is ingedeeld in zone A, zone B, zone C en zone D . Het is daar syberisch koud en het regent veel. De symbolen van de Hoge Venen zijn de korhoen en de zevenster.

Tenslotte zijn we nog naar een skipiste gegaan,  namelijk in Ovifat. Je kan daar skiën op 4 pistes namelijk: de groene, rode, blauwe en oranje. De moeilijkste piste is de rode.

Dit was mijn verslag over het uitstap.  Hopelijk vindt u het boeiend en kwam u meer te weten over onze uitstap naar de Oostkantons. – Mohsine, 3T

Enkele bevindingen van leerlingen over deze dag.

“De  excursie naar Eupen en Oost-België was een zeer mooie uitstap, een mooie ontdekking, prachtige landschap, puur natuur. Iets wat wij niet gewoon zijn in Brussel. Het was daar wel heel fris. Maar als ik weer naartoe mocht gaan, zeg ik geen neen”.  – Reda, 4T 

Na de skipistes stapten we terug in de bus en reden terug naar huis. Ik heb nog goed gelachen en me geamuseerd in de bus. Onderweg waren we nog eens gestopt om te plassen en in dat tankstation was  het 70 cent om te plassen , dat vond ik echt overdreven.   Na 2 uur en half rijden , kwamen we terug toe aan school.  Ik vond het een hele leuke uitstap en heb veel bijgeleerd.  – Solina, 4T

“De uitstap vond ik persoonlijk heel tof, het was kei-interessant en gezellig”. - Ismael 

Het was een gezellige dag. Ik heb zelf nieuwe woorden geleerd als “ Ichliebedich” en “ Tschüss” in de Delhaize.  – BenedicteTshimanga, 4T  

 – uit de verslagen van Sonina, Mohsine, Benedicte, Ilias en Reda

Geplaatst in evenement, uitstap | Reacties uitgeschakeld voor vrijdag 21 februari 2020

donderdag 20 februari 2020

Week tegen pesten

Of  je nu groot bent of klein, jong of oud, black or white, man of vrouw … wie je ook bent, hoe je er ook uitziet: pesten is nooit toegestaan!

 • de leerlingen van 3T
Geplaatst in evenement | Reacties uitgeschakeld voor donderdag 20 februari 2020

maandag 17 februari 2020

Nog 100 dagen…

Vandaag is voor ons een zeer speciale dag. Zeker voor mij. Binnen een paar maanden is de school afgelopen. We gaan elk ons eigen pad volgen.

Wie weet waar we later belanden. Ik ga mijn klas missen. Dit was de beste klas ooit!

Ik ben het zo gewoon om elke dag naar school te komen en al die gezichten te zien. Iedere leerling uit deze klas heeft een speciale plek in mijn hart.

Het was een toffe dag! Het beste stuk was dat we verkleed naar school kwamen. Ons klas zag er schitterend uit.

Wij van 6 ASO staan te trappelen om onze vleugels uit te slaan. Maar eerst nog 100 dagen op Sint-Guido onze studiemethode bijspijkeren!

Deze foto, waarop Haron en ik staan, hadden we genomen tijdens het ontbijt. Ik herinner me nog dat lekkere ontbijt.

Geplaatst in evenement, fotoboek | Reacties uitgeschakeld voor maandag 17 februari 2020

vrijdag 14 februari 2020

poezie 2

Geplaatst in poëzie | Reacties uitgeschakeld voor vrijdag 14 februari 2020

donderdag 13 februari 2020

poezie 1

Geplaatst in poëzie | Reacties uitgeschakeld voor donderdag 13 februari 2020

woensdag 12 februari 2020

Keith Haring, wandeling in Brussel rond Bozar en het Vakantiesalon

Donderdag 6/2 zijn we eerst naar Centraal station gegaan. Dan hebben sommige leerlingen een gebouw/plaats gegidst zoals de Sint-Michiels en Sint-Goedele Kathedraal, het Paleis Der Natie, het Warande Park, het Koninklijke Paleis en het Koningsplein.

Toen we aan het koninklijk paleis aankwamen, waren we eigenlijk net op tijd voor een speciaal gebeuren.

We zagen dat er net een gast voor de koning toekwam, namelijk de prins van Monaco.


Er waren paarden en politie auto’s en ruiters in rode pakjes met hele hoge zwarte hoeden. Het was heel leuk om dat spektakel eens meegemaakt te hebben.

Daarna hadden we een ontmoeting met een gids in BOZAR die ons uitleg gaf over de tentoonstelling van Keith Haring

Eerst zijn we voor een portret van Keith Haring gaan zitten en gaf onze gids uitleg over deze kunstenaar die volgens wat ze zei de meest gekende kunstenaar wereldwijd is en het meest wordt nagemaakt. We wisten er  al veel over want in de les Kunst en Cultuur spraken we over hem. Toch heb ik eigenlijk nog veel bijgeleerd: zoals wie hij was, waar hij woonde, hoe hij leefde en schilderde,  dat hij stierf aan AIDS  en  dat hij gay was. 


De gids Ann vertelde ons ook dat Keith Haring met zijn kunst boodschappen wou overbrengen en dat hij schilderde op ongebruikelijke materialen zoals panelen in de metro, baches of materialen die mensen weg smijten maar nog goed te gebruiken zijn.

Hij werkte af en toe ook samen met een andere kunstenaar, zoals hier op deze foto.  Keith Haring werkte samen met een jonge man die zich Larock noemde. Ze hebben samen zijn naam erin vermeld op een speciale manier.


Even later hebben we nog bij een ander kunstwerk van Keith stil gestaan om erachter te komen wat het zou kunnen betekenen.


Het ging over de maatschappij die de zwarte mensen minderwaardig vond dan de blanke. Op de moment dat hij het geschilderd heeft , was er nog apartheid in Zuid-Afrika.  Zwarte  en blanke mensen mochten toen zelfs niet samen op de bus zitten!  


Daarna zijn we naar een paar andere kamers gegaan waar het vooral over zijn leven ging, over het feit dat hij gay was. Er waren allerlei filmpjes over zijn leven en dat hij een feestbeest was!

Daarna zijn we naar nog een andere zaal gegaan en daar hebben we
mogen tekenen. Onze inspiratiebron was onderstaand kunstwerk dat over de gehele lengte van de muur  hing met verschillende symbolen: “The Matrix”.


Het was een leuke opdracht vond ik zelf en we gaan alle tekeningen ophangen in ons vast lokaal de S108.

Ik vond dit museum echt wel leuk om te doen!

    Eén van zijn schilderijen gaat over homosexualiteit.

Er was een roze driehoek afgebeeld. Op de driehoek waren er veel mannetjes die toonden: niet zien, niet spreken, niet horen (zie foto)

Mijnheer Vandendaele , zoals iedereen weet HAAT hij roos en welke kleur was de zaal denk je? Ja, roos!

Ik denk dat ik mijn favoriete schilder nu ken.

 In de namiddag gingen we  naar  Paleis 3 op de Heizel voor het Vakantiesalon.

Het vakantiesalon is een beurs waar je  een reis kan boeken naar verschillende bestemmingen over heel de wereld. 

We moesten er informatie zoeken omdat we een bundel hadden gekregen en we hadden ongeveer twee uren. Je kon er veel toeristische diensten vinden en activiteiten doen. Het was een beetje ingewikkeld om alle informatie te vinden omdat er  veel standen waren maar gelukkig heb ik alles kunnen invullen. (Benedicte)

Er waren daar echt prachtige standen zoals die van de Dominicaanse Republiek met hun traditionele kledij voor hun carnaval. 

Er was ook een interessante stand, die van een touroperator Djoser. Die was vol met decoraties en je kon er blijven naar kijken. 

 

Ook de stand van Japan was heel mooi.

Het  vakantiesalon  was ontzettend leuk!  Het gastland dit jaar was Cuba en zoals je op deze foto kan zien,  dansen de vrouwen, worden er sigaren gerold  en toont het de cultuur en de mogelijke reizen naar Cuba.

Hopelijk kunnen we er ooit eens in het echt geraken!

 • Uit het verslag van Aya, Solina, Diana en Bénédicte van 3 en 4 T
Geplaatst in evenement, uitstap | Reacties uitgeschakeld voor woensdag 12 februari 2020

maandag 10 februari 2020

De Mens in het Museum van Natuurwetenschappen

Op 21 januari gingen wij met de klas 3HW en de leerkrachten mevrouw De Bondt en mevrouw Appelmans naar het Museum van Natuurwetenschappen.

Het is een heel groot museum waar je heel veel interessante dingen kan vinden. We zagen de expo ‘de evolutie van de mens’ omdat het past binnen onze les cultuurwetenschappen.

We zien onder andere de verschillende menssoorten: de Australopithecus, de Neanderthaler, de Homo Erectus en nog veel meer! Ook zien we hoe de bouw van de mens zich ontwikkelde met de tijd en nog meer leuke dingen daarnaast.

Als we de bundel helemaal af hebben, mogen we even rondkijken in het hele museum. Ik ga met een paar anderen naar de afdeling van de dinosaurusskeletten. Het ziet er allemaal heel mooi uit en het is heel leuk om de verschillende soorten te ontdekken. De uitstap is heel leerrijk, leuk en interessant. Hopelijk gaan we er nog eens naartoe!

 • Norayr Sekoyan 3HW
Geplaatst in evenement, uitstap | Reacties uitgeschakeld voor maandag 10 februari 2020

woensdag 29 januari 2020

Wie wil rechten studeren? Vier Brusselse juristen zijn in de ‘aula’ op Porta-1070 onze vijfde- en zesdejaars komen warm maken voor een studierichting waar je vele kanten mee uit kan (en soms ook veel geld mee kan verdienen). Op voorwaarde dat je in de derde graad van Sint-Guido werkt aan een behoorlijke studiemethode en je vooral tijdens de universitaire studies kan plannen en vooruit kan denken.

Geplaatst in evenement | Reacties uitgeschakeld voor woensdag 29 januari 2020

vrijdag 17 januari 2020 (2)

Spetterende nieuwjaarsreceptie

Het thema van onze nieuwjaarsreceptie is dit jaar: de jaren zeventig. De nieuwjaarsreceptie  bestaat ook nog uit een quiz, alles georganiseerd door de gedreven leerlingen van vijf en zes Communicatie en Media.

De gasten worden om 18 uur ontvangen met een glaasje cava of fruitsap. Tijdens de receptie hebben we veel gezongen, samen gedanst en genoten van de lekkere hapjes en aperitiefjes die de leerlingen van OH hadden klaargemaakt. Onze genodigden staan op foto in de kleurrijke photobooth, zingen karaoke of spelen bingo.

De poorten van de quizzaal zwaaien om 20 u open. De kennistest is onderverdeeld in drie rondes met verschillende pauzes tussenin, waar onze gasten kunnen genieten van een stukje tartiflette en een drank naar eigen keuze.

Hier zie je de juryleden aandachtig de quiz verbeteren.

Mijn beleving in deze nieuwjaarsreceptie was heel positief. Dit is mijn eerste jaar hier in het Sint-Guido instituut en het kan niet beter. Hier is een leuke foto die deze
vrolijke avond samenvat.

Geplaatst in evenement | Reacties uitgeschakeld voor vrijdag 17 januari 2020 (2)

vrijdag 17 januari 2020 (1)

Nieuwjaarsreceptie en quiz 2020

Het thema is dit jaar “The Seventies”. Wij gaan gekleed  in het thema. Als u het ons vraagt, moet het voor deze dame en heren hieronder een spannende tijd geweest zijn, toch?

     

Om 20 u mochten de leerkrachten zich aanmelden aan de kassa als ze wouden meedoen aan de quiz. In totaal waren er 14 groepjes.

Ondertussen mochten de leerkrachten drankjes bestellen aan de hand van een 10 euro bestelbon. Elke leerling had de taak om een deel van de presentatie voor te stellen en om bestellingen op te halen en te serveren of om antwoordenblaadjes op te halen.

 

Na de Quiz kregen de winnaars hun  prijzen. De andere toffe leerkrachten kregen elk per groep een zak vol met verrassingen. Nadat alle leerkrachten vertrokken naar huis met hun prijzen gingen de leerlingen nog de zaal opruimen en alles mooi netjes achterlaten.

      

Geplaatst in evenement | Reacties uitgeschakeld voor vrijdag 17 januari 2020 (1)

dinsdag 20 januari 2020

Een tijger uit Sri Lanka

Hallo lezers,

Mag ik jullie weer één van onze leerlingen voorstellen? Meenusha zit in okan, komt uit Sri Lanka en is twaalf jaar. Ze woont in Liedekerke en komt met de trein naar school. Ze houdt van lezen en komt hier Nederlands leren.

Meenusha is een Tamil. Weten jullie nog wie dat zijn? De Tamils zijn een bevolkingsgroep die vooral in Zuid-India en Sri Lanka wonen en een eigen taal spreken, het Tamil.

De meeste Tamils zijn hindoes (dat is een belangrijkste godsdienst van India). In de voorbije burgeroorlog op Sri Lanka (1983-2009) kwamen tienduizenden mensen om en werden veel Tamils verdreven. Er waren veel Tamil-vluchtelingen. Een aantal van hen kwam  in België terecht, Meenusha is niet de eerste Tamil-leerlinge die we ontmoeten.

De Tamiltijgers vochten voor een eigen Tamilstaat, iets wat de Singalezen van Sri Lanka niet wilden. De Singalezen wonnen de strijd, het zijn boeddhisten die ongeveer 80 % van de bevolking uitmaakten. De Tamils hebben een donkere huidskleur, de Singalezen zijn lichter.

Tot de volgende keer met nog meer nieuws over onze leerlingen.

Geplaatst in nieuws over leerlingen | Reacties uitgeschakeld voor dinsdag 20 januari 2020