woensdag 22 februari 2017

Oog in oog met Picasso

Wij van 5 en 6ASO zijn gisteren de Picasso-tentoonstelling in Bozar  gaan bezoeken.

Zwart/wit: leven en dood, licht en donker of nog: de essentie

Daar hebben wij niet alleen veel informatie over zijn  leven en artistieke achtergrond gekregen, maar vooral met onze ogen gekeken naar zijn kunst. Tijdens de lessen geschiedenis en esthetica hadden wij zijn technieken al besproken en geanalyseerd, hoe die door de tijd veranderen en de betekenis daarvan.

De schilder, zijn vrouwelijke helft en zijn muze(s)

Picasso maakte niet zomaar schilderijen of sculpturen: zij verwijzen naar zijn persoonlijke (liefdes)leven. De tentoonstelling brengt 80 beelden van de Spaanse kunstenaar, maar ook enkele schilderijen, keramiek en objecten van Afrikaanse en Oceanische kunst uit zijn privé-collectie, in een chronologisch en thematisch pad samen.

De Spaanse kunstenaar Pablo Picasso (1881-1973) wordt beschouwd als één van de grootste schilders van de 20ste eeuw. Toch was hij ook een begenadigd beeldhouwer, voortdurend op zoek naar nieuwe technieken en materialen.

Prachtig beeld van Marie-Thérèse, de “eerste” vrouw van zijn leven

Na het New Yorkse MoMa en het Parijse Musée National Picasso, komen 80 sculpturen van Picasso voor het eerst naar België. Bozar stelt ze tentoon in dialoog met zijn schilderijen, aardewerk en kunstvoorwerpen uit de privéverzameling van de kunstenaar.

“Picasso werd opgeleid in tekenen en schilderen aan de Academie voor Schone Kunsten, maar beeldhouwen heeft hij nooit gevolgd”, legt Cécile Godefroy uit, co-curator van de tentoonstelling. “Daarin is hij autodidact. Maar dan is Picasso één van de belangrijkste beeldhouwers van de twintigste eeuw, omdat hij de grenzen heeft verlegd.”

Monument voor zijn vriend Apollinaire: cadavre exquis = wij zijn onze “afdruk in de ruimte”

Het verloop van de tentoonstelling hangt een beeld op van de diversiteit en verscheidenheid aan technieken van de kunstenaar, die werkte met klei, brons, houtsnijwerk, kubistische assemblages, draad en sculpturen van gelast ijzer, zoals in het prachtige monument voor Apollinaire, zie foto hieronder.

Mijn andere persoonlijke favorieten, naast de foto’s, zijn: “The Woman in the Garden” (1929), “Bull’s Head ‘(1942) en” The Man met schapen’ (1943).

 • Hakim en Hana van 5ASO

Ik vond het superleuk hoe Picasso 2D tot stand bracht. Zijn kunst is gebaseerd op volkskunst en kindertekeningen. Hij durft zijn emoties te tonen. Ik ben gefascineerd door zijn liefde voor vrouwen. In zijn sculpturen beeldt hij vrouwen uit zonder hoofd. Wat ik ook tof vond, is dat wijzelf aan het werk konden gaan, zoals met een staaldraad om een ‘cadavre exquis’ te maken. Of met plasticine een beeld vormen met je duimen: zo leg je je gevoelens in de klei. Met enkele simpele sleutels, zoals wit/zwart = vrouw/man, leven/dood, licht/donker, kan je Picasso’s kunst ontcijferen. De gids hielp ons daar uitstekend bij. Het werd een beklijvend bezoek.

 • Hamid, 5ASO

Picasso’s verleidelijke vrouwen

Wij hebben gezien hoe Picasso na enkele jaren een andere richting insloeg en een andere stijl uitrolde. De gids wist veel over Picasso, maar nam ons vooral mee naar zijn werk. ze moedigde ons ook goed aan, gaf ons zelfvertrouwen en dat hielp om de kunstwerken te ontdekken. En de vrouwen ook, die zijn in mijn geheugen geprent. 

 • Hicham, 5ASO

Picasso heeft niks realistisch. Daarom hou ik niet van hem. Alleen het schilderij “Vrouwen die zich opmaakten” vind ik wel mooi.

 • Ramize, 5ASO

Het was een lust om naar Picasso te gaan kijken!

 • Dries, 5ASO
Geplaatst in uitstap | Een reactie plaatsen

dinsdag 21 februari 2017

Geplaatst in signaaltv | Een reactie plaatsen

maandag 20 februari 2017

Nog een manier om gelukkiger te zijn: communiceren.

Als je een probleem hebt, spreek dan met iemand. Laat het probleem niet nog dieper gaan tot je het niet meer kan oplossen.

Het is heel belangrijk om steeds met veel mensen te blijven communiceren. Spreek met zoveel mensen als je kan. Als je een brede kring van kennissen hebt, dan ben je zekerder dat je naar iemand toe kan als je een probleem hebt. Dat betekent dat je ook voor de anderen open moet staan en hen helpen als ze een probleem hebben. Dat allemaal zal je uiteindelijk een gevoel van geluk brengen. 🙂

 

 • Andreea Navala, 6HW
Geplaatst in tip | Een reactie plaatsen

maandag 20 februari 2017

Gezellig

Op 2 februari vond de gezellige refterdag plaats. Terwijl de leerkrachten  de refter gezellig maakten, kregen de leerlingen een kwartiertje speeltijd. Dan konden  de leerlingen naar binnen. De refter was mooi en de leerlingen konden niet alleen hun boterhammen opeten. Ze  kregen een lekker koekje aangeboden. Mevrouw Marcelis  bakt er wat van en wordt 100 keer bedankt, ook de collega’s en de leerlingen die iets meebrachten.

 • BV
Geplaatst in evenement | Een reactie plaatsen

maandag 20 februari 2017

Logistiek is sector met toekomst

De productiebedrijven zijn al lang naar het goedkope Oosten vertrokken, maar de logistieke sector zal hier niet snel verdwijnen. België heeft immers een centrale ligging en een goede infrastructuur.
De leerlingen van 6OF bezochten daarom het distributiecentrum van Nike in Laakdal. Van hieruit worden schoenen (footwear), kledij en accessoires verscheept naar alle winkels in Europa, Azië en daarbuiten.
Het LITC is het opleidingscentrum opgericht door Nike om nieuwe werknemers op te leiden in de logistiek. Hier kunnen de leerlingen even ervaren hoe het is in de logistiek te werken.


Nike doet ook veel voor het milieu. De windmolens naast de E313 kun je niet missen. 
Als logistiek iets voor jou is, dan ‘Just do it’!

Geplaatst in uitstap | Een reactie plaatsen

maandag 20 februari 2017

 Heerlijke chocoladetaart

INGREDIËNTEN

 • 250 g donkere chocolade
 • 80 g suiker
 • 100 g boter
 • 3 eieren
 • 50 g bloem
 • 1 pakje bakpoeder
 • 1 snuifje zout

BEREIDING

 1. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt die au bain-marie met de Solo.
 2. Nadat de chocolade gesmolten is, roer je tot het mengsel glad is en laat je het afkoelen.
 3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
 4. Breek de 3 eieren en scheid het eiwit van de eidooiers. Gebruik een klopper om de eidooiers met de suiker te mengen tot het geheel wit wordt.
 5. Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder geleidelijk aan toe en meng het geheel daarna met de gesmolten chocolade. Klop de eiwitten op met een snuifje zout tot het een stijf geheel wordt. Spatel het opgeklopte eiwit beetje bij beetje voorzichtig onder het mengsel tot je een luchtig beslag hebt.
 6. Giet het mengsel in een ingevette bakvorm (22 cm in doorsnede) en bak gedurende 10 minuten.
 7. De cake moet in het midden zacht blijven. Laat afkoelen voor je de cake uit de bakvorm haalt.

Smakelijk!

Geplaatst in recept | Een reactie plaatsen

maandag 20 februari 2017

De leerlingenraad van de DJ organiseert vanaf vandaag tot vrijdag 24 februari 2017 een tekenwedstrijd met als thema Disney.

Benieuwd wie de winnaar wordt!
We houden jullie op de hoogte!

Geplaatst in evenement | Een reactie plaatsen

maandag 20 februari 2017

   Een wetenschappelijke manier om gelukkig te worden

7 minuten oefenen kan genoeg zijn

Heb je er geen tijd voor denkoefeningen? Probeer het toch!

Het artikel  ”7 minuten oefenen” komt uit The New York Times. Deze oefeningen kan iedereen doen omdat zij weinig tijd vragen.

Oefeningen hebben een heel diep effect op ons geluk en onze gezondheid. Dit is een strategie om depressie te overwinnen. Shawn Achor’s vertelt in zijn boek dat er drie groepen patiënten werden behandeld met medicijnen, oefeningen en een combinatie van beiden. Het resultaat van zijn onderzoek is verbazend. Hoewel alle drie groepen hebben dezelfde behandelingen ervaren, er blijkt dat er wel veel verschillen zijn.

De groepen waren na  zes maanden getest om hun vooruitgaan te zien.

 • 30%  van de patiënten die alleen medicijnen genoemd hadden, werden weer depressief.
 • 31% van de mensen die oefeningen en medicijnen gecombineerd hebben, zijn weer depressief geworden.
 • slechts 9% van de mensen die alleen geoefend hebben zijn weer depressief geworden.

Oefeningen kunnen helpen om te ontspannen , ze helpen uw brein ontwikkelen en ze versterken uw zelfbeeld, ook als u niet afgeslankt bent.

Een onderzoek van ‘Journal of Health Psychology’ vond dat de mensen die veel oefenen voelen zich beter in hun eigen lichaam ook als zij geen fysieke verschillen zien.

Het lichaamsgewicht ,de lichaamsvorm en ons zelfbeeld worden bepaald bij 16 mannen en 18  vrouwen nadat zij 6 x 40 minuten geoefend hebben en ook nadat zij 6 x 40 minuten gelezen hebben maar het blijkt dat de onderzoekers geen verschillen opgemerkt hebben.

Ook als uw uiterlijk misschien niet verandert, voelt u dat uw lichaam wel veranderd is.

 • Ionela Scridon, 6HW
Geplaatst in onderzoek | Een reactie plaatsen

dinsdag 14 februari 2017

Wanneer ik aan jou denk!

Jij bent mijn glanzende ster.

Jij bent de zon die me vanbinnen warm maakt.

Jij maakt me gelukkig, iedere keer dat ik in je ogen kijk.

Jij bent degene die me diep vanbinnen heeft geraakt.

Jij hebt mijn hart gestolen, maar dat is geen misdaad.

Jij bent waar ik altijd al aan heb gedacht.

Jij bent de liefde in mij.

Jij bent de spanning in mijn leven.

Tot het moment dat we samen naar boven zweven.

Jij bent mijn Cupido!

Geplaatst in poëzie | Een reactie plaatsen

vrijdag 10 februari 2017

Laatste Sprint 2017

Op vrijdag 27 januari 2017 hebben de laatstejaars hun laatste sprint ingezet. Op het programma stonden bowlen en een stadsspel.

6OPR winnaars verkleedthema: Gothic

de video over de Laatste Sprint 2017 volgt…

 • 6 C&M
Geplaatst in evenement | Een reactie plaatsen

vrijdag 10 februari 2017

Uitreiking Gouden Krijtjes 2017

Met de Choice Awards nog maar net achter de rug, organiseerden de leerlingen van 5 en 6 C&M van het Sint-Guido-Instituut, een memorabele Nieuwjaarsreceptie voor de leerkrachten van de scholengemeenschap Sint-Goedele. Het thema was: “de Gouden Krijtjes”.

Hoe alles begon

Gedurende de maand november werd een enquête gestuurd naar alle scholen van de scholengemeenschap Sint-Goedele. Er waren 6 categorieën waarvoor men genomineerd kon worden.

 

 

And the winner is

Op vrijdag 13 januari 2017, werden de Gouden Krijtjes uitgereikt aan de genomineerden.

De winnaars van de Gouden Krijtjes waren zeer enthousiast en vereerd met hun prijs.

Saaie zaal omgetoverd in Hollywood-look

Eén van de RSCA-zalen werd omgetoverd in een magische sfeer. Gouden gordijnen en een rode loper werden uitgerold om de leerkrachten te verwelkomen op de nieuwjaarsreceptie. Zelfs Marilyn Monroe was aanwezig.

 

 

 

 • 6 C&M
Geplaatst in evenement | Een reactie plaatsen

donderdag 2 februari 2017

Sint-Guido op vakantie <3

Op 2 februari zijn wij, de leerlingen van het 3de, 4de, en 5de jaar, op de Heizel naar het vakantiesalon geweest. Vol enthousiasme gingen de leerlingen in groep hun opdracht maken en kennis maken met verschillende landen.

In sommige landen zijn er activiteiten en kan je eten proeven. Dat vond iedereen best wel interessant, ook de mooie Miss België, maar die hebben Flora en Elisara spijtig genoeg niet gezien. Egypte was heel vrijgevig, ze lieten ons gratis proeven van hun heerlijke keuken.

Het favoriete land van Elisara is India. Natuurlijk kon zij het niet laten om een foto te maken met een sari-kleedje. Het kleedje was misschien wat te groot maar Elisara is heel fier op deze prachtige foto.

De eerste leerlingen van de nieuwe richting C&M vonden deze uitstap zeker de moeite waard, Met pijnlijke voetjes en meer kennis gingen ze naar huis.

 • Flora en Elisara 🙂 😉 <3
Geplaatst in uitstap | Een reactie plaatsen

donderdag 2 februari 2017

5 C&M NAAR HET VAKANTIESALON

Wij van 5C&M zijn naar het vakantiesalon geweest. Ik vond het niet zo tof omdat het elk jaar hetzelfde is. Maar ik heb toch leuke momenten beleefd samen met Nisrine. We hebben veel foto’s getrokken. We hebben verschillende paleizen bezocht.

Het leukste was de stand met het konijn van Frankrijk. Hij was zo schattig dat ik foto’s met hem heb getrokken. Dieren zijn mijn vrienden!

 

 • Narjis Sedki, 5C&M
Geplaatst in uitstap | Een reactie plaatsen

donderdag 2 februari 2017

Nisrine bezoekt Griekse toeristische dienst

Eerst dacht ik dat het saai ging zijn. Maar samen met Letizia, Soukaina en Narjis hebben we een leuke dag gehad. We begonnen met Frankrijk en Camping, dat deel was minder leuk omdat het naar oude kaas rook.

Vervolgens was het wel leuk. We hebben veel bijgeleerd en toffe souvenirs meegenomen, zoals foto’s. Op bovenstaande foto was ik informatie over Griekenland aan het verzamelen. De mensen waren vriendelijk. Tegenover de stand van Griekenland was er die van Turkije. Daar hebben we een armband gekregen. Op het einde van de dag waren we moe en hadden pijn aan onze voetjes, maar het was de moeite waard.

 • Nisrine Sellami , 5C&M
Geplaatst in uitstap | Een reactie plaatsen

donderdag 2 februari 2017

MIJN DUIKERVARING OP HET VAKANTIESALON

Sara & Tiffany waren de enige leerlingen die tijdens hun bezoek aan het vakantiesalon een duik in het water hebben genomen.

In één van de zalen zagen zij een ‘aquarium’ waarin de mensen een duikervaring konden opdoen. Ze waren zeer geïnteresseerd en plots kwam er een vrouw naar hen toe om te vragen of ze het niet eens wilden proberen. Natuurlijk wezen ze zo’n kans niet af! Voor het duiken hadden de meisjes heel veel stress, want dit was de eerste keer voor ons beiden.

We kregen een duikerspak dat we moesten aantrekken, gênant natuurlijk want iedereen stond erop te kijken. Uiteindelijk waren er twee mannen die voor onze veiligheid zorgde. Zelf was er ook een duiker aanwezig die instructies gaf aan de meisjes. Een ervaring om nooit te vergeten!

 • Magerman Tiffany en Enkhsaruul Sodnomdarjaa, 5 C&M
Geplaatst in uitstap | Een reactie plaatsen

dinsdag 31 januari 2017

Op zoek naar de bronnen van Spa

en sneeuwpret in de Ardennen

Op vrijdag 27 januari 2017 zijn de leerlingen van de 2de graad toerisme op uitstap gegaan naar Spa.

Volgens Soukaina van 4t was dit de beste uitstap die ze ooit heeft gedaan. Het besneeuwde landschap was heel feeëriek!

In de voormiddag werd het kuurstadje Spa gegidst door de leerlingen van 4 Toerisme.

We kregen uitleg van Spa als badstad door de eeuwen heen met de thermen en de bronnen. In de toeristische dienst toonde Arman ons bij het schilderij ‘ Le livre d’or’ wie de beroemde kuurgasten waren die hier als sinds de tijd van de Romeinen komen kuren.

Adlan vertelde ons over de heilige Remaclus, een kloosterbouwer, die leefde in de 6de eeuw hier in de Ardennen.

Boven op de helling Anette en Lubin bevindt zich het nieuwe badhuis. We beklommen de helling te voet omdat de ‘funiculaire’ defect was. Hier konden we van verschillende bronnen proeven. De Bron Spa Reine was lekker maar het water van de Marie-Henriette bron was echt ondrinkbaar! Wij krijgen er maagpijn van. Nochtans zou het heel heilzaam zijn. Het is net dit water dat velen kuurgasten of ‘bobelins’ genoemd, naar Spa deed afzakken gedurende vele eeuwen.

In de namiddag gingen we naar de skipiste in de buurt van Spa, ‘Thier des Rexhons’.

De ski’s hebben we niet aangebonden, toch beleefden we dolle pret op de slee-piste.

Op de terugweg was er veel file. De meesten van ons hebben er niet zoveel last van gehad, want wij waren moe en hebben wat geslapen op de autocar.

Geplaatst in dagboek, uitstap | Een reactie plaatsen

dinsdag 31 januari 2017

Leerkracht: Bianca Maertens

 • Naam: Bianca Maertens
 • Woonplaats: Bekkevoort
 • Geboortedatum: 07/06/1989
 • School: Sint-Guido Instituut
 • Hobby’s: Wandelen, Creatief bezig zijn
 • Broer/zus: 2 zussen
 • Vakantieland: Frankrijk
 • Favoriete film: V for Vendetta
 • Favoriete tv-series: Criminal minds, Bones , TBBT
 • Favoriete schrijver: J.K Rowling
 • Favoriete boek: Harry Potter
 • Lievelingskleur: Rood
 • Lievelingslied: Teveel
 • Lievelingsgerecht: Pasta en Sushi
 • Livelingsvak op school: Godsdienst en economie
 • Lievelingsdrank: Cola
 • Ben je een binnen of een buiten persoon? Buiten
 • Wat doe je in het weekend? Wandelen
 • Welk vak deed je niet graag op school? L.O
 • Wat eet je niet graag? Spek
 • Serieus of grappig? Grappig
 • Simpel of ingewikkeld? Ingewikkeld
 • Bestaan buitenaardse wezens? Heb er nog geen gezien, dus geen idee?

 

 • El Houssain, 6HW
Geplaatst in interview | Een reactie plaatsen

dinsdag 31 januari 2017

Misschien dat ik het niet durf,

gewoon gelukkig te zijn?

Alsof ik het nog niet verdien,

Maar wat maakt jou werkelijk gelukkig ?

Het is zo gemakkelijk gezegd: Hou van jezelf!

Vooral als een erg zwakke basis daarvoor is gelegd.

Beetje bij beetje ga ik toch daarvoor

Ik ben toch niet minder dan een ander?

Ik bouw voort aan eigen zelfrespect,

te vaak door mij zomaar opzij gezet…

 • Yasmine, 6HW
Geplaatst in dagboek, poëzie | Een reactie plaatsen

vrijdag 27 januari 2017

Op reis met Damiaan – aflevering 4

Pope John’s Garden, een plek waar leprapatiënten & weeskinderen met elkaar samenleven.

Een grote familie die heel wat warmte met zich meebrengt om het stigma van lepra te doen verdwijnen.

Aflevering 4: Pope John garden

Pope John's Garden, een plek waar leprapatiënten & weeskinderen met elkaar samenleven. Een grote familie die heel wat warmte met zich meebrengt om het stigma van lepra te doen verdwijnen. #Damiaanactie #campagne2017 #maaklawaai

Geplaatst door Damiaanactie Brussel – regio op donderdag 26 januari 2017

 • Damiaanactie Brussel
Geplaatst in dagboek, signaaltv | Een reactie plaatsen

donderdag 26 januari 2017

My skinny sister

Op donderdag 12 januari gingen we met alle eerste- en tweedejaars naar de film ‘My skinny sister’.

Voor we naar die film gingen, heeft onze klastitularis tijdens SA uitgelegd waarover de film ging. Het is volgens  ons een heel belangrijk onderwerp. Informatie krijgen over anorexia en boulimie is belangrijk.

Donderdagnamiddag vertrokken we naar de Zinnema en bekeken we de film. We hebben de symptomen van anorexia gezien en dat vonden we heel verdrietig om te zien. We raden iedereen aan de film te zien.

Woensdag zijn er 3 meisjes komen praten die de ziekte zelf gehad hebben. We hebben meer geleerd over de ziektes en het was emotioneel. Nu kunnen we oppassen op onze vrienden. Het was heel leerrijk.

 • Miruna, Maria, Francesca, Tuana, Sebastian, Nehad (2MWF)
Geplaatst in tip, uitstap | Een reactie plaatsen

donderdag 26 januari 2017

Op reis met Damiaan – aflevering 3

Na toch wel 2 heftige dagen in het ziekenhuis van Nellore, trekken onze vrienden vandaag de baan op. Ze brengen verschillende (ex)- lepra- en tuberculose-patiënten een bezoekje bij hen thuis. Opnieuw ontdekken ze nieuwe aspecten van de werking van Damiaanactie.

Aflevering 3: huisbezoeken

Na toch wel 2 heftige dagen in het ziekenhuis van Nellore, trekken we vandaag de baan op. We brengen verschillende (ex)- lepra en tuberculose patiënten een bezoekje bij hen thuis. Opnieuw ontdekken we nieuwe aspecten van de werking van Damiaanactie. #campagne2017 #maaklawaai

Geplaatst door Damiaanactie Brussel – regio op woensdag 25 januari 2017

 • Damiaanactie Brussel
Geplaatst in (beeld)verhaal, signaaltv | Een reactie plaatsen

woensdag 25 januari 2017

Op reis met Damiaan – aflevering 2

Vandaag maken Philomina en mevrouw Smets kennis met de ziekte lepra. Een ziekte die nog jaarlijks meer dan 215.000 treft. In India krijgen elke dag 500 mensen de ziekte. Een ziekte die niet dodelijk is, maar die wel voor ernstige verminkingen kan zorgen als Damiaanactie ze niet tijdig kan opsporen en behandelen.

Op inleefreis met Damiaanactie naar India: aflevering 2 – Lepra

Vandaag maken de leerlingen van KA Etterbeek Ella Ballière en Sint Guido Nana-Owusu Asante Philomena kennis met de ziekte lepra. Een ziekte die nog jaarlijks meer dan 215.000 treft. In India krijgen elke dag 500 mensen de ziekte. Een ziekte die niet dodelijk is, maar die wel voor ernstige verminkingen kan zorgen als Damiaanactie ze niet tijdig kan opsporen en behandelen. #campagne2017 #maaklawaai #Damiaanactie

Geplaatst door Damiaanactie Brussel – regio op dinsdag 24 januari 2017

 • Damiaanactie Brussel
Geplaatst in (beeld)verhaal, signaaltv | Een reactie plaatsen

dinsdag 24 januari 2017

Op reis met Damiaan – aflevering 1

Starring: Philomena en mevrouw Smets

Eindelijk is het moment aangebroken: de allereerste aflevering van een reeks van 5. Tot volgende zaterdag nemen wij je virtueel elke dag om 19u mee naar India. De ervaringen die Philomena (5HW) en mevrouw Smets er opdeden, kan jij nu ook een beetje mee ervaren dankzij hun getuigenissen en indrukken. Geniet met volle teugen!

Op inleefreis met Damiaanactie naar India: aflevering 1- bezoe…

Eindelijk is het moment aangebroken: de allereerste aflevering van een reeks van 5. Tot zaterdag nemen we je virtueel elke dag om 19u mee naar India. De ervaringen die Ella Ballièreen Nana-Owusu Asante Philomena opdeden kan je nu ook een beetje mee ervaren dankzij hun getuigenissen en indrukken. Geniet met volle teugen#campagne2017 #maaklawaai #damiaanactie #stampmedia

Geplaatst door Damiaanactie Brussel – regio op maandag 23 januari 2017

 • Damiaanactie Brussel
Geplaatst in signaaltv | Een reactie plaatsen

vrijdag 20 januari 2017

DUURZAAM DEEL 3

Op vrijdag 20 januari hadden 5 en 6 WeWi voormiddag het laatste deel van hun workshop ‘duurzame voeding’ voor hun vak ‘project wetenschappen’.

pizza van de eerste groep

In dit uur maakten de leerlingen pizza’s. Er worden twee pizza’s gemaakt met de bio-ingrediënten die ze gisteren (donderdag) in de bio-zaak hebben gekocht. De leerlingen worden in twee groepen verdeeld. De eerste groep gaat een pizza met champignons, wortels en mozzarella maken terwijl de tweede groep een pizza met aardappelen, uien, champignons en kaas maken.

De pizza’s waren gelukt en het was ook lekker. Het was een heel nieuwe ervaring om een pizza te eten waar er ingrediënten zijn die normaal in een pizza niet zou staan.

 • Shreya Shakya, 6WeWi
Geplaatst in dagboek | Een reactie plaatsen

donderdag 19 januari 2017

DUURZAAM DEEL 2

Op donderdag 19 januari hadden 5 en 6 WeWi voormiddag een tweede deel van hun workshop ‘duurzame voeding’ voor hun vak ‘project wetenschappen’.

In dit uur worden we ingeleid tot het verschil tussen de producten in een normale winkel en in een bio winkel. De leerlingen, samen met Mev. Conings en Eline van Leef Milieu Brussel, zijn gegaan naar twee winkels: Delhaize en Bio Basic in Wayezstraat.

De leerlingen moesten een onderzoek doen door de kosten van de producten na te kijken wat later betreft dat de producten in de bio-winkel ietsje hoger is dan in een normale winkel.

Morgen (vrijdag) is de laatste dag van dit workshop. De leerlingen gaan koken met de bio producten die ze  in de bio winkel hebben gekocht. Laten we eens kijken hoe het morgen gaat verlopen.

 • Shreya Shakya, 6WeWi
Geplaatst in dagboek | Een reactie plaatsen