vrijdag 14 januari 2022

elfjes van okan 1

Beste lezeressen en lezers,

Ik wens jullie een heel gelukkig 2022. Dat jullie blij door het leven mogen gaan en blijven bijleren. Dat  het schooljaar min of meer op een normale manier moge verlopen. Dat de coronamaatregelen dit jaar mogen eindigen.

Hier zijn een aantal gedichtjes van okan 1. Voor deze leerlingen wordt het spannend.  Na dit trimester gaan ze naar de gewone klas. Het wordt dus hoog tijd dat ze hun elfjes op jullie loslaten.

mooi

een vlinder

met een vangnet

pak ik je mee

atalanta (van Tahir)

snel

een auto

met een vriend

we zijn op reis

avontuurlijk (van David P.)

lekker

een aardappel

heel goede smaak

Columbus heeft hem gevonden

Amerika (van David S.)

vakantie

spelen, uitslapen

wandelen met vrienden

ik ga naar Moldavië

gelukkig (van Mirela)

leeuw

is gevaarlijk

en heel snel

hij woont in Afrika

safari (van Salem)

schoon

die bloem

is alleen, wacht

op een koude berg

verdrietig (van Nour)

cake

tien  aardbeien

op de deeg

bak in de oven

lekker (van Nihal)

geweld

een overval

in een bank

de overvallers maken gijzelaars

Lacasa (van Bongani)

Wat vinden jullie ervan? Kunnen jullie dat ook? Je begint met één woord, dat een titel kan zijn, dan komen 2 woorden, dan 3 en dan 4 woorden. Het 11de woord is een soort van besluit of conclusie.

Tot de volgende keer en stel het wel, veel groeten van meneer BV Verbruggen.

Geplaatst in poëzie | Reacties uitgeschakeld voor vrijdag 14 januari 2022

maandag 29 november 2021

Interview met mevr. Nancy en dhr. Guney

Mis dit baanbrekend interview niet met mevrouw Nancy en mijnheer Guney van het secretariaat op Porta (Sint-Guido). Reporter: Rumeysa Oz, 6ECWI, camera: Malaika Ilyas, 6WEWI.

Geplaatst in signaaltv | Reacties uitgeschakeld voor maandag 29 november 2021

vrijdag 19 november 2021

Een Moldavische in België

Beste lezers,

Ik stelde jullie al de leerlingen van okan 1 voor, leerlingen die mogelijk nog dit schooljaar in de gewone klas zullen instromen. Mirela maakte zelf een voorstelling van haar land en mocht daarbij het internet gebruiken.

Moldavië is een jong  land in Oost-Europa dat vroeger van de grote Sovjet-Unie deel uitmaakte. Het is zo groot als België, maar veel mooier. De bevolking bedraagt maar 2,3 miljoen mensen en is in dalende lijn, door emigratie en economische achteruitgang en de niet te vergeten corona. Hopelijk blijft dit niet duren.

Kijk zelf naar deze leuke presentatie van dit leuke land: Prezentare

Groeten van Mirela uit Moldavië en van meneer BV uit België!

Geplaatst in evenement | Reacties uitgeschakeld voor vrijdag 19 november 2021

maandag 6 november 2021

Selma interviewt mevrouw S. Breyssens

Geniet van dit interview van Selma Benaisa (6EcMt) met lerares aardrijkskunde, economie en natuurwetenschappen S. Breyssens (en haar zeer stille vriend Bob/Jacques), camera: Saïda Laghmiri (6HW).

Geplaatst in signaaltv | Reacties uitgeschakeld voor maandag 6 november 2021

woensdag 27 oktober 2021 (3)

Na de herfstvakantie hier de bloopers

Geplaatst in signaaltv | Reacties uitgeschakeld voor woensdag 27 oktober 2021 (3)

woensdag 27 oktober 2021 (2)

Buurtambassadeurs 2021 

Wij, leerlingen van 6ASO hebben het heel tof gevonden om  onze schoolbuurt voor te stellen: de oude industrie aan het Weststation, sociale woonwijken in Molenbeek, het Marie-Josépark en natuurlijk ook ons nieuw schoolgebouw in Scheut. Met dank aan mevrouw Maïka van Erfgoedklassen: in haar montage komt het talent van iedereen van onze klas tot uiting.

Geplaatst in signaaltv | Reacties uitgeschakeld voor woensdag 27 oktober 2021 (2)

woensdag 27 oktober 2021 (1)

Leerlingen van communicatie en media bezoeken VRT, onze nationale omroep

In kader van de lessen Media en Actua zijn we op 7 oktober de VRT gaan bezoeken. Ondanks de actuele situatie met het virus heeft onze leerkracht  mevr. De Ridder, die vanaf nu ook onze  campusverantwoordelijke is, toch een uitstap voor ons kunnen plannen. Samen met onze klas hebben we een zeer leuke ervaring beleefd bij de VRT.

We zijn allemaal zelfstandig en individueel met het openbaar vervoer hiernaartoe gegaan, strikt volgens de corona-regels. We spraken af om 9.30 af bij de ingang. De meeste klasgenoten waren op tijd aangekomen, sommige waren wat verloren gelopen en stonden bij de ingang van de RTBF.

Het gebouw van VRT dateert van de  jaren 70.

Binnen kregen we een rondleiding van een VRT-gids. Hij gaf ons meer informatie over de ruimtes, de opname studio’s en leidde  ons rond in deze doolhof.

De gids wijst  ons op de  “Taalgrens”  binnen in dit immens gebouw. De “Taalgrens”  is een lange gang waar aan het éne kant het VRT (Vlaamse Radio en Televisieomroeporganisatie) ligt en aan de andere kant RTBF ( Radio Télévision Belge Francophone).

Bij televisie zijn er 3 belangrijke factoren: geluid, beeld en licht.  

Voor de belichting staan er allerlei verschillende lichten op verschillende hoeken. Alles is hier precies gemeten, zelfs de plaats van de stoel is belangrijk. Er staan speciale tekens op de grond, hierop moeten de poten van de stoel staan opdat de persoon op die stoel zit de  juiste belichting krijgt op zijn gelaat. Make-up is ook heel belangrijk om goed in beeld te komen.

Voor het geluid gebruikt men kleine microfoontjes. Deze microfoontjes sturen de geluiden naar de mengtafel van de geluidsingenieur. De studio’s zijn zo gebouwd dat er geen geluid van buitenaf binnenkomt. Er zitten gaten in de muren om het echo effect uit te sluiten. Bij live muziek wordt er veel aandacht besteed aan geluid. Voor dat band optreden, doen ze nog een soundcheck.

In een studio wordt er gefilmd met verschillende camera samen (Multi camera). Met een rode kabel worden de beelden naar de regiekamer (controlekamer) gestuurd. In de regiekamer zit er de regisseur. De regisseur beslist welke personage er te zien is, welke kleren ze moeten dragen en of een scene buiten of binnen word gefilmd (bij een film).

De VRT maakt content voor 3 tv kanalen  en 2/3 van wat ze uitzenden maken ze niet zelf.

Ze kopen van het buitenlandse TV zenders  of ze bestellen programma’s bij productiehuizen. Productiehuizen zijn privéfirma’s in Vlaanderen die instaat zijn om TV- programma’s van hetzelfde niveau te maken (Blokken is daarvan een voorbeeld).

Daarna bracht onze gids ons naar Studio 1. Hier wordt  ‘Het Journaal’ opgenomen.

Voor het uitzenden van het journaal gaat het nieuwsanker alle belangrijke nieuws verzamelen en het nieuwsbericht schrijven. Daarna gaat ze alles wat ze geschreven heeft in een autocue zetten, zodat ze tijdens het uitzenden van het journaal gemakkelijk kan presenteren. Tijdens een nieuwsuitzending zijn er al maar twee mensen in de studio, namelijk het nieuwsanker en de opnameleider.

Tijdens ons bezoek naar de VRT hebben we nieuwsanker Annelies Van Herck gezien, maar niemand durfde haar te vragen om mee op de foto te staan. 

In deze groene hoek wordt het weerbericht opgenomen. Ze gebruiken een greenscreen om het weer te tonen. Daarom mogen de presentators geen groen dragen, maar vermits groen  een kleur is  die weinig mensen dragen.

 

Vele leerlingen hebben er  altijd van gedroomd om ooit eens naar de Ketnet-studio te gaan, en nu kwam hun  mijn droom uit. Carine vertelt dat ze al naar  Ketnet keek toen ik nog maar 4 jaar oud was. Toen ze 14 jaar  was begon ze stilletjes aan te stoppen met naar Ketnet te kijken.  

We bezochten ook een namaak kleine studio van één van de bekendste tv-series ‘FC de kampioenen’. 

Diana schreef als slot: “Het was  een leuke dag waarbij wij veel geleerd hebben. Bedankt mevrouw De Ridder om dit interessante bezoek te hebben georganiseerd. Nu zijn wij meer gemotiveerd om naar TV te kijken en er meer over te leren”. 

Geplaatst in evenement | Reacties uitgeschakeld voor woensdag 27 oktober 2021 (1)

dinsdag 18 oktober 2021

Wij zijn Meriem, Sephora en Soukaina, oud-leerlingen van het Sint-Guido-Instituut. Wij zijn afgestuurde leerlingen van het schooljaar 2019-2020 en dat was geen gemakkelijk jaar.

Na een paar maanden les volgen in normale omstandigheden gebeurde de drama. Van elke dag achter een bank zitten en naar de leerkracht luisteren werd het elke dag achter de computer werken.

Het was geen gemakkelijk jaar, voor niemand, maar zeker voor de laatstejaars. Dankzij onze top-leerkrachten die ons zeer goed van afstand hebben begeleid, hebben we onze eerste jaar op het universiteit/hogeschool goed kunnen starten.

Vandaag zitten we in onze tweede jaar en willen onze leerkrachten nog hartelijk bedanken voor hun ondersteuning gedurende het niet-gemakkelijkste schooljaar.

Geplaatst in oud-leerling | Reacties uitgeschakeld voor dinsdag 18 oktober 2021

woensdag 13 oktober 2021

Beste lezeressen en lezers,

Deze twee leerlingen zijn ook van okan 1 en werden helemaal niet vergeten, maar om 13u50 ging de schoolbel en moest ik even stoppen.

David (Preda), die ook uit grote Roemenië komt, kan het volgende kwijt :  “Ik luister graag naar  Russische, klassieke gitaarmuziek.  En ik praat ook met mijn vrienden, als ik verdrietig ben.”

Mirela komt uit Moldavië en haar lievelingseten is spaghetti, kebab en natuurlijk de Belgische frietjes. Zij zei over kleren : “Ik draag graag een t-shirt in de zomer en een trui in de winter.”

Tot de volgende keer, Signaallezers.

En stel het wel. BV

Geplaatst in interview | Reacties uitgeschakeld voor woensdag 13 oktober 2021

dinsdag 12 oktober 2021

OKAN 1 spreekt al een mondje Nederlands

In Okan 1 zitten vandaag 13 leerlingen, die al een tijdje in ons land zijn en al een mondje Nederlands spreken. Tijd voor een klein interview. De vragen gingen over vrienden en familie, over België en hùn land, mooie plaatsen, hobby’s en eten.

Salem, die uit Palestina komt,  zei : ” Ik hou evenveel van mijn moeder als van mijn papa. Ik woonde in Antwerpen, maar nu ben ik terug in Anderlecht. Mijn lievelingskleur is zwart. Ik had vorig schooljaar 3 zussen op deze school.”

Tahir komt uit Turkije en beweert : ” Antwerpen is de mooiste stad van dit landje . Ankara, de hoofdstad van mijn land, is  groter dan Brussel.” Hij vindt lang haar ook goed voor een jongen.

Roosevelt die van Kameroen is, vertelde : “Mijn lievelingseten is spaghetti bolognaise. Als ik een probleem heb, dan zeg ik dat aan mijn ouders, die helpen me dan.”

David  vindt zijn beste vriend soms dom. Hij zei ook : “Mijn ouders zijn al zeker 15 jaar getrouwd.”

Bongani komt ook uit Kameroen en beweert : “Het mooiste land is de VS van Amerika. Ik drink graag fanta met mangosmaak.”

Mehmet is ook een Turkse leerling en hij stelt : “Ik speel graag basketbal en ik zwem ook graag. Mijn jongere broer is 10 jaar, hij houdt van games op zijn gsm.”

Nour komt dan weer uit Spanje. Zij leest graag boeken in het Catalaans en ze zei ook : “Ik  woonde in de stad Girona en ik heb hier ook een  oudere zus”.

Natanail komt uit Cernauti en hij vindt  Kiev de mooiste plek stad  in Oekraïne. “Mijn lievelingszanger is de Russische zanger Kizaru”.”

Nihal komt ook uit Turkije en ze zegt : ” Mijn hobby is op de fluit spelen, dat doe ik al 6 jaar. Ik wandel ook graag in de stad.”

Aisha komt dan weer uit Somalië en beweert: ” Ik hou van regen, maar ik hou dan weer niet van koud weer. Ik heb ook een jongere zus in okan 2.”

Weldra komen ook de andere leerlingen aan bod, tot weldra, beste lezers.

Groeten van meneer Verbruggen of BV

Geplaatst in interview | Reacties uitgeschakeld voor dinsdag 12 oktober 2021

woensdag 6 oktober 2021

Interview met leraar C. Somerhausen

  • interview: Bilal Aalioua, camera: Selma Benaissa en Anissa Sahli (6ASO)
Geplaatst in interview | Reacties uitgeschakeld voor woensdag 6 oktober 2021

dinsdag 21 september 2021

Uit de oude doos

De Ninoofsesteenweg 369, toen de eerste, kleine kerk van Scheut, vandaag één van de vestigingen van onze school: PORTA SGI

vóór 1920, zie: bruciel.brussels

Geplaatst in (beeld)verhaal, fotoboek | Reacties uitgeschakeld voor dinsdag 21 september 2021

woensdag 15 september 2021

Dag, wij zijn Anissa Sahli (6EcWi) en Bilal Aalioua (6EcMt). Wij coördineren dit jaar signaaltv. 

Iedereen van het Sint-Guido-Instituut is welkom om mee te werken aan onze school-vlog!

Geplaatst in fotoboek, signaaltv | Reacties uitgeschakeld voor woensdag 15 september 2021

dinsdag 14 september 2021

Uitzicht van mijn kamer

Dit is het uitzicht van Brussel vanuit mijn kamer in Molenbeek:

  • Nadia Alves Mehmood  6HW
Geplaatst in fotoboek | Reacties uitgeschakeld voor dinsdag 14 september 2021

woensdag 8 september 2021

Hamid Yar is oud-leerling van SGI. Hij is actief op vele fora, onder andere op Boosttalks:

“Ik heb het Sint-Guido-Instituut altijd een toffe school gevonden!

Ik heb in ASO gestudeerd, maar nu volg ik volledig een andere richting, namelijk: Sociaal maatschappelijk werk. Als je ASO studeert, krijg je een goede theoretische kennis mee, maar mis je wel de praktische aanpak. Wanneer je afstudeert met een ASO-diploma, kan je niet meteen gaan werken, terwijl dat met een BSO- of TSO-diploma wel lukt na jouw secundair onderwijs. Dat merk ik nu in mijn hogere studies. Ik zit nu samen met de studenten van zowel ASO, BSO als TSO.”

– Hamid YAR

Geplaatst in oud-leerling | Reacties uitgeschakeld voor woensdag 8 september 2021

dinsdag 22 juni 2021 (2)

Foto van een leerling van 6 CM geselecteerd voor de fotowedstrijd Urban Zoom Schools

In een reeds eerder gepubliceerd artikel werden foto’s getoond waarmee de leerlingen van 5 en 6 CM deelnamen aan de fotowedstrijd Urban Zoom Schools 2021-2022.

We kregen vandaag van de organisatie volgend bericht:

“We hebben de eer u mee te delen dat de jury, samengesteld in het kader van de wedstrijd urban zoom schools 2021, een foto van uw leerlingen heeft geselecteerd. Het gaat om een foto van Ines Bonkindo.

Hierbij willen we de laureaat en alle andere leerlingen die hebben deelgenomen aan de wedstrijd feliciteren.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden midden september.  We zullen je nog informeren waar en wanneer deze zal plaatsvinden.

Nogmaals bedankt voor uw interesse in deze wedstrijd.

Prettige dag, Brigitte​ ​VANDER BRUGGHEN”

Wat we nog niet weten is, over welke foto het juist gaat. We stuurden voor Inès deze drie foto’s in. We houden jullie op de hoogte.

Geplaatst in evenement, fotoboek | Reacties uitgeschakeld voor dinsdag 22 juni 2021 (2)

dinsdag 22 juni 2021 (2)

Alexia (6 CM) openhartig over haar schoolloopbaan op Sint-Guido

Dit is een proefwerkvraag voor de leerlingen van het 6de jaar Communicatie & Media:

“Vraag 12  :  Artikel voor Nieuwsbrief of schoolkrant

LPD 24      Punten   /20

Het schooljaar loopt op zijn einde. Dit betekent ook voor jou het einde van je secundaire studies aan het Sint-Guido-Instituut. Je schrijft hieronder hoe je deze schoolloopbaan hebt ervaren: je klasgenoten, samenzitten met  5CM, de corona, de schoolinfrastructuur en de verhuis naar de Porta, hoe je les volgen op de Porta vond ( een heel nieuw gebouw waar reeds vele andere scholen naar kwamen kijken) ….
Maak het artikel zodanig dat het klaar is voor publicatie, geef het ook een passende titel.”

Hieronder het artikel dat Alexia schreef en dat we met haar toestemming ook mogen publiceren.

Ik zit nu al 2 jaar in het Sint-Guido-Instituut en volg hier de richting communicatie en Media. Ik startte mijn eerste jaar in het SAP waar ik voor het eerst al mijn klasgenoten heb leren kennen. het was wel een aanpassing voor mij want we waren een graadsklas. Dat wil zeggen dat ik samen met het zesde in de klas zat (5 en 6 CM).

Dit was even wennen maar later vond ik dit super leuk, want ze hebben ons veel geholpen wanneer we verschillende zaken niet wisten. We waren een super leuke klasgroep. nu dat ik in het zesde zit, heb ik ook een veel betere band met de leerlingen van het vijfde.

Wanneer ik in het 5de zat, startte ik in het SAP, maar daarna moesten we verhuizen naar een nieuw gebouw met als naam Porta 1070.

Ik vind dit super want het gebouw is veel moderner, we hebben een aula en het gebouw is heel groot.

De lessen verliepen ook zeer goed, wij kregen les in het openleercentrum (dit zijn lokalen zonder muren en deuren). Ook de leerkrachten waren steeds bereid om ons te helpen en vragen te beantwoorden.

Ik ben zeer blij dat ik heb gekozen om te studeren aan het Sint-Guido-Instituut, omdat ik hier een zeer leuke ervaring heb gehad en ik heb hier veel bijgeleerd over de verschillende leerstoffen, maar ook over mezelf.”

  • Alexia Buscemi, 6C&M
Geplaatst in evenement | Reacties uitgeschakeld voor dinsdag 22 juni 2021 (2)

maandag 21 juni 2021

Samia El Hafidi (4Ec Wis) schreef een gedicht op basis van de les Nederlands: ‘realisme en romantiek’

Mijn ogen in de zijne

De tijd stond stil, alleen nog de zon was op ons aan het schijnen.

Mijn longen vullen zich met lucht en mijn stembanden begonnen te trillen.

Mijn eerste woord zou nu uit mijn mond komen gillen.

Totdat mijn wekker afgaat en laat mij slaaploos in mijn bed

De realiteit is soms zo gruwelijk, die heeft mij al heel mijn leven te pakken

en niemand heeft mij nog gered.

Ik sta op en ga door met mijn leven.

Geplaatst in poëzie | Reacties uitgeschakeld voor maandag 21 juni 2021

maandag 14 juni 2021

Een gedichtje uit de pen van Samia El Hafidi – 4EC Wi

Ik ben een ster

Een ster die aan het boogschieten is

Maar eigenlijk schiet ik mis

Met een pijl en boog heb ik de zon proberen te raken

De zon die voor mij een mooi leven zou maken

Door de jaloezie van de andere sterren heb ik geschoten op de maan

Een maan die er altijd voor mij zal staan

Misschien schijnt de maan niet zo hard als de zon

Maar hij wordt wel mijn beste vriend en misschien zelfs micorazon

Geplaatst in poëzie | Reacties uitgeschakeld voor maandag 14 juni 2021

dinsdag 1 juni 2021

3 Toerisme op uitstap naar Scheutbos

Donderdag 21 mei gingen we met onze klas op uitstap naar Scheutbos.

Het onderwerp van de lessen toerisme gaat over natuurtoerisme. We waren allemaal verwonderd dat er zoveel groene ruimte te vinden is zo dicht bij onze school.

Het park bevindt zich in Sint-Jans-Molenbeek niet ver van onze school. We hebben ongeveer 20 minuten gestapt om naar het park te gaan.

Het park is een heel mooi park met heel veel natuur. We ontdekten  verschillende biotopen in het natuurgebied: bossen, weiden, moerassen en meertjes.

Er zijn ook twee speelpleinen, één voor kleine kinderen van 3 tot 7 jaar en een andere voor kinderen van ouder dan 7 jaar. We hebben een leuke tijd beleefd met onze kleine klasgroep.

Uit het verslag van Maïssa

Geplaatst in evenement, uitstap | Reacties uitgeschakeld voor dinsdag 1 juni 2021

maandag 10 mei 2021 (2)

Sarah El Hadouchi van 6HW, Yassine “Motje” Atmani en Bilal Aalioua van 5ECMT hebben de directeurs van Sint-Guido gevraagd naar wat zij belangrijk vinden op onze school. Dit is hun promofilmpje van mei 2021.

Geplaatst in signaaltv | Reacties uitgeschakeld voor maandag 10 mei 2021 (2)

maandag 10 mei 2021 (1)

Beste lezeressen en lezers,

Hoe gaat ’t met jullie? Hoog tijd voor een poëtische noot in jullie leven. Hier zijn 7  elfjes van de hand van okan 7. Alleen Malek wou dat ik zijn naam vermeldde, in het laatste  elfje. Kunnen jullie er ook eentje maken?

eten

pizza, spaghetti

ik eet graag

elk minuutje eet ik

perfect

 

Jozef

doet ramadan

hij heeft honger

hij moet dat verdragen

droevig

 

UFO

dikke alien

zoekt een vriendin

maar vindt ze niet

verdrietig

 

Brazilië

zo mooi

maar ook gevaarlijk

want dieren zijn giftig

mysterieus

 

Anime

een tekenfilm

One pice, Monky D Lufy

dat vind ik mooi

tof

 

appartement

te klein

keuken is belangrijk

mijn gezin woont hier

verhuizen

 

gras (van Malek)

groen tapijt

’s morgens met waterdruppels

de aarde is zo mooi

schoonheid

Tot de volgende keer … groeten van meneer B.

Geplaatst in poëzie | Reacties uitgeschakeld voor maandag 10 mei 2021 (1)

donderdag 6 mei 2021

Fotografie wedstrijd Urban Zoom

De klassen 4T en 5 CM deden ook dit schooljaar mee aan een fotografiewedstrijd.

De bedoeling van deze wedstrijd is om op een andere manier te kijken naar  BRUSSEL, de stad waarin onze leerlingen  wonen  of schoollopen.

Brussel heeft heel wat fraaie hoekjes en daar gingen onze leerlingen naar op zoek.

Dit jaar zijn verplaatsingen in klasverband met het openbaar vervoer niet toegelaten.
Vele leerlingen gingen dan ook in hun dagdagelijkse school- of woonomgeving op zoek naar mooie kiekjes.

Oordeel zelf over deze selectie  foto’s.

Hopelijk zijn er bij de ingezonden foto’s enkele die in aanmerking komen voor selectie en kunnen de leerlingen een prijs in ontvangst nemen.

Geplaatst in evenement, fotoboek | Reacties uitgeschakeld voor donderdag 6 mei 2021

woensdag 5 mei 2021

Beste Signaallezers  en lezeressen,

Ik vroeg ook aan de leerlingen van okan 7, in de godsdienstles, aan welke goede doelen  zij dachten en ik geef jullie dan ook graag hun antwoorden. Zij komen uit Palestina, Spanje, Roemenië, Marokko, Turkije  en niemand van hen komt uit Brazilië.

Ik wil  dat de corona weggaat.

Ik wou dat ik met mijn vrienden in de jungle van Brazilië zat.

Ik wil  dat er vrede voor de hele wereld komt.

Ik wil dar er goede wifi voor mijn school komt.

Ik wou dat Palestina een vrij land was.

Ik wou dat ik aan de armen van Palestina geld kon geven.

Ik wou dat ik een huisdier kreeg, bv. een visje.

Ik wil mijn oma terugzien, maar ze is spijtig genoeg overleden.

Ik wou dat ik kon vliegen, nog sneller dan een vogel.

Ik wou dat alle mensen vrij waren.

Ik wil dat de mensen opnieuw gemakkelijk kunnen reizen.

Veel groeten van meneer BV of Verbruggen, tot de volgende keer!

Geplaatst in dagboek, evenement | Reacties uitgeschakeld voor woensdag 5 mei 2021

dinsdag 4 mei 2021

Hallo, hoe gaat het met jullie?  Goed toch ?!

Het is tijd om jullie een gedichtje te geven en het is een elfje . Dat begint met 1 woord, dan komen er 2 woorden en op de laatste regel komt ook maar 1 woord dat een soort besluit of samenvatting is.

Ik hoop er ook van mijn leerlingen te krijgen, maar ik zal als eerste beginnen, zo moeilijk is het ook niet. Het heeft maar 11 woorden.

gevaarlijk

een krokodil

met een stok

breng ik ze terug

zoo

Wat vinden jullie ervan ? Tot de volgende keer, veel groeten van meneer BV of Verbruggen

Geplaatst in dagboek, evenement | Reacties uitgeschakeld voor dinsdag 4 mei 2021