All for Joomla All for Webmasters

30 november 2018

December 4, 2018

VRT kreeg de leerlingen van 5 en 6 C&M op bezoek

Op 30 november 2018 zijn de leerlingen van 5 en 6 c&m naar de VRT geweest.

Voor ons was het een zeer informatieve uitstap omdat we achter de schermen van journalisten ,weermannen en allerlei andere functies konden kijken .

Zo konden we ook zien dat de ruimte er anders uitziet dan wat we bij
ons thuis zien. De gids zei dat we vaak bij de neus worden genomen. Zoals hieronder in de studio van  waaruit het journaal wordt uitgezonden. Op de achtergrond worden beelden geprojecteerd.

De Nieuwsstudio

Zo waren we een beetje speels en blij bij de ketnet studio en hebben we veel foto’s
getrokken omdat het gewoon onze jeugd is.

Zo zijn we ook meer te weten gekomen over het geluid. De studio’s zijn zo gebouwd dat er geen geluid van buitenaf binnenkomt. De muren vertonen gaten, niet echt mooi maar handig om het echo effect uit te sluiten. Werken in een studio betekent werken met veel licht, maar geen daglicht. Ramen zijn er niet.
Mevrouw Slembrouck en de  Eduards lijken hier  heel geïnteresseerd te zijn.  Dit is ook een trucje. De stoelen zijn zo oncomfortabel dat men na een tijdje vooruit gaat leunen of rechtop gaat zitten. Daardoor lijkt het publiek zeer gemotiveerd voor datgene wat de praatgasten vertellen.

Lamiae en Thomas  vonden het zelfs interessant om het weerbericht eens voor te stellen. Jammer genoeg zijn we Frank Deboosere niet tegengekomen.

Zijn vervanger staan al klaar.

De laatste studio die we te zien kregen was deze waar de uitzending “Van Gils en Gasten” wordt opgenomen. Het is de grootste studio van het huidig VRT gebouw. We hebben er wel vernomen dat de VRT gaat verhuizen. Men is volop bezig met de plannen en we kregen zelfs een brochure mee over het nieuw te realiseren project.

Waarom gaat men het verlaten vroegen we ons af? Het is gewoon te groot,te lange gangen, de nieuwe technieken vereisen niet meer zo’n grote regiekamers en  bovendien zit er in de muren en de vloeren asbest verwerkt, een kankerverwekkende stof.

Nu we dit wisten, probeerden we ons zo snel mogelijk uit de voeten te maken. Het challenge spel ‘floor is lava’ leek voor Bene en Zineb de redding.

Het nieuwe VRT gebouw zal het kloppende hart vormen van een nieuwe stadswijk. het einde van de bouwwerken is voorzien voor 2021.

De iconische toren is een ‘landmark’ en blijft gelukkig staan;

redactie: Migane en mevrouw De Ridder , ook voor de foto’s.

Posted in: (beeld)verhaal

vrijdag 23 november 2018

December 1, 2018

4 Toerisme ging op uitstap naar Planckendael

Op 23/11/2018 is 4Toerme met Mijnheer Delfosse en Mevrouw De Ridder op uitstap gegaan naar Planckendael in Mechelen. We  vertrokken op school om 8u25 en namen de trein naar Mechelen. Hier stond er een speciale autocar op ons te wachten.

We moesten die dag gidsen.  Onze toerisme leerkracht had ons  tijdens de les allemaal een dier gegeven om te gidsen 

Eenmaal aangekomen in Planckendael hebben de leerlingen elk hun dier gepresenteerd. Ze hebben heel het park afgelegd en gegidst. Het park is ingedeeld in continenten en we kunnen de dieren zien die voorkomen in  Afrika, Amerika, Antartica , … .

Narjis  vertelde ons over de neushoorn. Dieudonné  vindt dat de neushoorn heel behendig is voor een dier dat meer dan 2000 kg weegt.

Hier waren we voor de neushoorn die gelukkig, nog zijn hoorn had.

 

Op deze foto ziet u de pinguins die ook werden gegidst.

Maar het dier dat Safae het mooiste en de meest indrukwekkend vond, is de giraf . Dit  dier is zo prachtig en kalm , dat jij er een uur kan blijven naar kijken . Spijtig genoeg moesten we verder met onze presentaties.

Het meest ontzagwekkend dier was de giraf, het dier dat ik, Diedonné presenteerde. Wat ik eigenaardig vind, is dat zo een dun dier meer dan 2000 kg kan wegen en dat terwijl hij een planteneter is!

In de middag hadden de leerlingen pauze en konden ze lekker lunchen in het warme restaurant.  

Ik, Chirine heb de leeuw moeten voorstellen. We hebben de tekst zowel in het Frans als in het Nederlands moeten presenteren. Ik heb veel bijgeleerd over de dieren.

Ik vond de wandeling in Planckendael echt leuk maar de apen verstopten zich en we konden hen niet lang zien. 

Het was een vermoeiende maar toch een fijne dag.

donderdag 22 november 2018

November 27, 2018

Reporter voor één dag

Wij de leerlingen van 5C&M en 6C&M zijn op 22 november 2018 naar Bruzz geweest in Elsene . Voordat we naar Bruzz gingen hadden we er een les over gekregen en een toets dus we waren zeer goed geïnformeerd.

Het was een zeer leerrijke en plezante ervaring omdat we achter de schermen van journalisten van de radio konden kijken.De reden waarom we zeer geïnteresseerd waren was omdat hun werk aansluit bij onze richting. We hebben in hun vergaderzaal eerst wat informatie gekregen over Bruzz en daarna konden we luisteren hoe de radioreporters in de radiostudio het nieuws meedelen .

reporter: Migane Mwarabu, 6 C&M

Posted in: (beeld)verhaal, uitstap

Woensdag 7 november 2018

November 7, 2018

Herfst

De bomen roesten in het zieke licht
langs somber in zichzelf gekeerde grachten.
In wilde, stormdoorvlaagde regennachten
vertoont de maan een bleek, behuild gezicht

boven de lege straten, smalle schachten
waar in een onverbiddelijk gericht
de zomer langzaam voor het najaar zwicht,
terwijl de huizen op het einde wachten.

Tegen de morgen is de strijd beslecht.
Een vage geur van heimelijk bederven
heeft aan de moede wind zich vastgehecht.

Tussen een handvol dunne zonnescherven
heeft zich de zomer moeizaam neergelegd
om eenzaam en onopgemerkt te sterven.

Posted in: (beeld)verhaal

maandag 8 oktober 2018

October 7, 2018

FOTOWEDSTRIJD

Winnende foto van Migane uit 6 C&M te zien aan de Sint-Gorikshallen

Ik ben de gelukkige winnaar of laureaat van de  de fotowedstrijd “Internationaal Fotografisch Experiment met Monumenten 2018”. Op 11 september 2018 zijn we met onze klas 6C&M voor het vak Media en Actua naar de Sint Gorikshallen gegaan. Het was eventjes zoeken, maar onder de luifels vond ik mijn foto terug.

Al  de voorbijgangers konden tussen 30 juli en 20 september de tentoonstelling met de winnende foto’s bewonderen, waaronder ook mijn foto. Ik had een heel vreugdevol gevoel en kon gewoon glimlachen toen ik deze foto had waargenomen omdat ik zo trots op mezelf was.

Ook de klasgenoten en onze leerkracht Mevrouw De Ridder zijn trots op mijn prestatie.

Posted in: dagboek, evenement, fotoboek

dinsdag 25 september 2018

September 25, 2018

Wij zijn met 70 Okanners

Het schooljaar is nog maar enkele weken jong en onze school telt al 70 okan-leerlingen en 5 klassen. De kleinste klas is die van de analfabeten, ze zijn nu met 7.

De andere klassen tellen wel wat meer jonge studenten, maar een zesde klas is op komst. Op een totaal van 300 op de Dokter Jacobsstraat is dat een flink percentage. Reken maar uit hoeveel.

Alle werelddelen behalve Australië zijn weer vertegenwoordigd. Albanië, Roemenië, Polen, Bulgarije, Spanje en Moldavië zijn de  Europese landen. Nieuw is dat ook Frankrijk twee broers, Oracle en Elohim, naar ons landje stuurt.

Uit Azië komen de Turken, de Syriërs, de Iraniërs, de Irakezen, de Afghanen en de Pakistanen. In het grote Afghanistan worden veel talen gesproken, maar het Dari en het Pasjtu zijn de belangrijkste.

Ghana, Nigeria, Guinea Conakry (met 8 talen) en Marokko zijn de Afrikaanse naties.

De leerlingen van de Amerikaanse landen komen al jaren uit Zuid-Amerika: Brazilië, Colombia, de Dominicaanse Republiek en Ecuador. In dit laatste land is het Quechua, een Indiaanse taal, en de tweede taal van het land. Zo vertelt Carlotta uit okan 1.

Okan 1 is op dit moment de klas die het verst gevorderd is. Deze  leerlingen  zijn vorig schooljaar begonnen, maar zijn nog niet klaar om naar een gewone klas te gaan. Dit laatste  is de bedoeling van okan. De landen van  herkomst van de okanleerlingen kunnen veranderen, indien zich  ergens conflicten of economische problemen voordoen.

Signaal wenst alle leerlingen veel geluk in België en op het Sint-Guido-Instituut.

Posted in: dagboek

maandag 11 juni 2018

June 9, 2018

Migane van 5 C&M wint fotowedstrijd

Laureaat Internationaal Fotografisch Experiment

De gelukkige winnaar is dit jaar Migane Mwarabu van 5 C&M met deze foto. Voor het tweede jaar op rij is een foto van één van onze leerlingen geselecteerd als één van de tien beste foto’s.

De fotowedstrijd wordt door het Brussels hoofdstedelijk gewest georganiseerd voor leerlingen van alle Brusselse scholen. De doelstelling van de wedstrijd is om leerlingen te leren kijken naar het bijzondere van hun stad en ook om hun fotografische kunde te tonen.

Hartelijk proficiat Migane!

Posted in: evenement

donderdag 31 mei 2018

May 31, 2018

Zomerhotel gezocht voor onze Sint-Guido-legkippen

Bent u bereid om onze drie SGI-kippen een zomerhotel aan te bieden gedurende twee maanden? Aarzel dan geen seconde langer en grijp uw kans.

Zoals u wellicht weet, is de Itterbeekselaan de trotse eigenaar van een mooi aangelegde en goed onderhouden moestuin. Al het lekkers dat de moestuin biedt, wordt door de leerlingen gebruikt bij het bereiden van gerechten.

Bovendien kunnen we voor die heerlijke voedselbereidingen ook al jaren rekenen op onze sluwe kippen en hun uitgekookte eieren. Moestuin, kippen en IL zijn stilaan onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Nu zijn kleine vakanties redelijk gemakkelijk te overbruggen omdat enkele dierenliefhebbers af en toe eens langskomen om de kippen te verzorgen. Maar een lange zomervakantie is een heel ander verhaal.

Uiteraard kan er voor kippenvoer gezorgd worden en u zal zelf natuurlijk kunnen genieten van smaakvolle, verse eieren. Het moment van de ‘overhandiging’ en de wijze van transport kunnen naderhand bekeken worden.

Ter info: hoe moet ik ‘mijn’ nieuwe kippen thuis introduceren?

  • Zet ze in een eigen hokje in de omgeving van je eigen toom (= haan met enkele kippen) zodat zij kunnen wennen aan elkaars geluiden.
  • Na een dag laat je de dieren bij elkaar. Doe dat liefst ’s avonds, als de kippen op stok zijn gegaan.
  • Zorg dat er genoeg ruimte voor jouw kippen is om zich terug te trekken.

U kan met al uw vragen terecht bij Dieter Biesemans
dieter.biesemans@sintguido.be

Posted in: tip

vrijdag 25 mei 2018

May 30, 2018

Fietsen in Limburg

Op vrijdag 25 mei zijn wij op uitstap geweest naar Hasselt. Daar zijn we direct vertrokken naar de Grote Markt om de bezienswaardigheden te gidsen. Daarna zijn we nog naar de Virga Jesse-Basiliek en het woonhuis van Dr. Willems geweest. Op deze foto’s zie je Luca en Ijeoma leerlingen van 4T die ons hebben gegidst samen met Maria van 3 T die Ijeoma assisteerde. 

Fietsen 

In de namiddag zijn we gaan fietsen in de mooie landschap rond Hasselt, de Limburgse Kempen. We zijn eerst de fietsen gaan afhalen van het station en daarna hebben we gefietst tussen de bossen. We hebben ongeveer 20 km gefietst gespreid over 2 uur. We hebben hele mooie landschappen en tuinen gezien. De toppers voor mij waren  de Japanse tuin en de brug door het water. 

Voor sommige leerlingen en ook voor Oumaima was het heel moeilijk om deze fietstocht te maken omdat het ramadan was. Ze waren  aan het vasten,  hadden dorst en waren moe. We hebben het toch gedaan, en ik was heel fier op de anderen en op mezelf, het was wel een leuke activiteit zegt Oumaima.

 

Op de terugweg is er een meisje gevallen, gelukkig was het niet te ernstig maar ze had zich wel gekwetst. De trein kwam wel aan met meer dan 1 uur vertraging in Brussel. Het was zeer mooi en ik vond het een heel leuke reis. 

 

Farah El Yazidi, 3T

Het is daar heel mooi, er zijn mooie landschappen en we hebben prachtige foto’s genomen. Ik vond het een leuke dag zeker met de leerkrachten met wie we gegaan zijn, de beste leerkrachten voor ons.  

  • Hasan Plamada, 4T 

Hasselt is een leuke stad om te bezoeken. Ik vind dat iedereen een keer die stad moet gaan bezoeken. In de namiddag hebben wij gefietst. Dat was heel leuk en mooi.

Umar Rabbani, 4T
Wij hebben veel groene zones gezien. Het was een mooie uitstap.  

  • Soulaimane, 3T
    Ik hou enorm van de Japanse cultuur en was heel blij om  de Japanse tuin te kunnen bezoeken.

 

Posted in: uitstap

woensdag 23 mei 2018 (10)

May 23, 2018

Ook de VS doet mee!

Sta in bewondering voor de prachtige schilderijen van de leerlingen van de opleiding ‘Schilderwerken en Decoratie’.

Love boat 💓💓💓

Oh captain, my captain – Walt Whitman

Adventures are forever! ✈ 🛳

The brave men did not kill dragons. The brave men rode them (= De dapperen hebben geen draken gedood, ze reden ermee) 🔥

  • Jasmina Mani, 5HW voor signaaltv
Posted in: evenement

4 vestigingen in Anderlecht

Dokter Jacobsstraat 67
TEL: 02 521 60 10
Sainte Adresseplein 12
TEL: 02 520 86 30
Itterbeekselaan 550
TEL: 02 527 05 87
   Verheydenstraat 39
TEL: 02 520 05 72
Mailadres
info@sintguido.be

 

partnerschool VZW Sint-Goedele Brussel

Wat leerlingen zeggen

“Ze apprecieerde het enorm dat we zo spontaan waren en onszelf bleven. We hebben eigenlijk gedaan alsof koningin Mathilde een van ons was.”

Abdel El Ouedi

diversiteitslabel


We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…