All for Joomla All for Webmasters

Vrijdag 22 maart 2019

March 22, 2019

Dikke proficiat aan de winnaar van de poëziewedstrijd 2018-2019 campus DJ!

Elke dag droom ik in een weide

Vol witte rozen te lopen

Met jou, hand in hand, daar willen zijn,

Dat begin ik te hopen

 

Met jou wil ik beginnen

En met jou wil ik eindigen

Maar zo is het niet

Zoals je het ziet

 

Zo een kans heb ik nog niet gehad

Ik volg dan maar een ander pad

Niet het pad van de liefde

Maar dat van de vrede

 

El Hafidi Samia

2MWA

Posted in: evenement

dinsdag 19 maart 2019

March 19, 2019

Muziekles in 1BC

Posted in: signaaltv

donderdag 14 maart 2019

March 14, 2019

4EcWi bezoekt Coca Cola

Op 26 februari zijn we om 13.30u vertrokken naar het Sainte-Adresseplein. Ik was er met mijn klas bij! Vandaar namen we de bus naar het bedrijf Coca Cola Antwerpen.

Daar aangekomen moesten we uit veiligheid onze spullen in een locker steken. Een heel sympathieke vrouw kwam langs en gaf ons wat meer uitleg over wat we gingen doen. Vervolgens gaf ze aan elke leerkracht en leerlingen een tablet om aan een quiz te beginnen.

Voor die quiz heeft de vrouw ons ingedeeld in twee groepen, een groene groep en een gele groep. Ik zat in de gele groep en we moesten vraagjes oplossen over de geschiedenis van ‘Coca Cola’, ik heb hier veel uit geleerd en vond het heel interessant. De gele groep heeft jammer genoeg verloren.

Toen we hiermee klaar waren is mijn groep naar een zaal gegaan om op enkele persoonlijke vragen te antwoorden. Iedereen kreeg zijn eigen resultaat, een tekst van wie je letterlijk bent en welk werk in het bedrijf van Coca Cola het meest geschikt was voor jou.

Verder zijn we naar een ander lokaal gegaan om een filmpje te bekijken over hoe de drank Coca Cola ontstaan is. Het filmpje was heel kort en duidelijk. Ik vond het heel interessant. Na de film moesten wij op een tablet beoordelen van wat je van de film vond. Vervolgens gingen wij nog naar een ander lokaal om onze eigen drank te maken aan de hand van onze smaken. We zagen dat Coca Cola een duurzame onderneming is en dat ze zoveel drankjes produceren. De echte flessen Coca Cola zijn dunne buisjes die ze verwarmen en er zo een bepaalde vorm van maken.

We kregen ook een grote rondleiding over het hele bedrijf en kregen daarna als dank een gratis drankje. We verzamelden ons daarna in de bus en gingen samen terug naar Sint Guido.

We zijn pas om 18.20u terug aangekomen. Voor mij was die een super goede activiteit. Ik wil deze uitstap eigenlijk nog eens maken.

  • Ilias Lahkloufi, 4 EcWi
Posted in: evenement

vrijdag 1 maart 2019

March 10, 2019

Handwerpen

Op vrijdag 1 maart vertrok de hele okan-afdeling van het SGI naar Antwerpen, ook de leerlingenbegeleiders waren van de partij. De nu 7 klassen van de anderstalige nieuwkomers kregen zowel een bezoek aan een museum als een wandeling met een aantal opdrachten. Voor het transport werden de schepen vervangen door metro,trein en tram of bus.

Enkele klassen gingen naar het museum van de Red Star Line, een Belgische rederij die regelmatig schepen tussen Antwerpen en New York liet varen. Tussen 1872 en 1935 verhuisden zo liefst 2 miljoen mensen naar Amerika, van wie één vierde joden waren. Die mensen kregen het toen in Europa moeilijk en wilden een beter bestaan.

Andere klassen kregen het MAS voorgeschoteld, een nieuw museum sinds 2011 in de oude haven. Rondom de dokken en kades staan nog pakhuizen en fabrieken uit de oude glorietijd van de havenstad. Met de roltrappen gingen we snel naar boven. Op één van de verdiepingen was een tentoonstelling over godsdiensten en de “Ommegang” in Antwerpen. Dit was een stoet die al van in de 16de eeuw bestond en die op een carnaval leek. Het woord zegt het zelf, er werd om of rondgegaan, vooral op de Grote Markt. Allerlei reuzen, grote zeemonsters, boten  en fantasiefiguren werden rondgedragen, tot groot plezier van de Sinjoren.

Weer vergaten een aantal leerlingen dat ze die objecten niet mogen aanraken. Omid en Alexander gedroegen zich correct. Er waren ook oude, nog spelende muziekkasten, zo groot als een hele muur, waarop de mensen vroeger dansten. Onze leerlingen kunnen dat natuurlijk ook.

Okan 4 en 5 gingen vervolgens naar de dakverdieping, want ze wilden het unieke zicht op haven en stad niet missen en het was er koud. Jessica kon haar ogen niet geloven. Na het eten begonnen de opdrachten en de wandeling terug naar het station. Magda begreep niet elke vraag, maar kleurde de vlaggen juist. Bij het standbeeld van Brabo maakte Ahmed van 05 ruzie met Saefadin. mevrouw Dockx moest tussenkomen en ik zag een handschoen liggen. Zouden de jongens de legende van stad begrepen hebben en zou één van hen met de hand geworpen hebben?! En wie was dan de reus ?

Bij ons gezelschap voegden zich enkele meneren en een vrouw, leden van de “orde van den Prince”, die de hele reis betaalden. Ik bedank hen in naam van mijn collega’s en leerlingen. Zo kregen onze leerlingen eens een andere stad te zien, en niet de minste,  plus een museum. De chocolade handjes werden erg gesmaakt.

Posted in: evenement

vrijdag 22 februari 2019

March 10, 2019

Op zoek naar de bronnen van Spa & wintersport in de Ardennen

Dag iedereen

Ik, Solina, leerling van 3Toerisme, ga jullie over onze uitstap naar Spa vertellen.

In het begin van de dag had ik er niet zoveel zin in , ik dacht dat het saai en super veel stappen ging zijn. Maar ik heb me heel goed geamuseerd!

Onze eerste stop was het huis waar Marie-Henriette (de 2de Koningin van België en de vrouw van Leopold II ) verbleef. Nu het museum van de badstad Sp of Musée de la Ville d’eau.

Koning Leopold II had een een minnares en zijn vrouw Koningin Marie-Henriette verbleef liever in Spa dan in Brussel. Ik vond het een zeer boeiend verhaal en ik was heel erg geïnteresseerd  in wat er allemaal gebeurd was in die tijd.

Dat vond ik wel al een leuk begin. Natuurlijk hebben we wel meer dan één bezienswaardigheid gezien.

Toen we naar de toeristische dienst gingen vond ik het niet zo leuk , het begon harder te regenen en veel meisjes waren aan het roepen, praten ,….

In de toeristische dienst stonden hele leuke boekjes , brochures , foto’s , spulletjes…. Ik vond het heel leuk om het allemaal eens te zien.

En vervolgens vond ik de lift het allerleukste wat we gedaan hebben. Met zen alle zaten we op elkaar gepropt , maar het was best wel grappig.

We gingen met de lift stijl naar boven , we konden heel spa zien, het was heel mooi !

Boven kwamen we uit bij de Thermen van Spa. In de hal binnenin konden we verschillende bronnen Spa water drinken. Ze waren spijtig genoeg niet allemaal even lekker.

Toen we klaar waren met door het kuuroord wat te stappen, gingen we te voet naar beneden, de heuvel Anette net Lubin af. Daar keek ik zwaar tegenop maar toen het moment daar was , vond ik het wel heel leuk.

Nadat we het kuuroord hebben bezocht kregen we van mevrouw De Ridder en mevrouw Slembrouck tijd om iets te gaan eten. Helaas was er wel niet zoveel keuze in Spa om te  eten, maar dat vond ik helemaal niet erg.

Na de middag pauze moest onze klas gidsen. Vanaf dan hebben we niet meer zoveel gestapt. Alleen toen we de skipiste gingen bezoeken hebben nog een klein wegje afgelegd. Het uitzicht was prachtig !

De laatste en de mooiste stop van allemaal was de waterval van Coo. De waterval was super mooi en groot. Het was het ideale moment om foto’s te nemen.

Er was veel wind maar dat verpeste het moment gelukkig niet , de zon kwam er zelfs door en we zagen een regenboog.

Na het bezoek aan de waterval was het tijd om naar huis te gaan.

Het was een super leuke dag!

Posted in: evenement

donderdag 7 februari 2019

February 20, 2019

Leerlingen van de 2de graad toerisme bezoeken het Vakantiesalon en gidsen in de buurt van het Atomium

 

Wij,  de leerlingen van  3 en 4 toerisme, zijn  donderdag 7 februari 2019 op uitstap gegaan met Mevrouw De Ridder en Mevrouw Van Der Kelen. We moesten deze dag gidsen. Iedereen had een onderwerp gekregen van de leerkracht. 

 We hebben de hele voormiddag een rondleiding gedaan rond het Heizel vlakte. We begonnen eerst met het Atomium.  We hebben daar  foto’s  genomen bij de ‘WELCOME’ . Hier komen de meeste toeristen om foto’s te trekken.

We hebben rond gestapt van het  metro station Heizel tot het vakantiesalon,  een hele tour. Het was heel leuk want er zijn daar nog best wel mooie plaatsen.

 

Hier zijn we aan het Chinees paviljoen en aan de Japanse toren in Laken. Jammer genoeg konden we er niet binnen, het gebouw is in renovatie. In 1909 schonk koning Leopold II het gebouw aan de Belgische staat.

Anas vertelde aan zijn klasgenoten over de Belgische dynastie.
“Volgens sommige medeleerlingen  was mijn presentatie te lang.  De leerkrachten vonden wat ik zei wel interessant en goed voorbereid”, aldus Anas.We weten nu alles over alle koningen van België van Koning Leopold I tot aan Koning Filip dankzij de uitleg van Anas.

Hier zijn we in het  park van Laken, de plek waar we het meest hebben gelachen. We hebben in de voormiddag een wandeling gemaakt  en zeker meer  dan 2 uur gestapt. 

In de namiddag bezochten we het vakantiesalon. Dit  is een beurs waar je info krijgt over toeristische bestemmingen en  je een reis kan boeken. We kregen als opdracht er  informatie te zoeken  en onze  bundel in te vullen.

Daar kon je veel toeristische diensten vinden en activiteiten doen. Het was een beetje ingewikkeld om alle  documentatie te vinden omdat er  veel standen waren.

Benedicte had alles gevonden en had nog wat tijd over om wat indrukken op te doen en  enkele activiteiten te doen. Ze heeft met indianen gedanst, het filmpje heeft ze per ongeluk verwijderd maar ze heeft er nog een foto van.

Hieronder het verslag van wat ze er nog allemaal heeft beleefd:

Ik ben naar een virtuele wereld gegaan : ik moest op een stoel zitten en een mevrouw heeft  me een rare bril opgezet. Ik reisde eerst naar Dubai en daarna naar New York. Dat was echt realistisch en fantastisch!

Daarna ben ik naar de Barbie-stand gegaan en daar heb ik make-up opgedaan en mijn nagels laten verzorgen. Ik ben ook gaan surfen en daar heb ik een lat, een T-shirt, een surf diploma , stickers en een potlood gekregen. Normaal, vind ik het kleur roos niet mooi maar mijn T-shirt is roos en hij is wel mooi dus misschien zal ik nu meer roze aandoen.

Ik wou ook nog duiken maar ik had niet veel tijd en ik moest met een volwassene zijn . Dan kwam ik nog Marilyn Monroe tegen en heb een foto met haar genomen.

Het was een leuke ervaring en ik ben heel gelukkig dat ik het Vakantiesalon nu ken. Na het vakantiesalon zijn we gezamenlijk terug naar de uitgang gegaan. De leerkrachten waren best wel tevreden van ons gedrag en op de feit dat we op tijd waren 

– uit het verslag van: Sarah, Benedicte, Anas, Eumice, Sephora, Safae

Posted in: evenement

maandag 18 februari 2019

February 18, 2019

Sint-Guido doet mee aan klimaatmars

Op 31 januari 2019 gingen wij van 6WeWi en 5WeWi samen met mevrouw Conings op klimaatmars naar Brussel-Noord. Er waren duizenden jongeren zowel van lagere scholen als van het secundaire onderwijs op straat gekomen om actie te voeren voor een beter klimaatbeleid.

In Brussel waren 12.500 scholieren en studenten van het Noordstation naar het Zuidstation getrokken. In Luik waren er bijna 15.000 jongeren samengekomen. Wij namen deel aan deze protest omdat er weinig wordt gedaan voor het klimaat en wij vonden het leuk om voor de eerste keer te betogen.

Omdat onze school het klimaat belangrijk vindt, vond de directrice het een spontane idee en werd onze betoging als een uitstap beschouwd en niet als spijbelen. Wij vertrokken met 12 500 betogers om 10u vanuit noord station in Brussel en wij stapten samen tot aan Brussel Centraal.

Ik vond het persoonlijk een leuke ervaring om voor de eerste keer aan een protest deel te nemen, wij hebben gezien hoe de mensen echt het klimaat opwarming willen verminderen, en dat ze eindelijk een actie willen doen. We passeerden langs de Vlaamse parlement, mensen waren daar met hun opvallende slogans voor het parlement aan het roepen.

Dan stapten wij verder naar Kunst-Wet en daar hebben wij Anuna De Wever ( de organisator van Youth for Climate) gezien. Twee van onze klasgenoten hebben een foto met haar genomen. Daarna kwamen wij aan Brussel Centraal station en wij keren langs daar naar school terug om ongeveer 12u30.

Wat is Youth for Climate?

Youth for Climate is een organisatie die opgericht werd door een 17 jarig meisje, Anuna De Wever, samen met haar vrienden, tegen de opwarming van aarde. Ze hebben bedacht om een protest samen met de jongeren te organiseren om de regering aan te moedigen om in actie te schieten.

– Tabarek Hamid, 6WeWi

Posted in: evenement

vrijdag 11 januari 2019

February 2, 2019

WELKOM IN DE JUNGLE

Op 11 januari 2019 vond de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie plaats voor het personeel  van de pedagogische eenheid Anderlecht. De receptie en de quiz achteraf werden door de leerlingen van de 3de graad Communicatie en Media en hun leraren van het Sint-Guido-Instituut georganiseerd. Het thema was safari/jungle. 

Receptie

De avond begint met een receptie. Het thema van de avond is safari en jungle. De nieuwe sportzaal wordt volledig in het thema gedecoreerd.

De leerlingen van 5&6 C&M zijn uitgedost en klaar om op safari te vertrekken.

Ook veel leerkrachten zijn in het thema gekleed.

Verschillende activiteiten worden georganiseerd, de sfeer zit er goed in!

Quiz

Om 20u begint de quiz. Er zijn 18 teams ingeschreven. De quiz bestaat uit 8 verschillende rondes, waarin er telkens ook een link naar het thema Safari is. De leerlingen van 5 en 6 C&M wisselen elkaar af om de rondes te presenteren. De deelnemers kunnen ook eten en drinken bestellen tijdens de quiz.

De leraren van  ploeg “Les Amies” worden uitgeroepen tot winnaars  en mogen de hoofdprijs uitkiezen. De quiz eindigt om 23u30. Enkele leerkrachten zijn gebleven om op te ruimen samen met de leerlingen.

– fragmenten uit de taak “Persbericht schrijven” van Ijeoma, Jeanette en Thomas, alle foto’s zijn ook op facebook te bekijken

Posted in: evenement

vrijdag 30 november 2018

December 4, 2018

5 en 6 C&M bij VRT op bezoek

Op 30 november zijn de leerlingen van 5 en 6 c&m naar de VRT geweest. Het was het een zeer informatieve uitstap omdat we achter de schermen van journalisten, weermannen en allerlei andere functies konden kijken.

VRT-nieuwsstudio

Zo konden we zien dat de ruimte er anders uitziet dan wat we bij ons thuis zien. De gids zei dat we vaak bij de neus worden genomen. Zoals hieronder in de studio van  waaruit het journaal wordt uitgezonden. Op de achtergrond worden beelden geprojecteerd.

Zo waren we een beetje speels en blij bij de ketnet-studio en hebben we veel foto’s
getrokken omdat het gewoon onze jeugd is.

Zo zijn we ook meer te weten gekomen over het geluid. De studio’s zijn zo gebouwd dat er geen geluid van buitenaf binnenkomt. De muren vertonen gaten, niet echt mooi maar handig om het echo effect uit te sluiten. Werken in een studio betekent werken met veel licht, maar geen daglicht. Ramen zijn er niet.

De stoelen zijn zo oncomfortabel dat men na een tijdje vooruit gaat leunen of rechtop gaat zitten. Daardoor lijkt het publiek zeer gemotiveerd voor wat de praatgasten vertellen.

Mevrouw Slembrouck en Eduards lijken heel geïnteresseerd te zijn.

Dat is een trucje.

Lamiae en Thomas  vonden het zelfs interessant om het weerbericht eens voor te stellen. Jammer genoeg zijn we Frank Deboosere niet tegengekomen.

Zijn opvolger staan al klaar.

De laatste studio die we te zien kregen, was die van “Van Gils en Gasten”. Het is de grootste studio van het huidige VRT-gebouw.

We hebben vernomen dat de VRT gaat verhuizen.

Men is volop bezig met de plannen en we kregen zelfs een brochure mee over het nieuw te realiseren project. Waarom gaat men het verlaten vroegen we ons af? Het is gewoon te groot, te lange gangen, de nieuwe technieken vereisen niet meer zo’n grote regiekamers en bovendien zit er in de muren en de vloeren asbest verwerkt, dat is een kankerverwekkende stof.

Nu we dat wisten, probeerden we ons zo snel mogelijk uit de voeten te maken. Het challenge spel ‘floor is lava’ leek voor Bene en Zineb de redding. Het nieuwe VRT-gebouw zal het kloppende hart vormen van een nieuwe stadswijk. het einde van de bouwwerken is voorzien tegen 2021. De iconische toren is een ‘landmark’ en blijft gelukkig staan.

  • Migane en mevrouw De Ridder, ook voor de foto’s
Posted in: (beeld)verhaal

vrijdag 23 november 2018

December 1, 2018

4 Toerisme naar Planckendael

Op 23 november is 4 Toerisme op uitstap gegaan naar Planckendael in Mechelen. We  vertrokken op school en namen de trein naar Mechelen. Hier stond er een speciale autocar op ons te wachten.

Eenmaal aangekomen in Planckendael hebben de leerlingen elk hun dier gepresenteerd. Ze hebben heel het park afgelegd en gegidst. Het park is ingedeeld in continenten en we kunnen de dieren zien die voorkomen in  Afrika, Amerika, Antartica etc.

Narjis  vertelde ons over de neushoorn. Dieudonné  vindt dat de neushoorn heel behendig is voor een dier dat meer dan 2000 kg weegt.

De neushoorn heeft gelukkig nog zijn hoorn

 

Het dier dat Safae het mooiste en meest indrukwekkend vond, is de giraf. Dat dier is zo prachtig en kalm, dat jij er een uur kan blijven naar kijken. Spijtig genoeg moesten we verder met onze presentaties.

Het meest ontzagwekkend dier was de giraf, het dier dat ik, Dieudonné presenteerde. Wat ik eigenaardig vind, is dat zo een dun dier meer dan 2000 kg kan wegen en dat terwijl hij een planteneter is.

In de middag hadden de leerlingen pauze en konden ze lekker lunchen in het warme restaurant

Chirine gidst ons bij de leeuw. We hebben de tekst zowel in het Frans als in het Nederlands mogen presenteren. Ik heb veel bijgeleerd over de dieren.

Ik vond de wandeling in Planckendael echt leuk maar de apen verstopten zich en we konden hen niet lang zien. 

4 vestigingen in Anderlecht

Dokter Jacobsstraat 67
TEL: 02 521 60 10
Sainte Adresseplein 12
TEL: 02 520 86 30
Itterbeekselaan 550
TEL: 02 527 05 87
   Verheydenstraat 39
TEL: 02 520 05 72
Mailadres
info@sintguido.be

 

partnerschool VZW Sint-Goedele Brussel

Wat leerlingen zeggen

“Ze apprecieerde het enorm dat we zo spontaan waren en onszelf bleven. We hebben eigenlijk gedaan alsof koningin Mathilde een van ons was.”

Abdel El Ouedi

diversiteitslabel


We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…