All for Joomla All for Webmasters

donderdag 16 maart 2017

March 24, 2017

Het kennismakingsspel

De studenten uit Leuven hebben ervoor gezorgd dat wij stap voor stap meemaken hoe het studentenleven in z’n werk gaat. De eerst plaats waar de studenten ons hebben gebracht is de plaats waar alle studenten zich inschrijven in Leuven. Daar moesten wij, de leerlingen van 5C&M de woonplaats, studentenjob, het jaar & studies van elke student bij de juiste persoon plaatsen. eerlijk gezegd, zo slecht waren we niet!

Posted in: (beeld)verhaal

vrijdag 24 maart 2017

March 23, 2017

De paashaas

Kijk daar eens in het veld.
De paashaas die de eieren telt.
De kippen zitten op de stok,
in het grote kippenhok.
Een gekakel, een geleg.
Vrolijke boel, daar zo gezegd.
Hazen verven.
Eieren in alle mooie kleuren,
om het paasfeest op te fleuren.
De kinderen zijn blij verheugd
en dat brengt het paasfeest deugt.

Posted in: poëzie

donderdag 23 maart 2017

March 23, 2017

Paashaas cakejesFoto recept: Paashaas cakejes

ingrediënten

voor 30 porties

 • Cakejes
 • 250 gr boter, zacht
 • 350 gr suiker
 • 3 eieren
 • 2 eetlepels citroenrasp
 • 1 theelepel vanille extract
 • 450 gr bloem
 • 1 theelepel soda bicarbonaat (baksoda)
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 1/2 theelepel zout
 • 450 ml zure room

 

 • Roomglazuur
 • 250 gr boter, zacht
 • 1 theelepel vanille extract
 • 600 gr glaceersuiker (poedersuiker)
 • 2 eetlepels melk

 

 • Decoratie
 • 1 tube zwart decoratieglazuur
 • 30 marshmallows, in de lengte doorgesneden
 • roze decoratiesuiker
 • chocolade snoepjes of smarties

bereidingswijze
Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 50min afkoelen  ›  Klaar in: 1uur40min 

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden C / gasovenstand 4. Vul een muffin bakvorm met papieren bakvormpjes.
 2. Klop in een grote kom de boter en de suiker romig. Meng de eieren er een voor een doorheen. Voeg de citroenrasp en vanille extract bij en mix goed door.
 3. Meng in een andere kom de bloem, baksoda, bakpoeder en zout. Voeg dit toe aan het botermengsel, afwisselend met de zure room (het cakebeslag zal dik zijn). Vul elk bakvormpje met 4 eetlepels beslag. Bak deze 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot een sateprikker in het midden gestoken er schoon uitkomt. Laat 10 minuten afkoelen; zet ze dan op een rooster om verder af te koelen.
 4. Maak ondertussen het glazuur. Klop in een grote kom de boter met de vanille romig. Meng de suiker erdoor, een kwart per keer, en mix goed door na elke toevoeging. Mix de melk erdoor en blijf mixen tot het een licht en luchtig geheel is.
 5. Pak de marshmallow helften en leg deze met de snijzijde naar onder op een schone ondergrond. Smeer een beetje glazuur op de bovenkant van elke marshmallow en strooi er wat decoratiesuiker over. Dat zijn je oren.
 6. Als de cakejes afgekoeld zijn, besmeer je ze met een gelijkmatige laag glazuur. Pak dan de voorbereide marshmallow helften en druk deze voorzichtig op de cakejes om oren te maken. Maak het gezichtje va de paashaas door een chocolade snoepje als neus in het midden te drukken als neus, en ‘schilder’ dan snorharen en ogen met de zwarte decoratieglazuur.

Veel succes!

Posted in: recept

woensdag 22 maart 2017

March 22, 2017

SGI’s GOT TALENT

De eerste editie van de tekenwedstrijd op de DJ kende een groot succes. 4 deelnemers werden geselecteerd namelijk Beta Dimitris (OKAN 8), Warzocha Milosz (3 HW), Zaanan Haron (3 WET) en Rama Sharef (OKAN 3). De leerlingen kozen via de stembus voor de tekening van Rama Sharef. Ook de andere tekeningen waren buitengewoon prachtig. Iedereen krijgt een canvasdoek met penselen, de winnaar ontvangt er nog eens twee bioscooptickets bovenop.

 

Posted in: evenement, hobby, tekening

dinsdag 20 maart 2017

March 20, 2017

Zij wandelt door de straten

omringd door bomen

die ooit vol bloesems waren.

Het begint te regenen, en beelden verschijnen weer in haar hoofd.

In die beelden lacht ze, en hij lacht ook. Zijn hand streelt haar bruine haar en ze kijkt in zijn ogen. Ze lijken gelukkig, en dat maakt haar verdrietig. Zij kan zich niets meer herinneren.

Noch zijn glimlach, noch zijn ogen, noch zijn naam. Zijn stem kon ze nog vaag horen, maar ze herkende hem niet meer.

Door de hevige regen stopt ze voor een paar seconden, valt ze op haar knieën en begint te huilen. Ze weet niet waarom ze huilt, ze weet niet meer wie hij is, wat hij voor haar betekent en ze kan niet begrijpen waarom regen haar altijd zo veel beelden brengt die ze nooit herkent, maar die altijd met hem te maken hebben.

Het doet haar zoveel pijn, dat ze haar hart letterlijk voelt breken.

Het voelt alsof haar hart iets weet wat ze zelf niet weet. Alsof een stuk van haarzelf diep in haar ziel verdwenen is. Ze wil de reden van haar pijn vinden, maar op dit moment kan ze alleen maar in de regen blijven en huilen voor een onbekende die ooit haar enige geluk en hoop was.

De onbekende die haar leven heeft gered en haar herinneringen bewust heeft weggenomen, zodat ze gelukkig zonder hem zal kunnen leven. Zodat hij alleen zich die mooie en minder mooie momenten nog kan herinneren. De mooie momenten die alle bomen deden bloeien en de triestige momenten die zijn tranen in regen veranderden.

Hij dacht dat het zo veel beter was voor haar. Alleen dacht hij niet aan het feit dat je het lot zelfs met een goddelijke kracht niet kan breken.

 • Andreea Navala, 6HW
Posted in: dagboek

donderdag 16 maart 2017

March 17, 2017

Met Indigo in studentenstad Leuven 

Onze klas, 5C&M , neemt samen met een groep leraren in opleiding deel aan het Indigo-project. Dat houdt in dat wij deze fijne groep studenten aanmoedigen om les te geven in het Brusselse en zij ons motiveren om later verder te studeren in een prachtige studentenstad zoals Leuven.

Op donderdag 16 maart kregen wij een rondleiding in de stad Leuven. Niet zomaar een rondleiding. De studenten namen ons mee op een typische studentendag en toonden ons wat je in Leuven moet gezien hebben.

Als afsluiting van deze dag, kregen wij de kans om de bekende rector te ontmoeten, namelijk Rik Torfs. Het was een leerrijke ervaring waar we allen van genoten hebben.

De charme van de stad zal ons bijblijven en ons inspireren voor onze eigen, toekomstige studententijd.

 

 

Op deze foto staan we op de Oude Markt van Leuven. Dit plein wordt ook ‘de langste toog van West-Europa’ genoemd. De opdracht was hier om 10 verschillende onderleggers en 10 verschillende kroonkurken te zoeken in verschillende cafés. Het aanbod aan cafés was groot dus was deze opdracht  snel voltooid.

Stadhuis van Leuven

 

Op deze foto waren we een spel aan het spelen, Tatiana (midden op de trap) gaf ons stellingen over Leuven.  Als we dachten dat de stelling juist was, moesten we links gaan staan en rechts voor fout.

Het was voor Nisrine de eerste keer dat ze in Leuven was en wist ze zeer weinig over de stad en gevolg:  ze had bijna alle vragen fout beantwoord!

Toch was het een leuk spel 🙂

 

Hier bevinden we ons op het Monseigneur Ladeuzeplein, waar we onze smaakpapillen moesten laten werken. De studenten lieten ons een echte doop beleven. De bedoeling was dat we geblinddoekt verschillende smaken moesten proeven en raden wat het was. Natuurlijk zo slim dat we waren vonden we alle smaken.

 • Narjis Sedki & Benedicte Pindi, 5C&M
Posted in: uitstap

maandag 13 maart 2017 (5)

March 13, 2017

Samen stonden wij sterk

En niemand kon ons breken

We begrepen elkaar

Zonder dat we het uit zouden spreken

Samen konden wij alles aan

En gingen er samen tegenaan

Hieven ons hoofd op

Zodat we ons door alle ellende heen konden slaan

Samen wist ik wie ik was

Jij gaf mij mooie momenten

Door gewoon jezelf te zijn

Jij, met al jouw talenten.

Maar samen is nu alleen

En waar ik ga, ga jij niet meer heen

Jouw buien en rare kuren doen mij zeer

Maar zoals jij is er geen!

 • Yasmine Benalyech, 6HW
Posted in: poëzie

maandag 13 maart 2017 (4)

March 13, 2017

Op vrijdagmiddag is er op onze school een half uurtje schaken, onder de vleugels van leraar G. Maes. Zowel voor beginners als gevorderden.

Camera & montage: Parwez Sayedi, 6 Wewi

Posted in: signaaltv

maandag 13 maart 2017 (3)

March 13, 2017

Wij en Belfius Art

Yasmine en Lorenzo bij Paul Delvaux

Op zaterdag 11 maart zijn wij vrijwillig naar de kunsttentoonstelling in Belfius gegaan op het Rogierplein in Brussel. Onze groep werd begeleid door één van leerlingen van 6ASO, Yasmine, die daar op zaterdag aan het onthaal staat.

Aan de ingang hadden we een klein zithoekje. Daar konden wij naast een mozaïek van Jan Fabre over het ontstaan van het leven, zitten, koffie drinken en over ons leven reflecteren bij een van de kunstwerken.

Het kleedje van modist Pierre-Antoine Vettorello bij Jan Fabres groene keverjurk (rechts op de achtergrond)

Na een kleine ontspanning zijn wij naar 32ste verdieping gegaan. Daar wachten ons mooie uitzichten en nog mooiere kunstwerken. Aan de ingang zagen wij een muur gedecoreerd met een stuk stof en het woord “recollection”.

Tot 23 april kan u zelf ook op zaterdag naar de Belfius Art Collection, zie: https://www.belfius-art-collection.be/be-nl.

 • Rami ‘Vlad’ Saleh, 6ASO
Posted in: uitstap

maandag 13 maart 2017 (2)

March 12, 2017

Op uitstap naar BELVUE

De leerlingen van 5  en 6 ASO hebben het BELVUE-museum bezocht. Het museum belicht België via zeven thema’s uit de samenleving en een galerij met meer dan 200 voorwerpen, die als het ware het materiële geheugen van België vormen.

De tentoonstelling is de perfecte plaats om ons op een originele manier de geschiedenis van België en de belangrijke thema’s uit onze hedendaagse samenleving aan te leren.

In de zeven thematische zalen (namelijk: Democratie, Welvaart, Solidariteit, Pluralisme, Migratie, Taal en Europa) doorkruis je de geschiedenis van België met telkens een andere perspectief. Je ziet daar ook 100 procent typisch Belgische voorwerpen die dateren van 1830 tot nu en je beslist zelf hoeveel je wil te weten komen over welk onderwerp.

We werden verdeeld in groepjes en iedere groep moest een zaal voorstellen. In het begin was het moeilijk, maar dankzij de hulp van de leerkrachten ging het vlot. Bovendien hadden we al op voorhand les gekregen over wat je in het museum kan zien, dus we wisten er al een beetje over. De uitstap naar BELVUE was zeer verrijkend en geslaagd.
 • Hind en Vanessa van 5WeWi

 

Posted in: uitstap

4 vestigingen in Anderlecht

Dokter Jacobsstraat 67
TEL: 02 521 60 10
Sainte Adresseplein 12
TEL: 02 520 86 30
Itterbeekselaan 550
TEL: 02 527 05 87
   Verheydenstraat 39
TEL: 02 520 05 72

Wat leerlingen zeggen

“Ze apprecieerde het enorm dat we zo spontaan waren en onszelf bleven. We hebben eigenlijk gedaan alsof koningin Mathilde een van ons was.”

Abdel El Ouedi
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…