All for Joomla All for Webmasters

30 juni 2022

July 7, 2022

Gefeliciteerd!

 

maandag 20 juni 2022

June 19, 2022

De winnaars van de TikTok-wedstrijd

Dit zijn de winnaars van de TikTok-wedstrijd die op de campus Dokter Jacob werd georganiseerd: Ben Abbou Daoued (3 EW), Iman El Amrati (3 EW), Andy Tasia (4 Wet) en Patrick Preda (4 ECWI – niet op de foto).

Een dikke proficiat voor alle winnaars! Ze ontvangen allen een mooie cadeaubon!

Posted in: evenement

dinsdag 14 juni 2022

June 14, 2022

Kleuterpicknick met ZOWE

De leerlingen van 3 ZOWE bereidde onder leiding van Mevrouw Van Der Mauten, mevrouw Brahaj en mevrouw Van Den Bossche vorige week met veel liefde de kleuterpicknick voor het Nederlandstalige school GBS 13.

De twee klassen hadden beide rond verschillende thema’s gewerkt.

3ZOWEa rond thema diertjes en 3ZOWEb rond thema ‘Disney’. Ze hebben hiervoor ook versieringen voor gemaakt in de klas rond de thema’s.

De kleuters hebben volop genoten van de hapjes, drankjes, versiering en de activiteiten!

De school was in de wolken: ”Het was super georganiseerd, onze kleutertjes hebben genoten en jullie zijn volgend jaar opnieuw welkom!”

Enkele sfeerfoto’s:

Posted in: dagboek, evenement

woensdag 8 juni 2022

June 14, 2022

Gezellig eten met thuislozen

De leerlingen van 2Bb gingen samen met mevrouw Brahaj naar Puerto in Brussel in kader van  het thema ‘ armoede ‘

Wat deden we daar?

 • pannenkoeken gemaakt voor de thuislozen
 • kledij en accessoires verzameld op school en daar gegeven
 • de mensen naar hun woonst begeleid
 • pannenkoeken naar een WZC = woonzorgcentrum gebracht

We hebben daar een leuke voormiddag gehad, we werden zeer hard bedankt voor het initiatief.

Zeker voor herhaling vatbaar!

Posted in: evenement

woensdag 1 juni 2022 (3)

June 1, 2022

Tips voor succesvolle examens

1. Probeer jezelf te kalmeren.

Het is goed om je te laten realiseren dat je, als je vaak genoeg aanwezig bent geweest en een redelijke aantal opdrachten hebt gedaan, al een heleboel kennis hebt opgedaan. Deze kennisbasis zal je helpen tijdens het examen.

2. Stel vast welk materiaal je moet bestuderen.

De meeste examens hebben betrekking op specifieke onderwerpen en studiestof, en het is belangrijk om te weten welke stof of onderdelen je wilt bestuderen. Anders gebruik je mogelijk je kostbare studietijd voor de verkeerde dingen.

3. Maak een studieplan.

Het lijkt misschien een eenvoudige taak, maar mensen die een gedetailleerd studieplan maken hebben het vaak gemakkelijker tijdens het studeren, en ontdekken dat ze meer tijd overhouden om te ontspannen en relaxen. Bij het maken van een studieplan moet je rekening houden met de hoeveelheid tijd die je nog hebt vóór het examen.

4. Bepaal je studiemethodes.

Studiemethodes gaan over het gebruik van kleuren, foto’s, brainstormsessies en mind maps. Sommige mensen leren en onthouden dingen beter als ze in bepaalde kleuren staan, terwijl andere mensen zich misschien diagrammen en afbeeldingen gemakkelijker herinneren. Gebruik hiervoor de methode die voor jezelf het beste werkt; zolang het effectief is, maakt het niet uit wat het is.

5. Maak aantekeningen en stel vragen.

Het is nooit te laat voor vragen, en de lessen voor het examen zijn meestal een herhaling, wat precies is wat je nodig hebt. Als je aan het studeren bent en een onderdeel tegenkomt dat je niet begrijpt, schrijf het dan op. Stel je leraar vragen tijdens de les of op een ander geschikt moment. En maak je geen zorgen – je bent niet dom omdat je vragen stelt. Vragen betekenen dat je actief oplet en dat je leert.

6. Zoek naar de juiste leermiddelen. Je leerboek, notities, online bronnen, klasgenoten, leraren en eventueel de mensen bij je thuis, kunnen allemaal van nut zijn als vraagbaak. Vooral eerdere opdrachten zijn goed, omdat van sommige proefwerken de vragen rechtstreeks zijn afgeleid uit het huiswerk.

7. Vraag om hulp. Je krijgt geen bonuspunten door alles maar alleen te doen. Klasgenoten kunnen nuttig zijn bij het studeren, maar kies iemand die je echt wil hebben, en niet die vriend waar je vooral mee kunt lachen. 8. Probeer zo veel mogelijk te onthouden.

De sleutel tot topprestaties is de mogelijkheid om alle relevante stof te onthouden. Er zijn trucjes om je te helpen bij het onthouden van dingen, ook wel geheugensteuntjes. Denk bijvoorbeeld aan poëtische of rijmende geheugensteuntjes voor auditieve leerlingen, visuele beelden en fantasie voor de visuele leerder, dans of beweging voor de kinesthetische leerling (omdat spieren een geheugen hebben), of een combinatie van deze. Herhaling is een andere vorm van memoriseren die meestal wordt gebruikt.

9. Voeg ongemerkt studietijd toe aan je dag.

Korte, herhaalde studiesessies zijn vaak effectiever dan lang achter elkaar studeren. Lees studiestof tijdens de huiswerkuren of neem de extra tijd tijdens de lunch.

10. Beloon jezelf.

Het kan helpen om te kunnen toewerken naar een beloning voor het verwezenlijken van je doel. Zorg dat je beloningen klaar hebt voor studiemijlpalen en behaalde resultaten, waarbij de waarde die jij eraan toekent toeneemt.

11. Zorg dat je alles op orde hebt voor het proefwerk.

Zorg ervoor dat je de avond van tevoren alles klaar legt voor het proefwerk. Als je een HB-potlood, een rekenmachine, een Duits woordenboek of eventuele andere benodigdheden nodig hebt, dan moet je die klaar hebben liggen. Hoe beter je voorbereid bent, hoe rustiger je zult worden, en hoe groter de kans dat je goed kunt presteren. Zorg dat je wekker is ingesteld, zodat je je zal verslapen.

12. Eet goed.

Goede voeding is essentieel voor optimaal denkvermogen. Houd je verre van zoet en vet eten, zoals ijs en koekjes. Vervang zoete dranken door een koel glas water, vers sap of melk.

13. Zorg voor voldoende slaap vóór de grote dag.

Deze stap is zeer belangrijk en kan niet worden overgeslagen. Zonder slaap zakken je kansen om het goed te doen op het proefwerk erg snel, omdat je hersenen zich niet kunnen concentreren op wat er gedaan moet worden.

· Als je niet kunt slapen, neem dan wat warme melk of thee, maar zeker geen cafeïne!

· Veranderen niets aan je slaappatroon. Ga op een gewone tijd naar bed, om je dag-/nachtritme niet te verstoren.

14. Zorg dat je op tijd klaar bent voor het proefwerk.

Zet je wekker ’s ochtends; zorg dat je op tijd of zelfs een paar minuten te vroeg arriveert. Als het een examen is waarvoor registratie, inschrijfgeld, identificatie en dergelijke vereist is, trek daar dan extra tijd voor uit.

 • Kimberley Houbion De Vilder, 5HW en Hafsat Mahmoud, 6HW
Posted in: tip

woensdag 1 juni 2022 (2)

June 1, 2022

Mijn favoriete schilderij

Dit schilderij heet ‘de Schreeuw’. Gemaakt door de Noorse kunstschilder en graficus Edvard Munch. Door de karakter op het schilderij zien we dat er een schreeuw wordt uitgedrukt. Je ziet een kind die verbaast kijkt, dit heeft hij in een uitleg over het schilderij verteld. Het is een werk dat hij schilderde nadat hij tijdens een wandeling een angstvisioen kreeg.

“Ik liep met twee vrienden langs de weg – toen ging de zon onder – de hemel werd plotseling bloedrood – ik bleef staan, leunde-doodmoe op het hekwerk – boven de blauwzwarte fjord en de stad lagen bloed en tongen van vuur – mijn vrienden liepen door en ik stond nog steeds te trillen van angst – en ik voelde, dat er een grote, oneindige schreeuw door de natuur ging.”

Op de achtergrond van het schilderij is de silhouet van de stad Oslo zichtbaar, terwijl op de voorgrond een figuur de handen om het hoofd slaat, vasthoudt en schreeuwt. Maar ook het landschap, de natuur schreeuwt. De trillingen verspreiden zich overal.

 • Ines Bouraq, 5HW
Posted in: tekening

woensdag 1 juni 2022 (1)

June 1, 2022

Lekkere brownies voor 8 personen

De ingrediënten dat je nodig hebt:

 • 200 g donkere chocolade
 • 50 g bloem
 • 20 g amandelpoeder
 • 3 eieren
 • 130 g suiker of vanillesuiker
 • 130 g boter

Materiaal:

 • 1 ruim bakblik
 • 1 vel bakpapier

BEREIDINGSWIJZE

 1. Neem een glazen mengkom en een diepe pot of pan waarin je de kom kan hangen.
 2. Weeg de chocolade en breek hem in stukjes in de mengschaal. Weeg ook de boter, snij de margarine in blokjes en doe deze bij de chocoladestukjes.
 3. Vul de pot of pan met een bodempje water en zet hem op een zacht vuur. Hang de glazen kom met chocolade en boter in het water.
 4. Laat de chocolade en de boter smelten. Roer af en toe even.
 5. Breek de eieren in een tweede mengschaal. Weeg de suiker en strooi hem bij de eieren. Roer het mengsel los met de garde.
 6. Schenk het gesmolten mengsel van chocolade en boter bij de eieren met suiker en roer met de garde.
 7. Weeg de bloem en het amandelpoeder. Voeg beide bij het chocolademengsel en roer tot je een egaal browniebeslag krijgt.
 8. Verwarm de oven voor tot 170°C.
 9. Smeer enkele likjes boter over de bodem van het bakblik, en bedek de bodem en de zijkanten met een vel bakpapier. De boter helpt het papier te fixeren.
 10. Schep het browniebeslag in het bakblik tot je een laag van 2 tot 3 centimeter dik hebt. Strijk het oppervlak glad.
 11. Bak het beslag gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.
 12. Laat het gebak afkoelen.
 13. Hef het browniegebak uit de vorm en snij de opstaande randen weg met een groot scherp mes.
 14. Snij het gebak in gelijke vierkantjes van ongeveer 5 bij 5 centimeter. Het hart van de brownies moet mals zijn.
 15. Bewaar de brownies in een afgesloten koekjestrommel.

En geniet van jullie heerlijke brownies.

 • Iman Hajji, 5HW
Posted in: recept

dinsdag 31 mei 2022

May 25, 2022

Koreaanse Corn dog

Ingrediënten:

– 3 worsten
– 1 aardappel
– 1/2 kopje broodkruim
– 3 plakjes kaas
– 5/8 kopje water

hulpmiddelen en kruiden

– 1 tl actieve droge gist
– 1 kopje bloem
– 1 el maïszetmeel
– 1/4 tl zout
– 1 el suiker

bereiding:

Prik de houten eetstokjes in de worstjes of mozzarella sticks. Je kan ook een combinatie maken van worstjes, mozzarella en een mix van de twee.

Laat de worsten en mozzarella sticks uitlekken op een theedoek. Plaats ze vervolgens in de koelkast. Begin nu aan je beslag.

Voeg bloem, suiker, zout en bakpoeder toe in een grote kom. Roer tot je een vaste massa krijgt. Voeg nu ook je melk en boter toe. Klop de ingrediënten samen met een garde tot het een gladde massa. Het beslag moet tijdens deze stap dik en plakkerig zijn. Wanneer je de garde optilt, mag het er niet vanaf lopen. Zorg ervoor dat je ei en melk rechtstreeks uit de koelkast gebruikt, zodat het beslag koud is. Is het erg warm in je keuken? Zet het beslag dan even in de koelkast om het koud te krijgen.

Giet het beslag in een grote vorm. Dit maakt het gemakkelijker om de hele hotdog in één keer te coaten. Strooi de panko in een andere grote vorm.

Giet nu de olie in een frituurpan. Zorg dat er voldoende olie is zodat deze diep genoeg is om de hele hotdog te bedekken. Breng de olie tot ongeveer 170 °C.

Haal je spiesjes nu boven. Om juist te coaten draai je de hotdog een paar keer in het beslag tot het volledig bedekt is. Je mag hier ook je vingers gebruiken om het beslag gelijkmatig te verdelen.

Rol de hotdog door het paneermeel. Terwijl het plakkerige beslag een deel van de broodkruimels opneemt, mag je er met je hand extra paneermeel over strooien. Werk snel en efficiënt en herhaal deze handeling tot alle hotdogs bedekt zijn met beslag en paneermeel.

Voeg 2 à 3 hotdogs toe aan de hete olie. Bak een paar minuten aan beide kanten tot het beslag goudbruin ziet en volledig gaar is.

Bestrooi hotdogs met suiker, zout en kruiden naar keuze.

Serveer met mosterd en ketchup. Smakelijk!

 • Iman Zarou, 5HW
Posted in: recept

woensdag 25 mei 2022 (3)

May 25, 2022

Smeltende wafels

Dit is het recept van smeltende wafels die iedereen kan maken omdat ze simpel zijn:

De benodigdheden van dit heerlijke recept zijn de volgende:

· 3 eieren

· 500 g bloem

· 30 g suiker

· 500 ml melk

· 250 ml water

· 100 g gesmolten boter

· 1 snufje zout

Meng eerst de eidooiers, boter, suiker en zout met elkaar.

Nadien voeg je de bloem er aan toe en moet je goed mengen om klonters te voorkomen.

Na deze stap zal je je water en je sneeuwwitte eieren toevoegen.

Laat het deeg 30 minuten rusten en dan kan je ze bakken in een wafelijzer.

Wanneer het klaar is, leg je er van alles op.

Smakelijk!

 • Yasmine Ouriaghil Sadik, 5HW
Posted in: evenement, recept

woensdag 25 mei 2022 (2)

May 25, 2022

mijn reis naar Oostenrijk met Erasmus+

Video (9)

Het was de eerste reis die ik met de school heb gemaakt en ik zal ze zeker nooit vergeten! Dank u wel aan iedereen voor de geweldige reis <3

Posted in: evenement, signaaltv

4 vestigingen in Anderlecht

Dokter Jacobsstraat 67
TEL: 02 521 60 10
Sainte Adresseplein 12
TEL: 02 520 86 30
Ninoofsesteenweg 369
TEL: 0491 71 57 41
   Verheydenstraat 39
TEL: 02 520 05 72
Mailadres
info@sintguido.be
  Ondernemingsnummer
0478.379.452
  R.P.R.
Brussel - Nederlandstalig

partnerschool VZW Sint-Goedele Brussel

Wat leerlingen zeggen

“Ze apprecieerde het enorm dat we zo spontaan waren en onszelf bleven. We hebben eigenlijk gedaan alsof koningin Mathilde een van ons was.”

Abdel El Ouedi

diversiteitslabel


We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…