All for Joomla All for Webmasters

donderdag 10 oktober 2019

October 10, 2019

ERASMUS +

DAG 2

Op de tweede dag heeft het internationale team van Erasmus+, dat deze week in Anderlecht kampeert, een stadsspel gespeeld. We hebben om te beginnen onze mooie schoolbuurt bezocht, foto’s genomen in het Astridpark, het Erasmushuis, de muziekacademie en zoveel meer.

 

Na de stads spel zijn we pizza’s gaan eten, ze waren heerlijk! Na schooltijd zijn we nog een beetje gaan wandelen en ‘connecteren’ op de Kunstberg in het stadscentrum en gaan bowlen in de Crosly Bowling.

          

  • Hussain Momin, 6WEWI
Posted in: dagboek, evenement, uitstap

donderdag 11 oktober 2019

October 10, 2019

4 ASO op sportdag, enkele fotootjes…

 

Posted in: evenement

donderdag 10 oktober 2019

October 10, 2019

Kennismakingsdagen 1A

De leerlingen van 1A brachten begin dit schooljaar een bezoekje aan Koksijde. Daoud en Maria doen hun verhaal…

Daoued Ben Abbou 1AB

Hallo

Ik vond Koksijde heel leuk en mooi. We zijn de eerste dag naar het strand gegaan om te sporten en met een trapauto te rijden. ’s Avonds konden we een activiteit kiezen. Het eten was niet zo lekker.

De tweede dag zijn we naar het bakkerijmuseum geweest. We hebben daar brood gebakken. ’s Avonds hebben de leraren een fuif georganiseerd. Dit was buitengewoon leuk, we hebben ons goed geamuseerd!

De volgende dag hebben we de trein genomen om naar het strand te gaan. We hebben daar foto’s getrokken. Daarna zijn we naar het zwembad gegaan. Het was daar superleuk. We zijn daarna naar het hotel terug gegaan om onze valiezen op te halen. We hebben toen de bus genomen om terug naar Anderlecht te gaan.

Deze dagen waren zeer leuk en onvergetelijk.

Maria Isabelle Garcia 1AB

De eerstejaars van het Sint-Guido-Instituut zijn voor drie dagen naar Koksijde gegaan. Ze hebben leuke activiteiten gedaan.

De eerste dag: we zijn naar het strand gegaan om te lunchen. Nadien waren we dertig minuten vrij op het strand om te spelen. ’s Avonds gingen er veertig leerlingen naar de minigolf. Een paar leerlingen konden ook knutselen of dansen.

De tweede dag: we zijn brood gaan bakken voor onszelf en het was heel leuk! Daarna gingen we de duinen in om heel hoog te geraken. We moesten ook een taak maken. De fuif begon om 21 uur en eindigde een uur later.

De derde dag: we zijn met een treintje naar de zee gegaan. Daarna stapten we tot aan het zwembad en we bleven daar ongeveer twee uurtjes. Dan moesten we afscheid nemen van Koksijde.

Posted in: evenement

woensdag 9 oktober 2019

October 9, 2019

Van 6 tot 12 oktober ontvangen wij op Sint-Guido leerlingen en leerkrachten van Portugal, Italië, Duitsland, Litouwen en Italië op onze school.

ERASMUS+PROJECT “Play CS + MTG”

(Dat staat voor: “Collaborative Strategy with Mobile Technology Guidance”.)

Met het project –  dat samen met scholen uit Portugal, Griekenland, Italië, Duitsland en Litouwen wordt uitgevoerd – willen we verschillende doelen bereiken:

– Hoe kunnen we leerlingen met een diverse achtergrond beter integreren in onze scholen? Hoe kunnen we hen motiveren om te leren? Hoe kunnen we hen de juiste kansen bieden?

– Hoe kunnen we studenten met specifieke studieproblemen beter betrekken bij het klasgebeuren en hen beter motiveren om te leren?

– Kunnen lestechnieken als “blended learning”, “future classrooms”, “flipped classrooms”,… de leerwinst van de leerlingen verhogen en beter voorbereiden op de toekomst?

Als leerkrachten willen we onze leerlingen helpen bij hun cognitieve en persoonlijke ontwikkeling. Daarvoor willen we onze leerlingen via verschillende onderwijsstrategieën, middelen en methoden aanreiken die hen niet alleen op school, maar in hun verdere leven, kunnen helpen om zich te ontwikkelen.

Dit project draait daarom in grote mate om de leerlingen. Door te focussen op “leren samenwerken”, “probleemoplossend leren”, “ondernemingszin”, “zelfexpressie”, “internationale interactie” en “taalvaardigheid” willen we hen het nodige zelfvertrouwen en de nodige vaardigheden meegeven om te leren en leven in de 21ste eeuw.

Tegelijkertijd willen we een platform aanbieden waar leerkrachten goede voorbeelden kunnen vinden over de integratie van leerlingen met verschillende culturen in onze scholen. Een platform waar ook voorbeelden te vinden zijn van het gebruik van moderne communicatiemiddelen en nieuwe leerstrategieën die de motivatie en leerwinst van de leerlingen kunnen verhogen.

  • E. Conings
Posted in: evenement

dinsdag 8 oktober 2019

October 8, 2019

ERASMUS +

DAG 1

Beste leerlingen van Sint Guido

Jullie hebben waarschijnlijk al gezien dat we nieuwe leerlingen in onze school hebben? Zij komen uit andere landen van Europa: Griekenland, Duitsland, Italië, Litouwen en Portugal. En ze logeren een weekje bij ons op school.

Erasmus + is genoemd naar de geleerde humanist die in 1521 zo graag in Anderlecht heeft verbleven. De bedoeling is om andere Europese landen beter te leren kennen, te connecteren en een nieuwe manier van les volgen te presenteren.

Dit is wat wij op onze eerste dag hebben gedaan:

Maandagochtend begon het project in de D-blok op DJ. Onze leerlingen hebben een topshow gegeven voor de pas aangekomen studenten en hun leerkrachten. De directie deed ons een plezier met aanwezig te zijn.

Na een toffe ‘speeddating’ is er een lekkere lunch die onze eigen leerlingen hebben gemaakt op SAP. Het eten is heerlijk!

Vervolgens hebben wij een quiz gespeeld om elkaar beter te leren kennen. Nadien zijn wij met alle leerlingen uit het project naar de Atomium geweest. De buitenlanders vonden het prachtig om het gigantische Brusselse monument te zien.


Nadien wij allemaal naar het centrum van Brussel om lekkere wafels en Belgische frieten op te eten. We zien de Koninklijke Muntschouwburg, de Grote Markt en de Beurs. Dat is het einde van onze eerste dag.

 

  • Haron Zaanan, 6WeWi
Posted in: evenement, uitstap

maandag 7 oktober 2019

October 7, 2019

Exclusief interview met leraar Godsdienst E. Van Den Berghe

KETJES MET TALENT

Soukaina vraagt aan onze leraar godsdienst E. Van Den Berghe op Sint-Guido om welke reden hij leraar is geworden en wat hem drijft om voor de klas te staan? Camera & montage: Haron.

  • Haron Zaanan – 6WEWI en Soukaina Abalhi – 6ECMT
Posted in: interview

zondag 6 oktober 2019

October 6, 2019

Wacht niet op een goede dag, 

probeer er zelf één te maken!

  • Hussain Momin, 6WEWI
Posted in: poëzie

vrijdag 4 oktober 2019

October 5, 2019

Spetterende sportdag

Na de Kick Fun zijn wij gaan muurklimmen.

Wij zijn dit jaar voor de sportdag naar Leuven geweest. In de bus was er een meisje jarig en wij hebben het verjaardagsliedje voor haar gezongen.  Wij beginnen met Kick Fun, waarbij wij enkele verdedigingsmethodes leren. Eerst touwtjespringen om op te warmen en daarna de kicks, punches, speed drills en muscles challenges. Je kan in deze les uitleven met boksen en trappen op de kick bag op fijne muziek. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen.

En nog meer muurklimmen.

Sommige leerlingen zijn ook gaan zwemmen.

Daarna hebben wij pauze genomen om te gaan eten. Na de eetpauze zijn wij gaan fietsen (mountainbike). In het begin het was pijnlijk, maar na een tijdje viel het mee. Er waren een paar hindernissen onderweg en dat maakte de tocht moeilijker. Het was moeilijk om de bergen af te gaan. Sommigen van ons zijn afgestapt om niet te vallen als wij de bergen afgingen. Wij hebben alles samen 20 km gefietst. Het was vermoeiend maar toch een leuke activiteit.
Uiteindelijk hebben wij de bus terug naar huis genomen. Het was een leuke dag met toffe activiteiten.

– Dora Silva, 6ASO

Posted in: evenement, uitstap

vrijdag 4 oktober 2019

October 4, 2019

Gedicht

Het nieuwe schooljaar begint als een nieuwe volle maan.
Is er een lichtgevende ster die hier is langsgegaan?
Een lichtgevende ster kan nieuwe kansen betekenen
Waarbij ik mijn nieuwe kansen op een wit blad kan tekenen
Voor mij is een nieuw schooljaar, een nieuw begin
En alles gaat naar mijn zin
Ik verwacht dit schooljaar zoveel van mij
Dat mijn verwachtingen zo groot zijn als de oppervlakte van die maanvallei
Ik hoop dat mijn vrienden mij zullen helpen voor dit jaar
Zo voel ik me wat klaar
Voor dit nieuwe schooljaar.

  • Samia El Hafidi – 3 EcWi
Posted in: poëzie

donderdag 3 oktober 2019

October 3, 2019

DIVERSITEIT

Voor mij betekent diversiteit op school dat wij met een groep personen zijn met verschillende manieren van denken. Onze diverse culturen en persoonlijkheden spelen daarbij een grote rol.

Iedereen heeft zijn/haar religie, origine, hoe wij er uitziet enz. Er zijn brave en stoute mensen. Er is een beetje van alles en dat maakt ons ook uniek.

Onze manier van denken bepaalt wie wij zijn. Ik denk trouwens dat als er geen diversiteit zou zijn, het leven maar saai zou zijn. Stel u voor dat iedereen hetzelfde zou denken…

Mijn manier van denken is, denk ik, meestal positief. Ik hou van lachen en vermijd problemen met anderen. Ik doe graag wat ze van mij verwachten.

  • Davide Chiantia, 7 VEBB
Posted in: dagboek

4 vestigingen in Anderlecht

Dokter Jacobsstraat 67
TEL: 02 521 60 10
Sainte Adresseplein 12
TEL: 02 520 86 30
Itterbeekselaan 550
TEL: 02 527 05 87
   Verheydenstraat 39
TEL: 02 520 05 72
Mailadres
info@sintguido.be

 

partnerschool VZW Sint-Goedele Brussel

Wat leerlingen zeggen

“Ze apprecieerde het enorm dat we zo spontaan waren en onszelf bleven. We hebben eigenlijk gedaan alsof koningin Mathilde een van ons was.”

Abdel El Ouedi

diversiteitslabel


We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…