All for Joomla All for Webmasters

Dinsdag 31 maart 2020

March 31, 2020

Gedicht quarantaine

 

Een moeilijke periode is dit voor de mensheid. Wij verlangen allemaal naar vrijheid.

Mijn hart barst van gevoelens. Opgesloten ben ik thuis, nergens om heen te gaan.

Ik verveel me dood. Aan verandering heb ik nood.

Elke dag is weer hetzelfde. Het is een eindeloze cyclus.

De tijd gaat traag. Ontspannen wil ik graag.

Bezorgd ben ik om mijn familie. Verborgd zitten ze veilig thuis.

We weten nooit wanneer de storm toeslaat. Blijf thuis, dat is wat ik aanraad.

 

Sana Bhaidani

6 ECWI

 

 

 

Posted in: evenement

vrijdag 21 februari 2020

March 4, 2020

4T op uitstap naar Eupen

Op vrijdag 21 februari 2020 zijn wij van 4T samen met 6de-jaars naar Eupen en de Oostkantons gegaan.

“Tijdens de busrit gidsten wij als de bus voorbij ons onderwerp reed. Ik was als tweede aan de beurt om in de micro te spreken en was daarvoor heel nerveus! Normaal heb ik niet zoveel zenuwen maar nu was het wel wat anders, want de 6de-jaars waren erbij. Ik dacht dat ze niet gingen luisteren of ons gingen uitlachen, maar ze hebben toch wel goed geluisterd”. – Solina, 4T

Toen we in Eupen aankwamen, zagen we al een paar mooie landschappen. Wij zijn eerst doorgereden naar het parlement van de Duitstalige gemeenschap. Het ligt dicht bij het stadion van KAS Eupen.

We kregen daar uitleg over de Duitstalige gemeenschap in België: over de ligging, de geschiedenis en over sommige dialecten en specialiteiten.

Toen zijn we met deze mevrouw naar het parlement gegaan. We kregen uitleg over wat er gebeurt en wat er beslist wordt. Ze toonde ons welke partijen hier zetelen, zoals Ecolo, PFF, PRODG, SP, CSP.

Vandaar zijn we verder naar het centrum van Eupen gegaan, waar de leerlingen van 4T gegidst hebben over de bezienswaardigheden van de stad Eupen zoals de oude post, de vroegere Evangelische kerk, het vredegerecht, Haus Grand Ry, de Fontein van de Vrede.

Hieronder enkele foto’s van ons op uitstap in de stad Eupen:

“In het centrum hingen allemaal van die poppen aan de huizen, het was namelijk net carnaval in Eupen geweest. Hun carnaval is heel anders dan bij ons in Halle.” – Solina, 4T

Dan kregen we middagpauze, we mochten eten kopen in een warenhuis en het dan meenemen naar een gezellige picknickplaats waar een haardvuur was voorzien.

We kwamen aan in een mooie chalet met een grote open haard in het midden. Er waren houten bankjes en aan de ingang was een souvenirwinkeltje. Ik vond het echt zo mooi en indrukwekkend”. – Solina

Na de middag  zijn we vertrokken met de autocar naar het Signal de Botrange. Dat is het hoogste punt van België: 694 m hoog, maar met de trappen erbij sta je zelfs op 700 m. Het werd gemaakt in de tijd van koning Albert.

Op het hoogste punt zien we de grens van Duitsland liggen. Een paar foto’s:

Het gebied noemen we de Hoge Venen. Het is ingedeeld in zone A, zone B, zone C en zone D . Het is daar syberisch koud en het regent veel. De symbolen van de Hoge Venen zijn de korhoen en de zevenster.

Tenslotte zijn we nog naar een skipiste gegaan,  namelijk in Ovifat. Je kan daar skiën op 4 pistes namelijk: de groene, rode, blauwe en oranje. De moeilijkste piste is de rode.

Dit was mijn verslag over het uitstap.  Hopelijk vindt u het boeiend en kwam u meer te weten over onze uitstap naar de Oostkantons. – Mohsine, 3T

Enkele bevindingen van leerlingen over deze dag.

“De  excursie naar Eupen en Oost-België was een zeer mooie uitstap, een mooie ontdekking, prachtige landschap, puur natuur. Iets wat wij niet gewoon zijn in Brussel. Het was daar wel heel fris. Maar als ik weer naartoe mocht gaan, zeg ik geen neen”.  – Reda, 4T 

Na de skipistes stapten we terug in de bus en reden terug naar huis. Ik heb nog goed gelachen en me geamuseerd in de bus. Onderweg waren we nog eens gestopt om te plassen en in dat tankstation was  het 70 cent om te plassen , dat vond ik echt overdreven.   Na 2 uur en half rijden , kwamen we terug toe aan school.  Ik vond het een hele leuke uitstap en heb veel bijgeleerd.  – Solina, 4T

“De uitstap vond ik persoonlijk heel tof, het was kei-interessant en gezellig”. - Ismael 

Het was een gezellige dag. Ik heb zelf nieuwe woorden geleerd als “ Ichliebedich” en “ Tschüss” in de Delhaize.  – BenedicteTshimanga, 4T  

 – uit de verslagen van Sonina, Mohsine, Benedicte, Ilias en Reda

Posted in: evenement, uitstap

donderdag 20 februari 2020

March 4, 2020

Week tegen pesten

Of  je nu groot bent of klein, jong of oud, black or white, man of vrouw … wie je ook bent, hoe je er ook uitziet: pesten is nooit toegestaan!

  • de leerlingen van 3T
Posted in: evenement

maandag 17 februari 2020

February 13, 2020

Nog 100 dagen…

Vandaag is voor ons een zeer speciale dag. Zeker voor mij. Binnen een paar maanden is de school afgelopen. We gaan elk ons eigen pad volgen.

Wie weet waar we later belanden. Ik ga mijn klas missen. Dit was de beste klas ooit!

Ik ben het zo gewoon om elke dag naar school te komen en al die gezichten te zien. Iedere leerling uit deze klas heeft een speciale plek in mijn hart.

Het was een toffe dag! Het beste stuk was dat we verkleed naar school kwamen. Ons klas zag er schitterend uit.

Wij van 6 ASO staan te trappelen om onze vleugels uit te slaan. Maar eerst nog 100 dagen op Sint-Guido onze studiemethode bijspijkeren!

Deze foto, waarop Haron en ik staan, hadden we genomen tijdens het ontbijt. Ik herinner me nog dat lekkere ontbijt.

Posted in: evenement, fotoboek

vrijdag 14 februari 2020

February 13, 2020
Posted in: poëzie

donderdag 13 februari 2020

February 13, 2020
Posted in: poëzie

woensdag 12 februari 2020

February 12, 2020

Keith Haring, wandeling in Brussel rond Bozar en het Vakantiesalon

Donderdag 6/2 zijn we eerst naar Centraal station gegaan. Dan hebben sommige leerlingen een gebouw/plaats gegidst zoals de Sint-Michiels en Sint-Goedele Kathedraal, het Paleis Der Natie, het Warande Park, het Koninklijke Paleis en het Koningsplein.

Toen we aan het koninklijk paleis aankwamen, waren we eigenlijk net op tijd voor een speciaal gebeuren.

We zagen dat er net een gast voor de koning toekwam, namelijk de prins van Monaco.


Er waren paarden en politie auto’s en ruiters in rode pakjes met hele hoge zwarte hoeden. Het was heel leuk om dat spektakel eens meegemaakt te hebben.

Daarna hadden we een ontmoeting met een gids in BOZAR die ons uitleg gaf over de tentoonstelling van Keith Haring

Eerst zijn we voor een portret van Keith Haring gaan zitten en gaf onze gids uitleg over deze kunstenaar die volgens wat ze zei de meest gekende kunstenaar wereldwijd is en het meest wordt nagemaakt. We wisten er  al veel over want in de les Kunst en Cultuur spraken we over hem. Toch heb ik eigenlijk nog veel bijgeleerd: zoals wie hij was, waar hij woonde, hoe hij leefde en schilderde,  dat hij stierf aan AIDS  en  dat hij gay was. 


De gids Ann vertelde ons ook dat Keith Haring met zijn kunst boodschappen wou overbrengen en dat hij schilderde op ongebruikelijke materialen zoals panelen in de metro, baches of materialen die mensen weg smijten maar nog goed te gebruiken zijn.

Hij werkte af en toe ook samen met een andere kunstenaar, zoals hier op deze foto.  Keith Haring werkte samen met een jonge man die zich Larock noemde. Ze hebben samen zijn naam erin vermeld op een speciale manier.


Even later hebben we nog bij een ander kunstwerk van Keith stil gestaan om erachter te komen wat het zou kunnen betekenen.


Het ging over de maatschappij die de zwarte mensen minderwaardig vond dan de blanke. Op de moment dat hij het geschilderd heeft , was er nog apartheid in Zuid-Afrika.  Zwarte  en blanke mensen mochten toen zelfs niet samen op de bus zitten!  


Daarna zijn we naar een paar andere kamers gegaan waar het vooral over zijn leven ging, over het feit dat hij gay was. Er waren allerlei filmpjes over zijn leven en dat hij een feestbeest was!

Daarna zijn we naar nog een andere zaal gegaan en daar hebben we
mogen tekenen. Onze inspiratiebron was onderstaand kunstwerk dat over de gehele lengte van de muur  hing met verschillende symbolen: “The Matrix”.


Het was een leuke opdracht vond ik zelf en we gaan alle tekeningen ophangen in ons vast lokaal de S108.

Ik vond dit museum echt wel leuk om te doen!

    Eén van zijn schilderijen gaat over homosexualiteit.

Er was een roze driehoek afgebeeld. Op de driehoek waren er veel mannetjes die toonden: niet zien, niet spreken, niet horen (zie foto)

Mijnheer Vandendaele , zoals iedereen weet HAAT hij roos en welke kleur was de zaal denk je? Ja, roos!

Ik denk dat ik mijn favoriete schilder nu ken.

 In de namiddag gingen we  naar  Paleis 3 op de Heizel voor het Vakantiesalon.

Het vakantiesalon is een beurs waar je  een reis kan boeken naar verschillende bestemmingen over heel de wereld. 

We moesten er informatie zoeken omdat we een bundel hadden gekregen en we hadden ongeveer twee uren. Je kon er veel toeristische diensten vinden en activiteiten doen. Het was een beetje ingewikkeld om alle informatie te vinden omdat er  veel standen waren maar gelukkig heb ik alles kunnen invullen. (Benedicte)

Er waren daar echt prachtige standen zoals die van de Dominicaanse Republiek met hun traditionele kledij voor hun carnaval. 

Er was ook een interessante stand, die van een touroperator Djoser. Die was vol met decoraties en je kon er blijven naar kijken. 

 

Ook de stand van Japan was heel mooi.

Het  vakantiesalon  was ontzettend leuk!  Het gastland dit jaar was Cuba en zoals je op deze foto kan zien,  dansen de vrouwen, worden er sigaren gerold  en toont het de cultuur en de mogelijke reizen naar Cuba.

Hopelijk kunnen we er ooit eens in het echt geraken!

  • Uit het verslag van Aya, Solina, Diana en Bénédicte van 3 en 4 T
Posted in: evenement, uitstap

maandag 10 februari 2020

February 8, 2020

De Mens in het Museum van Natuurwetenschappen

Op 21 januari gingen wij met de klas 3HW en de leerkrachten mevrouw De Bondt en mevrouw Appelmans naar het Museum van Natuurwetenschappen.

Het is een heel groot museum waar je heel veel interessante dingen kan vinden. We zagen de expo ‘de evolutie van de mens’ omdat het past binnen onze les cultuurwetenschappen.

We zien onder andere de verschillende menssoorten: de Australopithecus, de Neanderthaler, de Homo Erectus en nog veel meer! Ook zien we hoe de bouw van de mens zich ontwikkelde met de tijd en nog meer leuke dingen daarnaast.

Als we de bundel helemaal af hebben, mogen we even rondkijken in het hele museum. Ik ga met een paar anderen naar de afdeling van de dinosaurusskeletten. Het ziet er allemaal heel mooi uit en het is heel leuk om de verschillende soorten te ontdekken. De uitstap is heel leerrijk, leuk en interessant. Hopelijk gaan we er nog eens naartoe!

  • Norayr Sekoyan 3HW
Posted in: evenement, uitstap

woensdag 29 januari 2020

January 30, 2020

Wie wil rechten studeren? Vier Brusselse juristen zijn in de ‘aula’ op Porta-1070 onze vijfde- en zesdejaars komen warm maken voor een studierichting waar je vele kanten mee uit kan (en soms ook veel geld mee kan verdienen). Op voorwaarde dat je in de derde graad van Sint-Guido werkt aan een behoorlijke studiemethode en je vooral tijdens de universitaire studies kan plannen en vooruit kan denken.

Posted in: evenement

vrijdag 17 januari 2020 (2)

January 28, 2020

Spetterende nieuwjaarsreceptie

Het thema van onze nieuwjaarsreceptie is dit jaar: de jaren zeventig. De nieuwjaarsreceptie  bestaat ook nog uit een quiz, alles georganiseerd door de gedreven leerlingen van vijf en zes Communicatie en Media.

De gasten worden om 18 uur ontvangen met een glaasje cava of fruitsap. Tijdens de receptie hebben we veel gezongen, samen gedanst en genoten van de lekkere hapjes en aperitiefjes die de leerlingen van OH hadden klaargemaakt. Onze genodigden staan op foto in de kleurrijke photobooth, zingen karaoke of spelen bingo.

De poorten van de quizzaal zwaaien om 20 u open. De kennistest is onderverdeeld in drie rondes met verschillende pauzes tussenin, waar onze gasten kunnen genieten van een stukje tartiflette en een drank naar eigen keuze.

Hier zie je de juryleden aandachtig de quiz verbeteren.

Mijn beleving in deze nieuwjaarsreceptie was heel positief. Dit is mijn eerste jaar hier in het Sint-Guido instituut en het kan niet beter. Hier is een leuke foto die deze
vrolijke avond samenvat.

Posted in: evenement

4 vestigingen in Anderlecht

Dokter Jacobsstraat 67
TEL: 02 521 60 10
Sainte Adresseplein 12
TEL: 02 520 86 30
Ninoofsesteenweg 369
TEL: 0491 71 57 41
   Verheydenstraat 39
TEL: 02 520 05 72
Mailadres
info@sintguido.be
  Ondernemingsnummer
0478.379.452
  R.P.R.
Brussel - Nederlandstalig

partnerschool VZW Sint-Goedele Brussel

Wat leerlingen zeggen

“Ze apprecieerde het enorm dat we zo spontaan waren en onszelf bleven. We hebben eigenlijk gedaan alsof koningin Mathilde een van ons was.”

Abdel El Ouedi

diversiteitslabel


We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…