All for Joomla All for Webmasters

Damiaanactie

Samen met Damiaanactie naar India

 

Jaarlijks organiseert Damiaanactie een korte inleefreis voor leerlingen in samenwerking met een mediapartner. Deze keer was het de beurt aan drie scholen uit het Brusselse: KTA Jette, KA Etterbeek en onze school. Deze inleefreis vindt plaats van 22 oktober t.e.m. 30 oktober 2016. De ambassadeurs voor onze school zijn Philomina Nana-Owusu en Julie Smets.

"Wat gaan we daar doen? We maken kennis met de plaatselijke werking van Damiaanactie en haar lokale partners. Van het opsporen van zieken, de behandeling van tbc en lepra… tot care after cure. Een gezondheidspost, een ziekenhuis, een oude leprozerie en een heel aantal huisbezoeken aan patiënten staan op ons programma."

"Verder gaan we twee jaar lang allerlei acties voeren om de Damiaanactie te laten leven binnen en buiten de schoolpoort. Iedereen op Sint-Guido zal dus zijn steentje kunnen bijdragen!"

 De avonturen van onze ambassadeurs kunnen gevolgd worden via de  facebookpagina

 

Damiaanactie is een pluralistische NGO (Niet Gouvernementele Organisatie) die de strijd aangaat tegen lepra, tuberculose en berglepra in drie continenten in het Zuiden, meer specifiek in 13 landen. Zij doet dit in samenwerking met plaatselijke dokters, verpleegkundigen, kinesisten, overheid, ...

Meer info over Damiaanactie vind je hier:  https://www.damiaanactie.be/

 

 

 

 

4 vestigingen in Anderlecht

Dokter Jacobsstraat 67
TEL: 02 521 60 10
Sainte Adresseplein 12
TEL: 02 520 86 30
Itterbeekselaan 550
TEL: 02 527 05 87
   Verheydenstraat 39
TEL: 02 520 05 72

Wat leerlingen zeggen

“Ze apprecieerde het enorm dat we zo spontaan waren en onszelf bleven. We hebben eigenlijk gedaan alsof koningin Mathilde een van ons was.”

Abdel El Ouedi
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…